top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Akrep Burcunda Yeni Ay



15 Kasım 2020 saat 08:07’de Akrep burcunda nur topu gibi bir yeniay’mız var. Mars tam hızını alamasa da Retro hareketi bitti ve tekrar ilerlemeye başladı. Merkür’le birlikte, akrep burcunda retrosunu yaparken, bu iki arkadaş bizi geçmişten gelen kafamızı taktığımız, bizi sinirlendiren olayları karşımıza çıkartıp, yada aklımıza getirip, sorunların kökten çözülmesine yardım ettiler aslında. Unuttum sandığınız, geçmişte yaşanan bir olayı gördüğümüz bir başka kare tetikler ve bir bakmışsınız, anlamışsınız. Evet zorlu bir süreç oldu. Ama hangi değişim, hangi dönüşüm kolay ki…Bu sabah ise arınmanın temizlenmenin küllerinden yeniden doğmanın yöneticisi Akrep burcunun 23 derecesinde bir yeni ay gerçekleşti.


Bakınız Kasım sonu ve Aralık ortasında gerçekleşecek tutulmalara hazırlanıyoruz. Ay tutulmaları sonlanmalara, Güneş tutulmaları yeni başlangıçlara gebedir. Biz bu Akrep yeni ayında 30 Kasım ay tutulmasının getireceği köklü arınma ve bitişler için içimizi temizledik. Bu 15 gün daha bunu devam edeceğiz. Ve sonrasında Aralık aylarında yeni başlangıçlar için Güneş tutulmasını deneyimleyeceğiz.

Gelelim bu yeniaya; beni ilk dikkatimi çeken yeni ay ile aynı derecede olumlu açı yapan şans gezegeni Jüpiter ve tabii kendisinin zorlu eşlikçileri Satürn ve Pluton. Her ne kadar zorlu olsalar da verdikleri destek, sağlam/önemli/hatta unutulmayacak başlangıçlara adım atmayı destekleyecektir. Jüpiter, olumlu bir ruh halini desteklemeye başlayacaktır. Başarımızda dahli büyük olur. Hayatın zorluklarıyla baş etme gücü getirir. Ama rica ederim fazla cömertlik konusuna dikkat. Gereksiz harcama yapmayın. Pluto başarmak için yanıp tutuşmamızı sağlayan ateş ve başarının önünde duran bizim kurduğumuz tüm psikolojik bariyerleri yakmaya yeminli ateş olarak tanımlanabilir. 12 sinde bu iki arkadaşın kol kola girip güçlerini birleştirdiklerini lütfen unutmayalım. Büyük bir dönüşüm beklenir haritamızda nereye denk geliyorlarsa. Bu yeni ay bu değişimi kontrol etmemizin yollarını sunabilir bize. O nedenle çok önemli. Ama unutmayın her şey doğru düzgün, etik, yasal, iyiliğe doğru olmak zorunda yoksa bu değişim bizi zora sokar. Bunun nedeni bu yeni ay hem güzel bir sabit yıldıza da yapışık başarı ve güzellikler vadediyor, ama bir taraftan da tam zorlu bir başka yıldızın üzerinden geçerek geliyor. Burada doğru davranmak çok önemli olacak.


“Ya Gezenticiğim çıkar artık baklayı nasıl bir zaman?” derseniz, valla bence iyi… Büyük bir dönüşüm bekliyorum. Dönüştükçe rahatlama, şifalanma gelecek hissine sahibim. Akrep kriz burcu, krizi yöneten burç. Biz bu krizden şifalanıp çıkarız ahali. (Bak nasıl gaza geldim şimdi, yazarım da yazarım.) gelsin başarı, terfiler, daha iyi bir işe geçiş (Ahmet’im bu sana gelsin.), neticede kendiyle mutlu olma hali, zenginlik belki.


Biliyorsunuz yeni ay demek en parlak ışıklar olan Güneş ve Ay’ın bir araya gelmesi demek bu iki afacan açıkçası tam da yükselene12. Evden oturmuşlar. Biraz gizlenmiş kapalı kalmış planlanmış ama daha yapılmamış işlerin artık pıtır pıtır ortaya çıkacağını ifade ediyor. Bu dönemde sezgilerimize güvenebiliriz ahali, akrep dönemindeyiz, sezgiler yükselir.


Tüm bu sezgiler, planlar, düşündük ama daha harekete geçemedik dediğimiz projeleri artık Oğlak burcundaki ağır gezegenlerin etkisiyle ortaya çıkartma, yapılandırma zamanı. İçimizde kalan en iyi özelliklerimizi ortaya koyma zamanındayız. Ne lazım. Çok çalışmak, disiplin lazım. İnanmak ve uğrunda kararlı bir şekilde hareket etmek gerekli. En önemlisi sorumluluk almak gerekli. Ama sonuç ne olur? “Başarı”, “kendiyle duyulan haklı gurur” ne zamandır bekliyoruz ahali, geliyor işte.

Bu 15 güne dikkat edin hani üzerimizde bir ağırlık var, içimiz dar ya. Bazen yanmadan yeniden doğulmuyor. O yüzden zor zamanlardayız. Ama inancımızı yitirmeyeceğiz ve isteklerimiz için planlı ve disiplinli bir şekilde çalışacağız. ( ayh sanmayın size yazıyorum, vallahi bunlar hep kendime gaz)

Retrolar bitti, günlük yazıları okumaya devam etmek koşuluyla zira Uranüs Mars arasında hala zaman zaman zorlu açılar var. Yeni başlangıçlar yapmak, sözleşmeler imzalamak için uygun bir dönem denilebilir.


