top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Satürn Retrosu- Gerçek Sorumluluk Nerede?

Satürn geri hareketine 12 Mayıs itibarı ile başladı. Ama bu arada gökyüzünde o kadar çok şey oluyor ki, hangisini yazacağımı şaşırdım diyebilirim. Hepsini sırayla yetiştirmeye çalışıyorum gerçekten. Önce Kova sonra Oğlak burcunda geri gidecek. Aşağıda sizler ile hangi tarihlerde hangi burçlarda geri gideceğini paylaşacağım.

Öncelikle Satürn retro hareket tarihlerini yazmak isterim.


12 Mayıs –3 Temmuz Satürn Kova burcunda retro 3 Temmuz – 28 Eylül Satürn Oğlak burcunda retro 28 Eylül – 30 Eylül Satürn Oğlak burcunda duruyor 30 Eylül Satürn Oğlak burcunda düzeliyor


Bir de arada önemli açılara denk geleceğiz.

Güneş-Satürn Karşıtı – 21 Temmuz 2020 Mars-Satürn Karesi – 24 Ağustos 2020

Venüs-Satürn Karesi – 2 Eylül 2020

Mars – Satürn Karesi – 30 Eylül 2020

Önemli açıların +-3 gün geçerli olacağını söylemek lazım günü geldiğinde daha detaylı da yazarım ama 21 Temmuzda otorite kişileri, babalar, patronlar ile olan diyaloğa dikkat etmekte fayda var. 24 Ağustos ve 30 Eylül de kazalara, kavgalara dikkat etmek çok çok önemli. 2 Eylül ilişkilerde anlaşmazlık verir. Tartışmalara ve bu nedenle ayrılıklara dikkat.

Bu arada Jüpiter kendisiyle beraber Retro ve bunun için ayrı bir yazı yazacağım. Ve tabii Venüs retrosu başladı. O da ayrı bir yazı. Haziranda bir de Merkür retrosu var. Şahaneyiz. Çok retrolu bir zaman. Retro hareketlerin bu kadar fazla olduğu zamanlar en iyisi biraz kenara çekilip eski davranışları, olayları değerlendirmek olacaktır. Satürn retrosu geçmişte yapılanmamızın, disipline olmamızın önüne geçen davranışlarımızı düzeltmemizi istiyor. Geçen zamanda sınırlarımızı öğrendik mi? Bizi hep limitlerimizi tespit etmek için zorluyor, Satürn. Sorumluluk almamız gereken konularda sorumluluklarımızı aldık mı? Büyük öğretmen, doğru düzgün öğrenip temiz bir yoldan gitmemiz için bizi zorluyor. Geçmişte bizi zorlayan olaylara kendimiz bir bakalım. Üzerinden büyük bir ciddiyetle geçelim. Özellikle tekrar tekrar aynı şekilde yaşadığımız olaylara odaklanmak akıllıca olabilir. Burada gösterdiğimiz hangi davranışlar bizi bu durumlara itiyor ise onları değiştirmekte disiplin göstermemiz gerekir. Satürn’ün olduğu yerde engeller, korkular olacaktır. Belki korkuların olduğu yerlere de odaklanabiliriz. Tutulma zamanlarından önce bu işleri çözmekte fayda var. Tutulmaların iki tanesi bu Kova burcunda geri giderken olacak. Kova burcu ise yenilikçi, özgür olan, fütürist, bu nedenle ilerlemek için bu eski davranışlardan kurtulmak zorluklar yaşamamak için elzem bir durum olacaktır.

Kova geri gidişi daha ziyade Şubat itibarı ile aldığımız kararları sorgulatacakken, oğlak burcunda geri gidiş son bir iki yılda kendimizi şekillendirmek, yeni bir hayat kurmak için verdiğimiz kararları, atılımları sağlamlaştırmak, bu yolda gerekenleri yapmak için köprüden önce son çıkış gibi düşünülebilir. Oğlak burcunda geri hareketi daha ziyade sosyal statümüz, başarılarımız, kariyerimiz, hayatımızı kurma yolunda yaptıklarımız gibi konuları temsil ettiği için bu konulardaki disiplinimiz, uzun vadeli hedefleri tutturma çalışmalarımız üzerine olacaktır.

