top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

16 Ağustos Aslan Burcunda Yeni Ay




Saat 12:38’de 23° Aslan burcunda Yeni Ay meydana geliyor. Ben İstanbul’da olduğum için İstanbul’a göre harita çıkartıyorum. Her ne kadar yeni aylar yeni başlangıçları sembolize etseler de bu yeni ay öncesinde bir takım bitişler ardından gelen yeni başlangıçlar vaadediyor. Güneş en sevdiği yerlerden birinde Öğlen tam tepede parlarken zaten kendi burcunda. Aslan burcu vicdanla çok ilgili burç. Yeni Ay’a kavuşumda bulunan Lilith ve Retro Venüs olayları biraz karmaşıklaştırıyor.

Elbette bir de Uranüs sert açısı da, Uranüs olayları beklenmedik bir yöntemle değiştiren bir etkiyi temsil ediyor. Elde olmayan sebeplerle raydan çıkmak. Bir özgürleşme ama çok da düşünmediğimiz hatta istemediğimiz bir şekilde konfor alanımızdan çıkmak, bir ayma hali farkındalık getireceğinden bir anda gelen bir özgürleşme hali ve isteği de olabilir. “Ben bunu daha önce nasıl fark etmedim”, diyeceğimiz durumlar. Elbette Aslan burcu temalarında bunlar olabilir. Bir 15 gün çocukları daha dikkatli izlemek iyi olabilir, beklenmedik hamilelikler olabilir J Aslan romantizm, flörtleşme vs olduğundan fingirdediğimiz ve çok hoşumuza giden kişinin aslında hiç de bizim sandığımız gibi biri olmadığını fark edebiliriz. Kendisinden bir özgürleşme isteği gelebilir. Spekülatif olaylar, skandallar konusu önemli. Yatırım kararları verilemez hem Venüs Retro hem de yeni ay buna müsait değil.

Aslında bir ne zamandır uğraştığımız işlerin sonuçlarının gelmesi de mümkün ama hemen ardından yeni bir ralli başlayabilir.

Lilith’in yeniay ile kavuşumu biraz canımı sıkıyor bu görüntüde. Bizim kendi gölge taraflarımızın da ortaya çıkmasına neden olabilir o nedenle özellikle egosantrik ve küstah davranışlara dikkat etmeli ve vicdanımızı sonradan rahatsız edecek hareketlerden kaçınmalıyız. Bu çevremizdeki insanların kötü taraflarının ortaya dökülüp saçılması anlamına da gelebilir. Venüs’ün de konuya dahil oluşu kadınlarla ilgili zorlayıcı olaylara delalet edebileceği gibi 3. Kişiler tarafından ilişkilerin zora girebileceğini de gösterebilir. Ortada bir takım kötü kadınlar olabilir.


Ez cümle gitmesi gereken gitmeli, bitmesi gereken bitmeli. Yeni maceralara yelken açarken kaygan bir zemin olduğunu bu zamanın daha ziyade araştırma, geliştirme ve planlama için olduğunu akıldan çıkartmamak gerekli. Ve bu planlamayı doğru yapıp 18 Eylül sonrası konuları başlatmaya yönelirsek kendi fırsatlarımızı kendimiz bulabiliriz.

Bu arada ilişkiler hala zorlu etkiler altında, Venüs’ün retrosu devam ettiği için. Ani birleşme, ani ayrılık kararlarından kaçınmanızı tavsiye ederim. İlişki söz konusu olduğunda sakin bir iletişim kurmaya çalışmak ve kimseyi cepte görmemekte yarar var. Sevgili varsa kısıtlamamak sıkmamak iyi bir fikir olabilir çünkü şu an herkesin aklında bir özgür olma ihtiyacı.

Aslan burcu sağlık konusu kalp ve omurgadır. Dolayısıyla bu iki bölgeyi zorlamayınız. Lütfen balıklama atlarken de dikkat ediniz.

Ayrıca hazır Venüs de Aslan burcunda retroyken özdeğerle ilgili şifa çalışmaları yapmak, kendi değerimiz üzerine düşünüp, içimizdeki küçük çocuğu yeniden sevmeye başlamak için iyi bir zaman. Bunun önünde duran her ne var ise hayatımızda ondan kurtulmak da kolaylaşacaktır. Bu yaratıcılığımızın artmasına da vesile olabilir. Daha eğlenceli bir ruh hali getirebilir.

Yeniay haritasında yükselen Akrep burcu ilk görüşte yaşanan olaylar kriz gibi görünse de derin bir dönüşümle karşılaşacağız her ne ile kriz yaşanıyor ise sonrasında derin bağlar kurabileceğimiz anlamına gelir.

