top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Mars Yay Burcunda 3 Ocak - 16 Şubat

Gücümüz, kuvvetimiz, bizi harekete geçiren motivasyonumuz Mars ne zamandır kendi yöneticisi olduğu Akrep burcundaydı. Ne savaştık ama, belki kendimizle belki başkalarıyla… Bazen psikolojik bazen maddi savaşlar verdik. Şimdi Mars oynak, kaynak, maceracı Yay burcuna geçiş yapıyor. Yay burcu, ateş grubuna dahil. O nedenle oldukça hareketli bir zaman içerisinde olmamız kaçınılmaz Pek yoğun bir dönemden çıktık. Mars’ın Yay burcuna geçişiyle hafifleyeceğiz. Seyahatlerin artması beklenir. Ani kararlarla bir anda kendinizi dünyanın bir ucunda bulabilirsiniz. Hatta hatta beklenmedik bir aşk ihtimaliyle orada karşılaşmanız bile olasıdır. Heyecan artacaktır. Bu nedenle bir anda yeni bir iş kurma fikri aklınıza gelirse biraz yavaşlamakta fayda olduğunu hatırlayın. Zira aldığınız riskin yüksekliğini fark etmeyebilirsiniz. Bir nevi kumar oynamak gibi. Daha geniş bir perspektiften olayları görmenin mümkün olacağı bir dönem.


Mars, Oğlak burcuna geçmeden önceki son eğlencelerini yaşatacak gibi düşünmek iyi olabilir. Oğlak burcunda bir sürü gezegen olduğu için çok çalışmak gerekliyken, Mars’ın Yay burcuna geçişi çalışırken eğlenmeyi ve cesareti getirecek…


Mars yaklaşık iki senede bir aynı burca geliyor. Yani 2018 Şubat – Mart ortası gibi olan olayları bir hatırlamaya çalışarak okumak faydalı olabilir.

Bunu yazdım ama inanın ben de oturdum bir 15-20 dakika düşündüm 2018 Şubat’ta ne olmuştu diye. O nedenle günlük olmasa bile kısa kısa notlar alıyorum son bir senedir. Çok tavsiye ederim böyle zamanlarda çok işe yarıyor 😉


Yay burcunda Mars'ın burcunuza etkisini okumak için burçlar bölümden burcunuza da ulaşabilirsiniz yada aşağıdan da okuyabilirsiniz.

Yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim.

Daha detaylı danışmanlık almak için tıklayın.




Koç Burcu


Sevgili Koçlar, Yay burcuna geçen Mars 9. Evinizde yeni maceralar, seyahatler, yüksek öğrenim imkanları ve heyecan getiriyor. Bu cesareti artıran bir transit, yeni yerlere seyahat isteğiniz artabilir. Pek de tipiniz olmayan birine ilgi duyabilirsiniz. Size yabancı veya size göre farklı biri olabilir. İşteyken başkalarının zamanlamalarına uymaktansa daha çok kendi saatlerinizde çalışmak isteyeceksiniz.


Boğa Burcu


Mars sizin için çok önemli bir alana giriyor sevgili Boğalar. 8. Ev dönüşmenin, değişmenin göstergesi. Hatta bu sefer ki dönüşüm eğlenceli bile olabilir. Neticede hareketi getiren Mars kendi evinde olsa bile Yay Burcunda. En son 2018 Şubat ayında buradaydı. Tutkular yükselecektir. İki yıldır ilk defa gerçekten bağ kurmayı istediğinizi hissetmeniz mümkün. Ancak fazla sahiplenmek ve kıskançlık hakikaten işleri bozabilir. Dikkatli olun!

Ortak mallar ile ilgili fırsatlar olabilir. Önemli maddi yatırımlar yapma, iş kurma gibi imkanlar olabilir. Mars hırs ve rekabeti arttıracaktır. Aman diyeyim iletişim konusunu atlamayın, birlikte ilerleyeceğiniz kişilerin onayları, karşılıklı kimin neyi kontrol edeceği konusunda anlaşma veya para paylaşımı konuları asla atlanmamalı. Sonradan miss gibi bir fırsattan sadece konuşmadınız diye mahrum kalmayın 😉


İkizler Burcu


Mars Yay burcuna geçtiğinde yaklaşık 6,5 hafta kadar ilişkiler evinizi işgal edecek. İlişkilerinize olumlu, mutlu bir bakış getirecek. Kuvvetle muhtemel yalnız olduğunuz zamanlardansa biriyle birlikte olduğunuz zamanlar çok daha enerjik hissedeceksiniz.

