top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Jennifer Coolidge: Astrolojik bir ödül kazanma hikayesi



Jennifer Coolidge, American Pie’da “Stifler’ın taş annesi”, Legally Blond’da benim en sevdiğim karakterlerden tatlış kuaför Paulette rolüyle ve daha bir sürü minik rolü koccaman oynayarak akıllara kazıyan bu kadın dün gece uzun zamandır beklenen ve fazlasıyla hak ettiği En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. 3 ay içinde 2. Ödül Eylül ayında da Emmy kazanmıştı. Şahlanan kariyerine astrolojinin gözüyle bir bakalım…


Rol çalmada bir dünya markası ve oynadığı yardımcı rollerle bile akıllarda kalmayı başaran bu hanım, dün gece yaptığı şahane konuşmasından tutun da parlak payetli elbisesine kadar ödül töreninin hakkını verdi.


Yetmedi bir de Colin Farrel’ı kapmasın mı :)))

Ama tabii bu kadar başarılıysa neden şimdi?

Bakalım bakalım haritasına!


Kendisi İkizler burcu, yükselen ise Başak kumaşında ünlü olmak var denilebilir. Başak güneşiyle uyumlu Jüpiter’i elbette ona bu ünü oyunculuktan getirecekti. İkizler burcu tarafı komedideki başarısıyla parlıyor. İkizler burcu elbette hızlı, zeki ve esprili. Ama tabii gösterdiği kişi ile asıl içinde olduğu kişi çelişiyor da denilir.


Öncelikle o yumuşak, buğulu, ikonik sesin kaynağını tespit edelim. Aslında Yükselen Başak, Güneş İkizler bir kadından hiç beklemeyeceğim bir özellik bu. Ama ablanın Merkür Neptün Chiron arasındaki taş gibi su üçgeninin bunda etkisi büyük elbette. Neptün Merkür açısından gelen buğu, çözülme ve Chiron dan gelen sanki bir ihtiyaç içindeymiş halini dışa vuran o ses!


5. evindeki Satürn ile muhtemelen çok disiplinli bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz.

Oğlak burcundaki Ay’ı, onu hırslı, mesafeli ve sesinin söylediğinin aksine duygusal olarak da biraz sert yapıyor diyebiliriz.


Şimdi ise bu haritaya neden baktığıma gelelim.

Astroloji öğrencileri veya meraklıları genellikle Satürn transitlerinden ve daha da çok Pluto transitlerinden korkarlar. Bakalım bu güzel hanım da neler olmuş?

Doğum haritasında bizim korkutucu olarak nitelediğimiz “anaretik” olarak adlandırdığımız 29 derecede bir Oğlak burcu Satürn’ü var. Gerçi Satürn Oğlak burcunda güçlü ama anaretik derecede işte… 5. Evde veee Şu an üzerinden Pluto geçiyor. 5. Ev oyunculukla alakalı taş gibi Golden Globe u hayatında ilk defe alıyor. Ve tüm bunlar olurken yine korkulan bir açı, 11. Evde aslan burcunda Uranüs Mars kavuşumunun üzerinden de transit Satürn geçiyor. Yalnız lütfen bir haritanın potansiyelini görmeye çalışırken bir tel transitlere bakarak bu iş hemen olur fetvası vermemeye dikkat edelim. Neden şimdi oldu? İşte burada progres haritaya da bakmak gerekli zaten transit harita progres tarafından tetiklenmezse çalışmaz. Progress haritanın MC si bu kavuşumun hemen üzerinde. yani hayalini kurduğu ve yıllardır emek verdiği üzere kariyerde beklenmedik ciddi bir ilerleme olması muhtemel.

Bir sürü insan ödül aldı ama en çok konuşulan bu kadın ve bir yardımcı kadın ödülü ile konuşuluyor. Neden mi? Koç burcundaki 8. Evdeki Venüs kendisini ilgi manyağı bir tip de yapabilir. Ve bunu elde etmek için Merkür - Pluto sekstilinden aldığı bir strateji yeteneği ve manyetizma var. Bu Venüs’ün üzerinde onu hareketlendiren Progres Ay aynı zamanda Oğlak burcundaki transit Pluto’dan da kare alıyor. Yani bir başka korktuğumuz açı.

Mesela yine bir zorlu açı daha DSC sinin üzerinden de transit Neptün geçiyor. Ve progres Mars'ıyla kavuşumdaki Yükselene karşıt yaparken MC ye kare yapıyor. Bir çok astrolog bunu kariyerde çözülmeler toplumun gözü önünde olduğu yerle ilgili kafa karışıklığı ve hatta Progres Mars’ın yükselene yaptığı açıyla hastalık olarak bile vs diye yorumlayabilir. Ama Neptün ekranı, sinemayı gösterir. Tatlış ablamız da hareketli ekranın dizi kısmından payını aldı işte.

Teşekkür konuşmasında kamera ağlamakta olan White'a döndüğünde Coolidge gözyaşlarını tutamadı: "Bana umut verdin. Bana yeni bir başlangıç verdin. Bu bir son olsa bile, (çünkü beni öldürdün), ama bu bir son olsa bile, hayatımı milyonlarca farklı şekilde değiştirdin. Komşularım benimle konuşuyor ve bunun gibi şeyler. Mahallemdeki hiçbir partiye davet edilmemiştim, şimdi herkes beni davet ediyor! Bu senin sayende Mike White."

İkizler güneşi ve Başak Yükseleniyle konuşmayı gerçekten iyi bilen bu kadının Güneş ve yükselen nedeniyle yöneticisi Yengeç Merkür’ü işte tam da bu yüzden insanların konuşması esnasında kalplerine dokunduğunu da söyleyebiliriz. Ve tabii komşularla ilgili vurgunun sebebi muhtemel 3. evi de etkileyen natal Neptün.

Emmy aldığı sırada ise bence en enteresanı Güneş tam yükseleninin üzerinden geçiyor. Transit Mars Güneşi’nin üzerinde ( çok gergin bir zaman aman dikkat et vs deriz mesela) MC sine doğru bir harekette transit Satürn ise natal Mars Uranüs kavuşumunun üzerinde beter bir zaman aman dikkat denilecek bir harita mesela, ama tam da bu örneği arıyordum.

Neden mi bunları yazıyorum? Çünkü her sert transit kötü ve zorlu olmak zorunda değil. Lütfen lütfen sert transitlerden korkup çekinip kendinizi eve kapamaya vs kalkmayın. Önemli olan bunu bizim nasıl kullandığımız ve bu nedenle de haritada görünen durumlara hazırlıklı olmak için yapılan harita okumalarını doğru yorumlamak.

Doğum günü 1 Haziran 1961 / 13.09 / Boston

Umarım sizin için de okuması keyifli olmuştur ben yazarken çok eğlendim.

Yorumlarınızı bana yazarsanız sevinirim

Sevgiler

Selin

Recent Posts

See All
bottom of page