Bu arada Satürn’ün geri hareketi bence o kadar da kötü bir şey değil. Satürn geri hareketinde diğer gezegenler gibi rahatsız değil.

Ve eğer doğru adımları atarsak adil bir öğretmen olduğu için bizlere ödüllerimizi de teslim edecektir. Tabii Retro sonrası…

Satürn gerilemesi olan alanda bazı gecikmeler olabilir, yılmayın. Bunu yazmak istedim hem kendime hem de sizlere not olsun.

Satürn Retrosu Yükselen Burçlara Göre Etkileri

Haritanıza göre detaylı bilgi almak isterseniz danışmanlık için tıklayabilirsiniz.


Koçlar


İlk etapta hayatınıza anlam katmayan, sizin başarınıza, hayat yolunuza hizmet etmeyen dostlardan sıyrılabilirsiniz. İnanın bir rahatlama gelecektir. Aynı zamanda iyi belirlenmemiş uzun vadeli hedefleri, daha iyi planlanmış olanlarla değiştirmek gerekebilir. Bu zaman tembellikle konulan hedefleri boşlama zamanı değil. Gerçekleştireceğiniz hayaller kurun. Her iş fırsatını kabul etmek zorunda değilsiniz. İyice düşünün.


Boğalar


Kariyeriniz, nasıl planlandı? Hedefleriniz tuttu mu? ( Allahım insan doğum gününde bu yazıyı mı yazardı yahu) Toplumda gelmek istediğiniz yerde misiniz? Arzu ettiğiniz repütasyona kavuştunuz mu? Bu konuları irdelemekte yarar var. Bazı kariyer ilerlemelerinde gecikmeler olabilir. Yada arzu ettiğiniz evlilik yapıldı mı? Siz önünüze bakıp disiplinle çalışmaya devam edin. Ödüller Retro sonrasında gelecektir. Hayat felsefeniz üzerine düşünmek iyi olabilir. Düşün sistemini inşa etmek hakikaten önemli. Olmak istediğiniz kişi olmanıza hizmet etmeyen inançlarınızdan, düşüncelerden kurtulma zamanı.


İkizler


İnançlarınızı sorgulamak, felsefenizi sorgulamak gereken bir zaman olabilir. Yabancılarla yaptığınız işler var mıydı? Yada yüksek öğrenim le ilgili girişimler? Bunlarla ilgili rahatlatıcı haberler gelebilir. Ortak mallar ve bunların paylaşım konuları yeniden gündeme oturabilir. Sorumluluk aldınız mı? Adil davrandınız mı? Para kavramınızı sorgulayabilirsiniz. Biraz daha parayı tutmak gereken bir zaman olabilir. Duygusal bağ kurduklarınızı iyice düşünün. Derin arzularınızı keşfetmek, oralardaki sınırları keşfetmek iyi olabilir.


Yengeç


İkili ilişkilerde karşınızdakiler zorluk yaşıyor ve siz sürekli yardım ediyorsanız, bu sorumluluk almak değil başkasının sorumluluğunu almak. Bizim görevimiz kendimize unutmayın. Düşünmeniz gereken konular daha ziyade ikili ilişkilerle ilgili olacaktır. Belki de ikili ilişkilerle ilgili korkularınızla baş etmek gerecek. Yada ikili ilişkilerdeki sorumluluklarınızın sınırlarını belirlemek.


Aslanlar


Yürümeyen ikili ilişkilerden kurtulursunuz. Aynı zamanda sağlığınıza dikkat etmeli, spor ve diyetinizde sağlıklı olmayan her şeyden uzaklaşmalısınız. Günlük rutininizde başarınızı olumsuz etkileyen her davranış ve alışkanlıktan sıyrılmak gerekecek. Ofis arkadaşlarıyla olan iletişim, çalışma şeklini de bir gözden geçirmek iyi olabilir. Hayatınızı dengeye getirmek bu zamanın en önemli konusu.