Neticede ilişkiler eviniz hareketleniyor. İlişkisi olanlar daha da tutkuyla bağlanırken, yalnızlar çat diye yeni ve hararetli bir ilişki içine düşebilirler. Bu arada özellikle ilişkisi olanlar birbirinize karşı kırıcı olmaktan kaçınmanızı öneririm.

Hızla yeni iş birlikleri yapılabilir. Aman karşı tarafa nazaran çok çok daha fazla verici olmak zorunda olmadığınızdan emin olun.


Yengeç Burcu


Günlük hayat rutininiz, ofis ortamınızın hareketlenme zamanı gelmişti. Hayatı rutininize, hatta işinize biraz daha neşe getirecek bir şeyler yapmayı düşünmelisiniz. Detaylarda kaybolduğunuzu fark edebilirsiniz. Biraz yavaşlayıp Yay burcundaki Mars’ın etkisiyle biraz daha geriden daha geniş bir perspektifle bakmaya çalışın.


Aslan Burcu


Evveet Sevgili Aslanlar, ateşli dostumuz Mars, flörtöz Yay burcuna girdiğinde neler olur 😊 En son iki sene önce böyle bir durum olmuştu. Aşk, hobiler, çocuklar ve bereket timsali 5. Evinizi turlayacak. E tabii bu konulara hareket getirmesi kaçınılmaz… gerçekten ne istediğinize karar verin ve seviyorsanız söyleyin bence 😉

Bu dönemde yaratıcılık da yüksek olacaktır. Sosyal hayatınız da bir süredir saklandığınız yerden çıkmanızı sağlayabilir. Yeni hobiler edinmek için de tam zamanı.


Başak Burcu


Mars aile, ev konularını hareketlendirecek şekilde 4. Evinize giriyor. Evle ilgili konularda harekete geçersiniz. Aileyi büyütme veya evi büyütme karaı almak mümkün. Sinirlerinizi bu dönemde kontrol etmeye çalışın. Muhtemel patlamalar olacaktır. Duygularda inişler-çıkışlar çok olur böyle zamanlarda yakınlarınızdan sinirinizi çıkarmayın.


Terazi Burcu


Aman aman sevgili Teraziler ateşli Mars patavatsız Yay burcunda iletişimden sorumlu 3. Evinizde lütfen lütfen ağzınızdan çıkanı kulağınıza duyurmaya önem verin 😊 Aslında isteklerinizi daha kolay ifade edebileceğiniz bir zamandasınız. İlişkilerde tartışmalar olabilir, sakince ne istediğinizi anlatmaya bakın. Yalnızlar oldukça fazla yemeklere çıkabilir. Belki de aradıkları kişiyi bulabilirler. Ama bulmuşken içinizdeki özgür kalmaya devam hissine yenilmeyin bakın Mars çeker gider siz yalnız kalırsınız…

Bu dönemde işle ilgili büyük fikirler bulmak olası, yeni deneyimler ve kısa seyahatler için de yapılan planlar çok verimli olacak.


Akrep Burcu


Sevgili Akrepler yönetici gezegeniniz burcunuzdan çıkıp, değerler, maddi varlıklar, para gibi sahip olduklarınızı yöneten eve giriş yapıyor. Finansal konularınıza bir hareket gelecektir. Sabit gelirlerinizi arttırmaya çalışmak verimli olabilir hem bu kendinize olan güveninizi de arttıracaktır. Bu durumda çekiciliğinizin de artması en fazla beklenen olur. Burada değerleriniz ve bu değerler nedeniyle dışarıya koyduğunuz sınırları açıkça diğer insanlara gösterebilirsiniz. Ortak mallarla ilgili asabi durumlar gelişebilir. Yalnızlar da kendilerini alışverişe verebilir. İş arayanlar bekledikleri işi bulabilirler, ancak aktif olarak dışarı çıkıp işlerini aramak en iyisi olacak bu dönemde.


