top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

1 0 Ocak 2020, 22.21’de 20° Yengeç Burcunda Ay Tutulması

10 Ocak 2020, 22.21’de 20° Yengeç Burcunda Ay Tutulması


Bu tutulmayla ilgili ilk söylemek istediğim; bence bu gerçekleşecek tutulmanın enteresanlığı Yengeç/ Oğlak aksında Temmuz 2018 de başlayan ilk güneş tutulmasıyla aynı derecede gerçekleşiyor olması... Biz genellikle olayların yeni ay ile başladığını ve takip eden altı ay sonraki dolunay ile tamamlandığını söyleriz. Tutulmalar ise süper ay hareketleridir. Güneş tutulması, süper bir yeni ay ve Ay tutulması ise süper bir dolunay olarak nitelenebilir. Ben güneş tutulması etkisini 1 yıl, ay tutulması etkisini 6 ay gibi kabul etmeyi tercih ediyorum. Daha kısa tutanlar da var.


Yengeç / Oğlak aksındaki tutulmalar, bir süre için son bulmak üzere. Ve Temmuz 2018 de başladığınız bir niyetinizin ortaya çıkması gibi algılamak da mümkün olabilir. O nedenle bu tarihte yaşadığınız olaylara bir göz atın derim. Yalnız arada bir fark 2018’deki tutulmada sert etki nedeni Pluto ve dönüşümdü. Oysa bu tutulmanın odağı Merkür, zihin faaliyeti ve iletişim, o nedenle olacak olayların bu kanallar yoluyla gelmesi olası, aldanmalara, iletişim kazalarında yanlış anlaşılma ve kandırılmaya dikkat etmeli. Aynı zamanda 11 Temmuz 2010 da aynı derece sayılabilecek kadar yakın bir güneş tutulması daha var. O zaman yaşadıklarınız da biraz fikir verebilir. Ve aynı derece bir de Ocak 2001 de yaşanmış. Hatırlayanlar için süper yol göstericiler denebilir. Çünkü haritanızda o dönem hangi alan etkileniyorsa bu dönem de aynı alan etkilenecektir.


Gelelim bu tutulma özelinde neler olduğuna:

Öncelikle dolunaylar neydi, ışık saklanan şeyler ortaya çıkar. Ve tamamlanmalar ve işe yaramayanların hayatlarımızdan çıkması, salıverilmesi gibi. Tabii dolunaylarda duygular biraz daha dalgalanıyor. Ay tutulmalarında bu durum özellikle artıyor olabilir. Ayın çekimi oldukça güçlü ve neticede bedenlerimizin yüzde 60 ı suyken etkilenmemek mümkün değil. İngilizce “lunatic/deli” kelimesi “luna” yani “ay” dan geliyor. Çok da mantıklı yani insanlar dolunay zamanlarında iyice dengesizleşiyor. Bu ara etrafınıza bakın herkes bir huysuz herkes bir mutsuz, tutulma etkisi dolunaydan çok daha fazla mesela ondan olabilir. 😉

Neyse gelelim bu tutulmaya, biliyorsunuz ay tutulması dolunayda gerçekleşiyor. Yani Ay, duygularımızdan sorumlu bakan ve Güneş, hayat enerjimiz, karakterimiz, gücümüzü veren olgu, karşı karşıya geliyor. Üstelik güneşin hemen yanında akıl/ iletişimden sorumlu bakan Merkür var. Bu ana konunun iletişim olacağını anlatıyor. Gerçi hemen onun yanında da uzun zamandır anlatılan Satürn-Pluto kavuşumu yer alıyor. Bu da iletişim ne kolay ne de sıcak bir sohbete varacağının habercisi… aralarında Ceres yer alıyor. Ceres ise derin sevgi, bizi besleyen sevgi gibi algılanabilir. Bu nedenle oldukça kırılgan ve hassas olmamız beklenir. Özellikle duygularımızı ifade etmek iyice zorlaşacaktır. Yani duygularımız ciddi baskı altında. Böyle zamanlarda zorlu kişilerden kendimizi korumamız gerekebilir. Duygularımızla, karakterimiz yani geçmiş aksiyonlarımızı değerlendirecek gibiyiz. Çok memnun olmayacağımız muhtemel. Kendinize çok da yüklenmeyin. Yengeç burcunda olması nedeniyle sevgi, güven gibi konular olacak asıl konular. Bizi bunlardan mahrum bırakan her unsur hayatımızdan çıkmalı. Her şekilde çıkartmak gerekeceği için bu dönemde iyice içinize dönün size hizmet etmeyen, dostları, huyları, inançları, her ne ise zamanında beslendiğiniz ama artık biraz da yavaşlatan yük olan, bırakmak gerekiyor. Bu kısım çok çok önemli enerjinizi yutan insanlardan, alışkanlıklardan kurtulmaya mecbur kalacağınız olaylar yaşamadan önce lütfen siz bu temizliği yapın. Yapın ki başınıza bu temizliği yapmanıza mecbur bırakacak olaylar yaşamayın. Baktınız zorlu bir olay yaşıyorsunuz bilin ki bu tip bir temizlik için nihai amacın sizi daha büyük bir sorundan korumak olduğunu unutmayın.

