top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

ACIMASIZ SAVAŞÇI MARS AKREP BURCUNDA



Mars, nihayet 30 Ekim’de kendi yönettiği Akrep burcuna geçti ve 13 Aralık tarihine kadar buradaki serüvenine devam edecek. İrademizin savunucusu, enerjimizin yöneticisi büyük savaşçı özellikle Akrep burcunda krizler yaratabilir. Zira istiyorum alacağım hissi herkesi ele geçirebilir. Herkesin istekleri yükselecektir ve takdir edersiniz ki her birimizin bu isteklerine kavuşması mümkün değil. Ama istekler çok olunca savaşma isteği de çok olacak. Üstelik de Mars Akrep’te istediği için denemeyeceği yol yok! Uymayın dostlar siz ona… Aklımıza taktıklarımız için savaşırken kimi kırdığımıza neyi döktüğümüze dikkat etmek gerekli. Mars Akrep burcundayken intikam soğuk yenen bir yemek olacaktır. İntikam, hırs, irade hepsi tavan yapacaklar bu sürede.

Hep kötüden bahsettim ama Mars Akrepteyken çok iyi bir stratejist olarak kullanılabilir. Doğru hedefler koyup onları yakalamak için irade ortaya koyulabilir. Mars Akrep burcunda çok sezgisel ve aynı anda en çok da akli melekeleri kullanarak plan yapmada başarılı, bu nedenle etrafta olanları daha iyi analiz edebiliriz. Gücümüzü elimize almanın vaktidir.

Mars Akrep burcunda çok kuvvetli, kendini en iyi şekilde savunabilir ve son derece stratejik hareket edecektir. Hem de cesur, tabi böyle olunca farkında olmadan acımasız da olabilir. dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da bu…

Bir de tabii ki tutkular. Ahh aşk dolu günler demek de olabilir ama biraz “ya benimsin ya kara toprağın” türü. Kıskançlık çok yüksek olur bu dönemde.

Önemli tarihler;

10 Kasım’da Merkür’le kavuşuyor. Aklımız zehir gibi ve hızlı çalışır, ancak tutkularınızı ifade etmekte ve başarılı olmakta zorlanacaksınız. Biraz fazla komplo enerjisi.


12 Kasım da ise Mars kare Satürn hayal kırıklığı ve engelleme getiriyor. Mars’la arzularınız ve ihtiyaçlarınız güçlenebilir. Bu birkaç gün ne kadar çok hedefinizin peşine düşerseniz, o kadar fazla dirençle karşılaşacaksınız. Babanız, öğretmenler ve patronlar gibi otorite figürleri ve üstleriniz sizi zorlayabilir, aşağılayabilir, isteklerinizi kısıtlayabilir, hatta istediğinizi elde etmenizi engelleyebilir. Ya da genel koşullar ilerlemenizi engelliyor olabilir.


17 Kasım’da Mars, Uranüs karşısında sizi üzenleri üzmekle ilgili öfke patlamalarına neden olabilir. Hatta bu açı bir süredir Satürn Uranüs karesi nedeniyle öfkeyi bir süredir arttırıyor olabilir, o yüzden de saldırmaya açık olunabilecek bir zamanı gösterir elbette. İsyaaan diye bağıranlar her yerden çıkabilir.


29 Kasım Mars ve Neptün uyumlu üçgen açısı ise hayaller için savaşma gücü verecektir.


6 Aralık’ta ise Mars- Pluto altmışlık uyumlu açısı ile etrafta tutku dolu bir enerji dolaşacak. Feromonlar etrafta cirit atacak denilebilir. Bu arada ortaklaşa mallar, nafaka, boşanma davaları, miras, veraset, vergi gibi konularda geçmişten gelen hakkedişler önümüze gelebilirler.