Yay Burcu

Sevgili Yaylar, Mars ancak 2 yılda bir burcunuza geliyor. Keyfini sürün. Kendinize olan güveniniz en üst seviyeye çıkabilir. Neşeli keyifli maceracı cesur bir enerjiyle doluyorsunuz. Yeni yıla hızlı bir başlangıç denilebilir. Yalnızlar bu dönemde bir çok fırsatla karşılaşırlar. İlişkisi olanlar için ise biraz daha sakin ruha hitap eden bir dönemden çıkıldığına ve enerji toplandığına göre sevgiliyle bir tatil yapmak için en ideal zaman denilebilir.

Bu dönem kendinizi her konuda kazanmak üzere motive olmuş bulacaksınız, ama her zaman olabilecek kayıpları da düşünerek yola çıkmanızı tavsiye ederim.

Tam yükseleniniz üzerinden geçerken biraz ateş yapabilir. Koşuşturma esnasında sağlığa biraz dikkat edin derim. Malum havalar soğudu 😉


Oğlak Burcu


Mars 12. Evinize geçtiğinde biraz kafa karışıklığı yaratabilir. Aşk konularında özellikle karşınızdakinin aklındakileri hemen anladım fikrine kapılmayın, hatta önemli hamlelerden kaçınmakta yarar var. Bu arada 12. Ev son ev Balık burcunun evi bu nedenle tamamlanmayı da ifade eder. Belki de size manasız, bir yere gitmeyen, enerjinizi çeken ilişkilerden kurtulma fırsatı sunar. İlişkiniz var ise sevgilinizin hoşunuza gitmeyen davranışlarını rahatça ifade edebilirsiniz. Ama sakin olun kuvvetle muhtemel farkında değildir, söylediğinizde anlayacaktır.

Bu dönemde uyku uyumak biraz zor olacaktır. Bilinçaltına ve ötesine çok yakın olıursunuz Mars oradayken. O nedenle yaşadıklarınızı yazmak iyidir. Mars her zaman kendini göstermek ister ama bilinçaltı öyle kendini gösterebileceği bir yer değil o nedenle duygularınızı yazmak sizi öfek patlamalarından korur.

İşte, günlük hayatın getirdiği sinir harbi diğer zamanlardan biraz daha fazla olacak. Spora verin kendinizi, öfkenizi de terle atın gitsin.

Biraz yalnız kalmanın ruhunuza iyi geleceğini söylemeden geçemeyeceğim.


Kova Burcu


Hayatınızda ve sosyal çevrenize bir hareket geleceği kesin olmakla beraber, Sevgililer Gününe bu sene bir arkadaşınızın tanıştırdığı biriyle girmeniz çok çok mümkün. Bu dönemde arkadaşlarınıza sorun sizi tanıştırabilecekleri biri var mı diye? Mutlaka çıkacaktır. Ayrıca sosyal medya üzerinden gelen tanışmalar da sizi şaşırtabilir. İlişkisi olanlar daha fazla sosyalleşmeye başlayacaklar diyebiliriz. Bu arada özgürlük ihtiyacınız depreşeceğinden aman dikkat edin!

Yeni bir sosyal çevre edinme şansınız olabilir. Konfor alanınızdan çıkmak zor olsa da yeni insanlar tanımak işinize yarayacak. Şans cesurlara güler hem, öyle değil mi? ;)


Balık Burcu


Mars, kariyerinizi, sosyal statünüzü yöneten 10. Evinizi turluyor. Kariyeriyle, hayatlarıyla ilgili büyük planları olan insanlar bu dönemde ilginizi çeker. İki yıldır ilk kez bu alandan geçen Mars uzun süreli hedefler, statü, ün sağlayacak planlar yapmanızı sağlayabilir. Yeni bir iş, kariyer edinmenizi sağlayabilir. Terfi gelebilir. Ama unutmayın söz konusu Mars, o nedenle bu değişim genişleme yaratmakla beraber biraz da baskı getirecektir. Yeni projeler, yeni bir iş hazır mısınız? Yay burcunda olması nedeniyle uzak diyarlardan gelebilecek işler de olabilir.


119 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page