Başaklar


Hayatınızda yarattığınız günlük rutin önemli. Sağlığınız, bu rutinin başarıyla işliyor olmasına bağlı. Sağlık sorunlarına hızla müdahale bu dönemde önemlidir. Günlük rutini, teknolojinin nimetlerinden faydalanarak düzenlemek iyi olabilir. Yeni bir iş ile ilgili beklentiniz var ise haberi biraz gecikebilir. Biraz sabır. Romantizm alanında bir düzen inşa edebildiniz mi? Hobileriniz var mı? Yaratıcılığınız üzerine ne kadar düşünüyorsunuz? Disiplinle yaratma prosesi üzerine bir eğildiniz mi? Çocukların sorumluluğunu alıyor musunuz? Mutluluğunuz üzerine düşünmeniz gereken zaman? Gerçekten sizi ne mutlu ediyor?


Teraziler


Romantizm konularında işleri toparlama fırsatı olabilir. Yönetici gezegeniniz de Retro yapıyor o nedenle çok hızlı sonuçlar beklemeyin. Ev değişikliği, dekorasyon değişikliği gibi konular öne çıkabilir. Her ikisi için de Venüs retrosunun bittiği zaman daha verimli olacaktır. Kendi ihtiyaçlarınız ve sevdiklerinizin ihtiyaçlarını dengelemek için sorumluluk almanız gerekecek. Tabi bu sırada ailevi zorlanmalar gelebilir.


Akrepler


Kökler, aile ile ilgili bazı konular su yüzüne çıkabilir. Zorlu bir süreç, bilinçaltınız biraz kurcalanıyor diyebiliriz. Cesaretle sorumluluk alabilirseniz. Tünelin sonunda ışık sizi bekler. Ayrıca iletişim konularında geçmişte yapılmış zorlayıcı hatalar ortaya çıkabilir. Ayrıca yakın akrabalar, kardeşler, komşular ile iletişimde zorlanmalar olabilir. Sorumluluktan kaçtığımız olaylar var ise karşımıza dikilecektir. Farklı şekillerde iletişim kurmayı öğrenmek gereken zamanda olduğunuz için bu aşamada yeni yollar aramak gerekebilir.


Yaylar


Beklenen haberlerle ilgili gecikmeler olabilir. Yakın çevrenizde bir dışlanma söz konusu olur ise bu konuda iletişim şeklinizi sorgulamanız sorunu çözebilir. İçinize biraz fazla dönmüş olabilirsiniz. Para konusunda disiplinli olmalısınız. Yeni bir iş kurma isteği var ise biraz gecikebilir. Planlamanızı iyi yapmakta yarar var.


Oğlaklar


Maddi konularda disiplin önemli olacaktır. Yeni işler özellikle yavaşlar. Para konusunda sorumluluk almalı ve iyi planlama yapmalısınız. Kendinizi ortaya koyamadığınızı hissedebilirsiniz. İlla dış görünüşte bir değişim yapmak istiyorsanız bunun için Venüs retrosunun bitişini beklemenizi tavsiye ederim.

Kovalar


En çok iç disiplini yakalamak gereken zamandasınız. İçe dönme zamanı. İçinize dönüp amaçlarınızı neler yapmak istediğinizi ve neleri disiplinle sürdürebileceğinizi belirleme zamanı. Bu dönemde korkularınız fazlalaşabilir. Onları çözmek için iyi bir zaman olabilir. Terapi bu konuda iyi bir yardımcı olarak tavsiye edilebilir. Hayata karşı duruşunuzu ve amaçlarını belirleyince kendinizi disiplinle bu yolda ifade edebilirsiniz.


Balıklar


İçe dönüp amaçlarını bulmak için iyi bir zaman. Böylece yeni hedefler belirleyip, bu yolda sorumluluk alarak ilerlemeniz mümkün. Bu esnada sizinle bu yolda yürüyecek insanlarla tanışabilirsiniz. Yüksek iyiliğinize hizmet etmeyen dostlar hayatınızdan çıkacaktır.


87 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page