Bu tutulmada Castor isimli bir sabit yıldız oldukça önemli rol oynuyor. Normalde zeka ve başarı ile anılan bu yıldız aldığı bu tutulmadaki etkiler gibi sert etkilerde sinirsel patlamalara ve kayıplara işaret edebilir.

Zaten ay tutulmasına bu kadar yakın Satürn etkisi hepimizi biraz bunalttı. Hem kendimiz mutsuz hissediyor olabiliriz bir de üstüne üstlük Pluto’nun ağır değişim etkisi yüzünden içimizde fırtınalar kopuyor olabilir. Bu iki ağır gezegen sert bitişlerin habercisi olarak algılanmalı. Böyle zamanlarda kurulan iletişime özellikle dikkat etmek gerekiyor. Zira hassas olduğumuz için ağzımızdan fazlasıyla kırıcı sözler çıkabilir. Fazla hassasiyet kavgalara neden olabilir.

Haritanızda hangi alana denk geliyor ise değişim o alanda olacaktır. Bu hafta çok çok önemli gökyüzü olayları var o nedenle yukarıda verdiğim tarihleri hatırlamaya çalışın aynı durumlar yaşanacak demek değil ama aynı konularda değişim beklenebilir. Adil olup çok çalışmak bu dönemin en önemli teması. Hiçbir şey yapamasak bile bu iki konuya dikkat edersek, eminim iyi bir konumla çıkacağız bu durumdan.


Gelelim burçların nasıl etkileneceklerine. Bu yazıları yükselen burcunuza göre okumanızı hatırlatmak isterim.


Koç Burçları


Tutulma 4. evinizde gerçekleşiyor. Aileniz, kökleriniz, geçmişiniz, eviniz gibi alanları sembolize eder. Ailenizle yaşadığınız sorunlar ayyuka çıkabilir, bu durum çözülmeleri için adım attıracak olaylar meydana gelebilir. Kariyerimi kurtarayım derken özel hayatınızı dengelemek konusunda zorlanabilirsiniz. Taşınmak veya evinizin içerisinde dekorasyon değişikliği yapmak mümkün. Aileden gelen köklü inançlarınızı size hizmet etmeyenlerini farkına varıp onlardan kurtulabilirsiniz. Mesela benim anneannemden gelen batıl inançlarım var, beni tanıyanlar bilir 😉 elden bıçak, makas, sabun almam. Bu gibi inançlardan kurtulmak gibi düşünebilirsiniz. Tabii bu biraz masum bir örnek oldu...

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Boğa Burçları


Tutulma 3. evinizde gerçekleşiyor. Yakın çevre, kardeşler, akrabalar, iletişim, konularını yöneten evdir. Sesinizi daha iyi duyurma, kendinizi ifade etme konularında zorlanıp, sonunda başarmanızı sağlayacak olaylar yaşatacaktır. Tabii bunu yaparken cümleleri bir süzgeçten geçirmenin çok isabetli olacağını söylemek isterim. Zira yaşayacağınız olaylar dilinizden sebep başınıza gelebilir. Yakın seyahatler de olabilir. Kardeşlerle bir durum yaşıyorsanız çözebilirsiniz. Pr, sosyal medya , yazarlık gibi uğraşlarınız var ise bu konular hareketlenebilir.

