top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Akrep Burcunda Süper Yeni Ay


5 Kasım saat 00.14 de zorlu Uranüs vurgulu süper bir yeni ayla baş başayız. Duygusal olarak özgürlüğümüzü ortaya koymak, hatta gerekirse bunun için isyan edeceğimiz bir zaman. Hayatı şöyle dolu dolu yaşama isteği de getiren bu güzel açı bu sefer bence olayları biraz zorluyor. Ancak haritanın su fazlası bizi çok duygusal yapıyor, oysa ki kafayı çalıştırmak iletişimle, nezaketle ve dahası aklımızla strateji geliştirerek konuları çözmek gerekli. Belki de “Hayır” demeyi öğrenme zamanıdır ne dersiniz?


Yeni ay haritanın 4. Evinde gerçekleşiyor. Dolayısıyla aile içi konular biraz şiddetlenebilir, aile içinde sır olarak kalması gereken olayların başlangıcı olabilir. Beklenmeyen boşanmalar gelebilir. Yine genele yayılmış bir etkiyle beklenmedik değişimler, adapte olmakta zorlanılacak bir dönem getireceğinin habercisi denilebilir. Ayrıca Uranüs, yeni ayın yöneticisi ve tam IC hattındaki Mars’la arasındaki karşıtlık bir taraftan da hak adalet konularında isyanlara neden olabilir. Tüm bunlar yeni başlayan değişimle ilgili konular olarak algılanmalı neticede bu bir yeni ay. Bizi bu yeni ayda kurtaracak şey, açık fikirli olmak ve uyum sağlamak olacaktır. Bir de gerçekten değişmesi gerekeni bırakmak acıyı azaltabilir. Vakti saati geldiğinde bırakmak gerekeni bırakmak lazım. Hem gidenlerin yeri dolacağa benzer. Sadece görmek lazım.

Aslında isyan etmenin hiç zamanı değil ama tüm dünyada isyanlar çıkması beklenebilir. Venüs’ün Merkür ile olan yakın kontağı, sona gelmiş olayları bitirmek için iletişimi kolaylaştıracaktır, hatta Venüs sınır aşımında olduğu için biraz ekstrem tetiklemelere de gidebilir.

Ayrıca lütfen çocuklarımızı korumanın bu yeni ayla birlikte daha önemli olacağını unutmayalım. Zira kötü insanların dürtüleri daha da yeni aya kavuşum Acrux ve Alphecca nedeniyle artabilir. Aynı durum kadınlar için de geçerlidir. Uranyen prensiple bakıldığında ise hastalıkla mücadele için geliştirilen stratejilerin onaylanma sorunları yaşayacağını düşünüyorum. Önemli kişilerin, yöneticilerin sadece sempati kazanmak için kibarlıkla ve bolca fikir üretmeleri de söz konusu olacaktır. Ancak bu durum hızla sona eren, belki de başlamadan biten anlaşmalara neden olabilir. Bir vergi barışı gelebilir. Bu yeni ayla birlikte strateji çok çok önem kazanacak ama yanlış çıkarımlar yapmamak bu stratejiyi kurarken en önemli adım. Yükselen Aslan üzerindeki Apollo astreoidi fazla iyimserlik nedeniyle hepimizi ihmalkar yapabilir.


Yükselenlere göre neler olabilir?


KOÇ

Parasal konularda geçmişte yapılan doğru hareketler ödüllendirilebilir. Ortak mallarda paylaşımlar yapılabilir. Vergi, kredi gibi alanlarda yapılandırma yaptırılabilir. Psikolojik danışmanlık almak için çok uygun bir zamandır.


BOĞA

İlişkiler konusunda beklenmedik gelişmeler olabilir. Beklenmedik ortaklıklar kurulabileceği gibi Zorlayan ilişkilerin de sonunu getirebilir.


İKİZLER

Sağlıkla ilgili olarak yeni bir rutin oturtmak mümkün olabilir. Sağlıksız beslenmeyi bırakabilirsiniz. Güzel iş teklifleri gelebilir. İyi satışlar yapılabilir. Ofiste beklenmedik düşmanlıklara maruz kalabilirsiniz. İş ortamı çok zorluyor olabilir, istifa etmek isteyebilirsiniz.


YENGEÇ

Yeni hobilere başlayabilirsiniz. Keyifli bir zaman denilebilir. Gereksiz geçici aşklar hayatınızdan temizlenebilir. Aşk konularında fazla tutku, kıskançlık gibi riskler mümkün. Çocuk yapma kararı getirebilir. Aynı zamanda pat diye hamile kalmak da söz konusu olabilir.


ASLAN

Aile içinde gergin anlar getirebilir. Evde tamirat işlerine başlamak bu dönemde iyi olabilir. Borç isteyenler sizi zorlayabilir. Ani bir kariyer değişikliği de getirebilir.


BAŞAK

Kardeşler, kuzenler, komşularla ilgili yeni başlayan olaylar ortaya çıkabilir veya süregelen tatsızlıklar nedeniyle ipler kopabilir. Diliniz biraz sert olabilir, dikkatli konuşmak iyi olacaktır.


TERAZİ

Paranıza dikkat etmekte fayda var. Ortaklaşa mallar, miraslar, vergiler, nedeniyle çok fazla harcama yapmak durumunda kalabilirsiniz. Yeni bir işe başlamanız mümkün.


AKREP

Yaşamın her alanında sizi etkileyen bir yeniay büyük değişimlere neden olabilir. Evlenebilir veya boşanabilirsiniz. Tutkular artacaktır. Enerjiniz de artıyor. Akrep alanı çok dolu bu nedenle kazalara ateşli hastalıklara dikkat etmekte fayda var.


YAY

Biraz sıkışmış hissetmeniz mümkün. Beklenmedik düşmanlar ortaya çıkabilir. Kime ne dediğinize dikkat edin. Arkanızdan konuşan da çok olur çünkü… Paranızı saçma şeylere harcamamaya çalışın. Bir de beslenmenize dikkat etmek iyi olacaktır.


OĞLAK

Bazı arkadaşlıklarınız biterken yeni bir gruba girmeniz de mümkün. Hayat ile ilgili bazı planlarınızı ortaya çıkartacak başlangıçlar yapabilirsiniz. Riskli işlere girmemenizde fayda var.


KOVA

Kariyer konularında oldukça hareketleniyorsunuz. Yeni bir işe başlamanız mümkün. Aile ve iş arasındaki denge yüzünden canınız sıkılabilir. Yüksek baskıya dayanmak biraz zor ama idare edersiniz.


BALIK

Uzun seyahatlere çıkmak mümkün. Ticari bazı anlaşmalar atılımlar yapmak da mümkün ama birilerini arkanızdan çevirdikleri işleri fark edip ipleri koparmanız da söz konusu olabilir. Uzun zamandır süregelen davalar bitebilir.




Recent Posts

See All
bottom of page