top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Yeniden Hayal Kur


Merhaba sevgili okur, dün bir soru sordum ve kafam inanılmaz karıştı. 🤯 Hatta çok da üzüldüm.🥺


“Bana hayallerinizi yazar mısınız?”


Neden böyle bir soruya gerek vardı, bilmiyorum. Aslında şu anda gökyüzünde o kadar çok Retro hareket yapan gezegen var ki ve bunlara da dün Neptün katılınca, ben de genel olarak ne anlama geleceğini yazmak istemiştim. Netice de tüm Retro hareketler, o gezegenin karakteriyle ilgili konularda biraz içimize dönüp, bakmamızı gerektirir. Örneğin an itibarıyla yaşanan Venüs retrosu, değerlilik hissimizle ilgilidir. “Ben, bana ne kadar değer veriyorum?”. Bunu düzeltirsem, Venüs’ün özdeğer üzerinden bana getireceği para da fazlalaşır, sevgi alışverişim dengeye gelir. 🥰Mesela Merkür Retroları üzerinde çalıştığımız projelere, veya an itibarı ile Yengeç burcunda olduğu için kısaca aile kavramımıza (uzun anlatımı postlarda mevcut) bir yeniden bakış bir kalibrasyon zamanı demektir.


Aslında herşeyi başlatan Neptün retrosu ise hayallerimiz ile ilgilidir. Ve elbette hayallere ek olarak hayal kırıklıklarımızla… İç dünyamızı, hayatla olan bağımızı, hayattan beklentilerimizi gözden geçirme zamanlarını ifade eder. 💭 Öyle değişik bir 3 ayı geride bıraktık ki ben de diğer insanların hayallerinde nasıl değişiklikler olmuş anlamak istedim. Ve hayallerinizi sordum. 😍 Nasıl değiştiler? Nasıl evrildiler?


Gelen yanıtların çoğunluğundan anladığım tek şey insanların hayallerinin olmadığı. 😔İnanın kaç tane yanıtı story yaptım saymadım ama çoğunu üzülerek yanıtsız bıraktım. Dostlar “Hayallerimiz Yok Bizim” lütfen kendimize gelelim. Biz kendimize ne yapmışız böyle… 😢


Bugün @mediacatonline da korona ve bilinçaltımıza etkileriyle ilgili bir konuşma dinledim. Bulabilirseniz çok tavsiye ederim. @akanabdula ve @pelinozkanca memleketi bekleyen değişim ve dönüşüm üzerine harika bir konuşma yaptılar. Bir kaç şey çok dikkat çekiciydi. Biri “denge yok” memlekette dedi, nedeni uzun zamandır ortada olan ekonomik krizi takip eden koronaya bağlı anksiyete ve neden olduğu belirsizlik duygusu şeklinde süper kısa bir özet yapılabilir. Belirsizlik duygusu insanı harekete geçmekten alıkoyan en önemli olgu.


Sevgili dostlar, insanın kendine yapabileceği en büyük haksızlık bu. Lütfen kendi aklınızın içine sıkışıp kalmayın. Maalesef insana içinde bulunduğu durum zor olsa da bir hareket edememe hali veriyor. 🤷‍♀️Ya da içinde bulunduğu sorunun tanıdıklığı ve onunla başa çıkmayı/ birlikte yaşamayı bilme ve orada kalma isteği veriyor. Oysa Hayal Kur, Dostum. 🤩 Araştır. Daha iyisi nasıl yapılır? Bakın tam araştırma zamanı hazır Merkür’de geri gidiyor. 🤓 Hayal edin. Bir şeyler yapmaya çalışın. Her şey her an mükemmel olmak zorunda değil. En iyi şekilde başlamak zorunda değilsiniz. Ama duran kaybeder. Hayat bir akış lütfen bunu aklımızın bir kenarında tutalım. Anda kalalım ve tekrar keşfedelim hayallerimizi. 🌈 Hayatın akıp giderken sizi ıskalamasına izin vermeyin.


Üzmeyin beni dostlarım hayat her şeye rağmen güzel…


“Gelecek, hayallerinin güzelliğine inananlara aittir.” - Eleanor Roosevelt🥰


64 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page