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


İkizler Burçları


Tutulma 2. evinizde gerçekleşiyor. Burası sahip olduğumuz maddi ve manevi değerleri anlatır. Çok da sert gezegenler var o nedenle parasal konularda risk almamanızı öneririm. Satmaya çalıştığınız satamadığınız bir varlığınız var ise bunun satışı tamamlanabilir. Gelir kaynaklarınızda bir değişim olabilir. Aslında bu dönmede çalışıp biraz sabrederseniz, çok ciddi para kazanma imkanınız olacaktır. Bunu yapmak için pek de size has bir özellik olmayan sabırla sınav vermeniz gerekebilir. Para kazanma anlayışınız da değişebilir. Bu dönemde sahip olmak ile ilgili alışkanlıklarınızı değiştirecek olaylar da yaşayabilirsiniz.

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Yengeç Burçları


Tutulma 1. evinizde gerçekleşiyor. Yükseleninizde gerçekleşecek yani. Bu bizi sembolize eder. Kendimizi ifade şeklimiz. “ben” yani. Bu alanda gerçekleşecek değişimler hakikaten önemli. Önemli kararlar ve bir şeyleri bitirme bir şeyleri başlatma kararları gelir. İş de olabilir aşk da. Nasıl göründüğümüzü ve davranışlarımızı da yönettiğinden bu alanlarda da değişimler gelebilir. Dış görünüş değişiklikleri olumlu olacaktır. Bir dönüşüm gerekiyor. Tema bu. O nedenle mecbur kalmadan değiştirmek iyidir. Kendi kendinizi yeniden yapılandırmak! Tüm konu bu “ beni baştan yarat!”

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Aslan Burçları


Tutulma 12. evinizde gerçekleşiyor. Öncelikle bilmediğiniz sizden gizlenmiş sırlar, olaylar, düşmanlıklar ortaya çıkabilir. Sizin gizledikleriniz var ise dikkat onlar da ortaya çıkabilir neticede dolunay bu aydınlatıyor her şeyi. Bir de tutulma olunca iyice etkili gibi düşünebilirsiniz. Castor etkisi de pek hoş değil açıkçası ve Merkür de ters etkiler alıyor. Dolandırılma hırsızlık gibi durumlara karşı tetikte olmak iyidir. Meditasyon ve yoga gibi uygulamalarla hakikaten iyice derinleşebilir. Korkularınıza ulaşıp onları temizleyebilirsiniz. Size hizmet etmeyen tüm inançları salıverme zamanı. Bilinçaltınızı dereleme toplama temizleme zamanı. Bu dönem bu tip çalışmalar için çok çok uygun.

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Başak Burçları


Tutulma 11. evinizde gerçekleşiyor. Sosyal çevremiz, dernekler, arkadaşlar, teknoloji ve takım çalışmaları vs. yi sembolize eder. Enerjinizi emen arkadaşlar, size zarar veren dostlar hayatınızdan çıkabilir. Tabii bu durum tartışmalar gerginlik vs demek oluyor. Bazı takım çalışmalarındaki işleriniz sonlanabilir. Dernek üyelikleriniz bitebilir. Teknolojik işlerde değişim dönüşüm veya tamamlanmalar olabilir..

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Terazi Burçları


Tutulma 10. evinizde gerçekleşiyor. Kariyer, sosyal statü konularında olaylar yaşayacağınız anlamına gelir. Aile konuları da açılabilir. Ama kariyer değişiklikleri tamamlanmalar olabilir. İşle ilgili sabır göstermeniz gereken durumlar olacaktır. Çaktırmadan kuyunuzu kazan iş arkadaşlarını fark edebilir, onlarla mücadele etmek zorunda kalabilirsiniz. Çok çabaladığınız ancak üzerinden çabaladığınız kadar getiri elde edemediğiniz ruhunuzu emen proje veya müşterilerden kurtulabilirsiniz. Sosyal statünüzü bozmak üzere zorlayıcı olaylar yaşayabilirsiniz. Sabır ve çok çalışmak olumlu sonuçlar almak için çok önemli olacak.