8 Aralık Mars Jüpiter karesi çok fazla alışveriş yapmaya delalet edebileceği gibi hareketlerimizi büyütebilir veya kıskançlığımızı…


Akrep burcundaki Mars’ın yükselen burçlara göre etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)


KOÇ

Ortaklaşa mallar, miras, boşanma davaları gibi konularda iradenizi ve savaşma gücünüzü ortaya koymanız gerekebilir. Ameliyat olmak gereken bir sağlık durumu var ise bu zaman da bu konu tekrar gündeme gelir. Para konularında bu dönemde riske girmemenizi öneririm. Bilinç altınızın derinlerinde savaşma, mücadele konuları veya bunlara dair konular var ise bunların üzerinde çalışmanın en iyi zamanıdır.


BOĞA

İkili ilişkiler, ortaklıklar evinizde ilerleyen Mars bu alanı hareketlendirecektir. Aleni düşmanlarınız kendilerini açıkça belli edebilirler. İlişkiler de fazla hararetli tartışmalar ortaya çıkabilir. Kızıp ayrılmak yerine sakin olmayı deneyin.


İKİZLER

Günlük hayat rutininiz hızlanıyor. Çok çalışmanız gerekebilir. Sağlık konularında zorlanmamak için yediğiniz içtiğinize dikkat etmelisiniz. Spora başlamak için de çok uygun bir zaman.


YENGEÇ

Ohooo sevgili Yengeç, hızlı bir aşk hayatına hazır olun. Tutkular gözünüzü kör etmesin valla çok fazla risk alıp başınıza iş açmayın. Birkaç kişiyi aynı anda idare etmeyin derim. Borsa vs riskli yatırımlardan uzak durmanızı da özellikle tavsiye ediyorum. Ayh bir de rica ediyorum huysuzluk etmeyin.


ASLAN

Ev bu ara biraz fazla karmaşık. Emlak konuları biraz fazla hareketlenebilir. Aile içi tartışmalar olabilir. İnatçı davranmayın. Tadilat yapmak da akıllıca olabilir.


BAŞAK

Ticari işleriniz hareketlenebilir. Kardeşler, kuzenler, komşularla hararetli konuşmalar yapılabilir. Fikirlerinizi biraz sert ifade ediyor olabilirsiniz ya da fikir ayrılıkları olabilir.


TERAZİ

Çok para harcama eğiliminde olabilirsiniz. Yatırımlarınızda risk almak isteyebilirsiniz, dikkatli olun derim. Yeni yatırımlarınız olabilir. en azından çalışma isteğiniz yüksek olacaktır.


AKREP

Enerjiniz tavan, iyi dizginlemek gerekli açıkçası. Sporla enerjinizi dengelemeye çalışmanızı öneririm Ateşiniz çıkabilir, kazalara karşı da temkinli olmakta fayda var.


YAY

Bilmediğiniz düşmanların ataklarına maruz kalmanız mümkün. Biriyle birlikte yapılan işlerden kalan borçlar sizin üzerinize yüklenmeye çalışılabilir. Söylemlerinizde mutlaka ketum olmaya çalışmanız en sağlıklısı. Bir takım sırları keşfetme gücünüz de olabilir.


OĞLAK

Arkadaşlarla anlaşmazlıklar kavgalar artabilir. Hayatınızda görmek istediğiniz planları ortaya çıkarmak üzere harekete geçirebilirsiniz.


KOVA

Çok çalışma zamanı. Taşınabilirsiniz. Kariyer hedeflerinizi yakalayabilirsiniz, hatta bunun için mücadele etmeniz de gerekebilir. Bunun için ev-iş dengesini bozup evde tartışmalar yaşamanız mümkün.


BALIK

Ticari işler için iyi bir zaman olabilir. Yurt dışı seyahatler yapılabilir, ancak burada kazalara karşı ekstra dikkat iyidir. Yüksek eğitiminize ara vermek isteyebilirsiniz yada temelli bırakmak veya sil baştan başlamak da mümkün. Hayat görüşünüzün farklı olduğu insanlarla savaşa girmeniz mümkün.

Recent Posts

See All
bottom of page