Özellikle bu hafta fazla/gereksiz harcamalardan kaçınmanızı tavsiye ederim. İlişkilerde yaptığınız konuşmalarda abartılı ifadelerden, küçük olayları büyütmekten kaçınmak ilişkileri koruyabilir. Yine ilişkiler biraz gergin olabilir yani. Ama tutkular yüksek olacaktır. Özellikle kıskançlık krizlerini iyi yönetmek gerekebilir. Toplumsal olarak adın-erkek ilişkilerinde kadın tarafının biraz daha zorda olduğu görülebilir. Kadına şiddet olayları artabilir.


Türkiye’nin de 5. evinde ve Venüs’ü üzerinde bu dönemde kadınlara dikkat etmek durumunda olduğumuzu unutmayalım. Piyasalar da spekülatif işlerden uzak durmak lazım. Bir de bu 15 gün ayık olmak önemli olacaktır, içkiyi fazla kaçırmamak iyi bir fikir olabilir. Bu yeni ayın değdiği hanımların çekiciliği oldukça artarken, erkeklere Playboy tavşanına dönüşebilir. Aman diyeyim bu kadar tutkular tavana çıkmışken kimselere haksızlık yapmayın. Kıskançlık krizleriyle uğraşmak zor olabilir. 12-18 Kasım, 8-14 Şubat, 10-16 Mayıs ve 13-19 Ağustos doğumlular ve sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kova burçlarının 23 derece civarında önemli gezegenleri olanlar daha fazla etki alacaklar.

Türkiye’nin de 5. evinde ve Venüs’ü üzerinde bu dönemde kadınlara dikkat etmek durumunda olduğumuzu unutmayalım. Piyasalar da spekülatif işlerden uzak durmak lazım.


Akrep Yeni Ayı’nın yükselen burçlara etkisi:


Koçlar


Sezgilere güvenebilir, kendinizi dönüştürebilirsiniz. Ortak mallar, yatırımlar, miras konuları, krediler, vergiler, nafaka gibi konularda yeni yapılandırmalar gerçekleştirebilirsiniz. Araştırmalarınız sonucunda bazı sırları ortaya çıkartabilirsiniz. Sürekli haklı olmaya çalışmayın.


Boğalar


İlişki konusunda önemli gelişmeler bekleriz. Hatta yeni ilişkiler de gelebilir. Mevcut ilişkilerde derinleşme beklenir. Hatta uzun zamandır duygularınızı ifade edemediğiniz kişiler var ise açılmanın tam zamanıdır.


İkizler


İş arkadaşlarınızın kıymet bildiği zamanları özlüyorsanız, bazı sınırlar koymaya çalışmalısınız. Çalışmalarınızın meyvelerini alırsınız. Başarırsanız belki bir zam bile gelir. Sağlık sorunları için olumlu tedavilere ulaşabilirsiniz. Daha düzenli bir hayata geçmenizi umuyorum.


Yengeçler


Ekstra çekici hissettiğiniz bir zaman olabilir. Aşka hayatınız hareketlenmeye başlayacaktır. Spekülasyonlara açıksınız. Ama rsik almanın da tam zamanı. Yeni bir hobiye başlamak, yeni para kazanma yolları açabilir.


Aslanlar


Duygularımızı biraz daha derinden incelediğimiz bir zaman. Evimize, ailemize dönüyoruz. Evde değişiklikler yapılabilir. Taşınmalar mümkün.


Başaklar


Yeni bir çevre edinmek üzere tanışmalar gerçekleşebilir. Sosyalleşiyorsunuz. Ama aslında biraz sakinleşmek iyi olabilir. Kısa seyahatler yapmanız mümkün.


Teraziler


Para konularında gelişmeler beklenir. Bütçenizi kontrol edin. Destek bulabilirsiniz.


Akrepler


Burcunuzda gerçekleşen yeniay her konuda yeni başlangıçları cesaretlendirir. Değiştirmek istediğiniz her şeyi listeleyin ve değiştirin. Toksik ilişkilerden kurtulurken, yeni ilişkilere adım atabilirsiniz.


Yaylar


Gizli saklı olaylara karşı dikkatli olmakta fayda var. Sezgileriniz yükseliyor. Aklınızdan geçeni doğrudan ifade etmekten bu ara kaçınsanız iyi olur diye düşünüyorum. Hatta içinize dönüp biraz uzak kalmak iyi olacaktır.

Oğlaklar


Sosyal çevrenizde parlama zamanı olabilir. yeni bir kulübe üyelik olabilir. umutların arttığı bir zamandasınız.


Kovalar


Tam da işinizde yükselmek için fırsatların beklenebileceği bir zaman. Çok çalıştınız hak ettiniz. Kariyer değişikliği veya ev taşımak gibi durumlar oluşabilir.


Balıklar


Yeni bir vizyon kazanmanız için önemli zamanlar. Hayal kurmanız için tam zamanı. Gerçekleşeceklerdir. Yurtdışıyla bir iş yapmanız mümkündür.

Recent Posts

See All
bottom of page