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Akrep Burçları


Tutulma 9. evinizde gerçekleşiyor. Yabancı kültürler, yüksek eğitim, hukuki konular, ticaret gibi başlıklarda değişim dönüşüm tamamlanmalar olması beklenir. Uzun süredir uğraştığınız davalarınızdan sonuç gelebilir. Yüksek öğrenim konularında dönüşüm ya da tamamlanmalar olabilecekken aynı zamanda uzun seyahatler yurt dışına taşınmalar mümkün olabilir. Yabancılarla yapılacak ticaret konularında değişiklik olabilir. Düşün, felsefe alanında inandıklarınız değişebilir ya da felsefenizi ifade edecek ortamlarda daha fazla bulunabilirsiniz.

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Yay Burçları


Tutulma 8. evinizde gerçekleşiyor. Bunalımlı bir enerji yükselebilir. Vermiş ve unuttuğunuz bir borcu geri alabilirsiniz. Nafaka davaları sonuçlanabilir. Uzun zamandır paylaşılamayan mallar veya bir miras konusu var ise paylaşım tamamlanabilir. Yakın akrabalardan birinin ameliyatı söz konusu olabilir. Uzun vadeli yatırımlarınız için önemli kararlar verebilirsiniz. İkili ilişkilerde de enteresan gelişmeler beklenebilir. İşler ciddileşebilir. Sevgiliyle uzun vadeli yatırımlara girebilirsiniz.

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Oğlak Burçları


Tutulma 7. evinizde gerçekleşiyor. Öncelikle hem iş ortağı hem de aşk ilişkinizdeki partnerinizi sembolize eden bu evde gerçekleşen tutulma. Pamuk ipliğine bağlı ilişkilerde bitiş anlamına gelecektir. Sağlam temelli ilişkiler bir üst seviyeye taşınabilir. Mesela nişanlıysanız evlenebilir. Veya nişanlanabilirsiniz. Hiç ilişkisi olmayanlar yeni bir ilişkiye başlayarak müzmin bekar hayatlarını sonlandırabilirler. Ben kalacaksınız, biz mi olacaksınız? İşte tam da bununla ilgili bir karar vermeniz gereken bir zaman geldi. Varlığınıza hizmet etmeyen bir ilişki hayatınızdan çıkacaktır.

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Kova Burçları


Tutulma 6. evinizde gerçekleşiyor. İşiniz, günlük hayat rutininiz ve sağlığınız ve de evcil hayvanlarınız gibi konuları temsil eder. Bu durumda iş arkadaşlarınızla yaşayacağınız sorunlar neticesinde tartışmalar gelebilir, duygusal olarak zorlanırsınız. İşinizi değiştirmek söz konusu olabilir. Sağlık kontrolleri asla ihmal edilmemelidir. Hayvanınız var ise sağlığına dikkat etmek iyi olabilir. Yok ise yeni bir hayvan edinmenin de zamanıdır. İş ve normal hayatınız arasındaki dengeyi ayarlama zamanı gelmiş. Daha organize çalışmayı öğrenerek, hayatınızı daha arzu ettiğiniz serbesti de yaşamayı öğrenme zamanı bu zaman!

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.


Balık Burçları


Tutulma 5. evinizde gerçekleşiyor. Romantik ilişkiler, çocuklar, hobiler, yaratıcılığımız, şan şöhret hep bu evden temsil edilir. Bu ara çocuklarınızın sorunlarıyla uğraşabilirsiniz. İlerleyemediğiniz hobileriniz var ise bırakabilir, yenilerine başlayabilirsiniz. Romantik ilişkilerde ise beklentinizi karşılayamayan sevgili adayı ekarte olacaktır. Ne zaman başrol oynayıp, ne zaman takım oyuncusu kalmak durumunda olduğunuz anlamanız gereken zamandasınız.

Tutulmanın hayatınıza nasıl bir etki yarattığını öğrenmek için danışmanlık bilgisi almak için tıklayın.

227 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page