Yeniay’ın yükselen yöneticisi Mars, hem Uranüs’le hem de Pluto’yla bir su üçgeni içerisinde ve hatta bu üçgen de Neptün tarafından hareketlendirilerek uçurtmaya alınıyor. Bence bu iyi bir görünüm. Her zorluğun ardından gelecek bir pratik çözümle harekete geçme imkanı gibi düşünün. Pişmanlıklardan kaçınmak için de sakin kalmanın önemini vurgulamak da lazım.

Satürn’ün kraliyet yıldızı Fomalhaut ile olan kavuşumu erdemli davrandıysan bu işten alnının akıyla çıkabileceğinizi de gösterebilir.

Aslan burcundaki Yeni Ay burçları nasıl etkiliyor? (Yükselen burcunuzu okumanızı tavsiye ederim)

KOÇ


Spekülatif işlemlerden uzak durmanızı özellikle tavsiye ederim. Ancak beklenmedik para kazanma fırsatları olabilir. Dikkatli bir değerlendirme ile kullanın. Eski aşklar şak diye karşınıza dikilebilir. Burada kendi değerinizi ego yapmadan ortaya koymakta fayda ver. Çocuklarla ilgili yeni sorumluluklar söz konusu olabilir.


BOĞA


Evdeki huzurun bir miktar pamuk ipliğine bağlı olduğunu düşünüyorum. O nedenle huysuzluk yapmamaya çalışın, ebeveynleri kırma riskiniz yüksek gibi.Ailevi konular nedeniyle para harcamak zorunda da kalabilirsiniz. Evle ilgili veya ev sahibi ile ilgili sorunlar baş gösterebilir. Aile dizimi, bilinçaltı temizliği vs için çok uygun bir zamandır.


İKİZLER


Yakınlarınızdaki kişilerle olan iletişiminize dikkat etmenizde fayda var. Araç bakımı yaptırmak için iyi bir zaman. Ağzınızdan çıkanları biraz daha süzgeçten geçirerek konuşmak mantıklı olabilir.


YENGEÇ


Yatırım yaparken çok dikkat etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Yeni işler için de araştırma, planlama yapmak mümkün ama bence hemen işe başlamamak lazım.


ASLAN


Her yönünüzle ön planda olacağınızdan davranışlarınıza dikkat etmenizi tavsiye ederim. Özellikle iş yerinde marjinal tavırlarınız insanları şaşırtabilir. Sabırlı olursanız, ileride karlı işlere yönelebilirsiniz. İlişkilerinize en fazla dikkate etmesi gereken burcun siz olduğunuzu düşünüyorum. Ani karar almayın. Ex aşklar pat diye kucağınıza düşebilir. İyi düşünün önce can…


BAŞAK


Toksik olan her şeyi görüp farkına varabileceğiniz zamanlar özellikle kadın düşmanlar çok fazla ortaya dökülebilir. Biraz gergin bir dönem açıkçası, kendinizi meditasyon vs vermek iyi olabilir. Terapi için iyi bir zaman olduğunu düşünüyorum.

TERAZİ

Sosyal hayatınız canlanacak olabilir ancak lütfen kimselere haksızlık yapmamaya çalışın özellikle bu ara bu yalnız kalmanıza, dışlanmanıza neden olabilir.


AKREP


Patronla kavga gürültü etmeden geçinmek iş hayatında olumlu gelişmelere neden olabilir. Aşk konusunda bir mücadele sizi bekliyor belki ama sonuçta çok kuvvetli bir bağ kurulabilir.


YAY


Yeni eğitimler, uzak seyahatler sayesinde yeni bir hayat görüşüyle daha mutlu bir hayata yola çıkabilirsiniz. Ancak ilk etap biraz engebeli olabilir, dayanacaksınız artık sonuç güzel.


OĞLAK


Ortaklaşa mallar için beklenmedik bazı gelişmeler ve fırsatlar doğabilir. Krediler, borçlar konusuna bir çözüm gelebilir. Yeni borçlanmalardan kaçınmanızı tavsiye ederim. Ayrıca kıskançlıklara sahne olacak bir zamana girmiş olabilirsiniz.


KOVA


Toksik tüm ilişkilerin gittiği, kurtulduğunuz bir zamandasınız. Açık düşmanlık ederek canınıza sıkmak isteyenlere pabuç bırakmayın. Ex aşklar bu ara en fazla size dönmeye çalışır. Önce iyice bir düşünün taşının koşullarınızı bildirin ondan sonra kararınızı verin derim.

BALIK


Hareketleniyorsunuz. Çok çalışmak lazım hissi hakim olacak gibi. İş konusunda sorumluluk almak zorunda kalabilirler yada ihmal ettikleri sorumluluklarını yerine getirmeye mecbur kalırlar. Stresli bir dönem.Yeni bir işe başlamak söz konusu olabilir.


Hepimize iyi gelsin




Recent Posts

See All
bottom of page