top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Kevin Spacey; Rol mü, Gerçek mi?


Kevin Spacey House of Cards

Kevin Spacey beraat etti! Ne ile suçlanıyordu ki diyenler için BBC News Türkçe haberine göre “Londra’da görülen davada jüri, 2001 ve 2013 yılları arasında dört erkekle ilgili dokuz cinsel saldırı suçlamasında Spacey’i suçsuz buldu.”

Kevin Spacey sisin Spacey iki Oscar, bir Tony Ödülü, bir Golden Globe, dört Screen Actors Guild Ödülü ve bir İngiliz Akademi Film Ödülü kazanmışsın, adaylıkları saymıyorum adını Hollywood Walk of Fame'de yıldıza kazımışlar iki kere Britanya İmparatorluğu Onursal Nişanı'na layık görülmüşsün.

Ama gel gör ki bunların hiç biriyle değil şu anda taciz davasıyla adın anılıyor çok kötü bir his olmalı.

Ya düşünsenize adama kurtulsun bu durumdan diye şahitlik yapan kişi Sir Elton John ve kocası David Furnish var.

Süper acaip bir olay o nedenle biraz haritalara bakmak istedim.

Kevin Spacey’nin saati tam emin olmamakla beraber astro.com dan aldım. 27 Temmuz 1959 saat 5.51 South Orange. Bence doğru gibi… Bu arada yanlış okumadınız bugün adamcağızın doğum günü dün beraat etti.


Kendisi Aslan Burcu yükselen de Aslan. Hatta yetmemiş Merkür ve Uranüs’te Aslan burcunda hatta kavuşumdalar. Öncelikle bu adamı farlı düşünen oldukça zeki biri yapıyor. Ani kararlar verebilen ateşli biri. Aslan Vurgusu kendini göstermesi gereken biri için çok önemli iyi tiyatrocular çıkartır. Mesela hatırladığım kadarıyla Haldun Dormen ve Ali Poyrazoğlu’nun Güneş’leri Aslan burcunun evinde duruyorlar.


Neptün ekran/beyazperde sembolizması içeren bir gösterge burada Neptün'ün Güneş'le kare açı yapması ve Ay karşıtlığı bu durumu arttırır tam bir sanatçı T-Kare çıkışında Güneş. Neptün hayaller, ilham, yansımalar, yanılsamalar, ideal olan ve sanatla ilgili bir gezegen. Dolayısıyla bir sanatçı için sert de olsa iyi bir açı denilebilir. Ama tabii burada yanılsamalar yaratmak belki ahlaki sorunlar da yaratabilir. Burada Spacey maruz kalan taraf olmuş. Skandallar için de bir Neptün bir Uranüs etkisi aranır. Bu haritada da fazlasıyla var.


Önemli bir durum ise gaddarlık, baskı, takıntı, zorla elde etme, taciz, güç peşinde olma gibi konuları tetikleyecek Mars – Pluto kavuşumu. Şöyle düşünün Mars enerji, öfke, irade, hareket ve Pluto da derinden gelen, güçlü, manipulatif olan. Aslında muazzam güç demek, sadece kontrolden çıkarsa sorun. Burası valla janjanlı böylesi güçlü kavuşumlarda işler biraz kontrolden çıkabilir. Hatta Mars iyi bir burçta olmasına rağmen zayıf bir evde olduğu için ence bu davalara maruz kaldı. İşte aktör olarak filmlerinde tüm bu kavuşumu perdeye yansıttığı için sağaltmış denilebilir. Mars - Pluto kavuşumu neticede Neptün’le bağlantılı sahne sanatıyla içindeki suçluyu “Usual Suspects” veya seri katili “Seven” da çıkartmış olabilir veya taciz kısmını “American Beauty” güç manyaklığını da “House of Cards” görmüş olabiliriz. Adam belki de bu açıyı ortaya bu karanlık karakterleri oynayarak çıkarttı.


Aynı zamanda anladığım yine bu açı yüzünden ve buna gelen Neptün desteğiyle skandal yaratıcı bir davaya taraf olmak zorunda kaldı. Bırakın açının kötü tarafını uygulayan olmayı adam bu açıya maruz kalan olmuş durumda. Dava 20 Eylül 2020’de açılmış tam da transit Venüs Güneş’inin üzerindeyken açılmış. Ayrıca aynı zamanda bu Güneş meşhur T-Karesinin apexi ve o dönemde skandalların tetikleyicisi Uranüs tarafından zorlanıyormuş.

Dün doğum gününden bir gün önce Venüs retrosu ile beraat etti. Ama insan da bu konunun bir tekrarı olabilir sanki diye düşünmeden duramıyor ama şunu söylemeden geçemeyeceğim. Eğer ki bu saat doğruysa Spacey kariyer konularında bu sene alır başını yürür gider. Hatta süper başarılara imza atar.


Görelim bakalım...

Recent Posts

See All
bottom of page