top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Ay Düğümleri İkizler- Yay Aksında




5 Mayıs Hıdrellez ile birlikte önemli bir gökyüzü hareketine de tanıklık etmeye başlayacağımız bir zamanı işaret ediyor. 🤩Ay Düğümleri bugün burç değiştiriyor. Tataaaam, 📢 Kuzey Ay Düğümü, iletişim, medya ve akıl faaliyeti konusunda karmik değişimler yaratmaya geliyor. Duyduğumuza inanacağımız zaman, tabii zaman zaman bu duyduklarımız sahte haberler de olabilir. 😳 Değişimin etkilerinden önce, biraz Ay düğümlerinin işlevlerine bakmak lazım. Öncelikle kendileri burç sıralamasının tersine bir harekete sahip. Hesaplanarak bulunan noktalar, gezegen gibi bir şey değiller. Dünyanın yörüngesinin ve Ayın yörüngesinin kesişim noktalarını referans alarak tespit ediliyorlar. Bu nedenle de Tutulmaların bulunacağı burçları da gösteriyorlar. ⚠️ Bir burçta 18-19 ay kadar kalıyorlar.

Ay Düğümleri geçmiş yaşamlarımızla, karma ve kaderimizle ilişkilidir. İki düğüm tam olarak birbirlerinin karşısında yer alıyorlar. Geçmiş yaşamlar ve geçmiş karmayı temsil eden Güney Düğüm, Kuzey Düğüm ise gelecekteki karmamız ve karmamızı değiştirme ve hatta kaderin yeniden yazılmasını fırsatını temsil eder.✂️✏️ 💰🥖

Güney Düğümün olduğu yer, geçmiş hayatlarımızda tecrübe ederek bu hayata getirdiğimiz bildiğimiz bilgiler. Bu nedenle kendimizi Güney Ay Düğümünün bulunduğu yerde oldukça konforlu hissederiz. 😊Kuzey Ay Düğümü ise bu hayatta öğrenmemiz gereken ve muhtemel bizi zorlayacak hayat dersleridir.😬

Güney Düğüm, geçmişten getirdiğimiz ve bu yaşamda “çözmemiz” gereken çözülmemiş karmamızı da temsil ediyor. Yani geçmişten gelen bitmemiş tüm işlerinizi temsil eder, kullanmadığınız fırsatlar, yapmanız gereken ama yapmadığınız veya tamamlamadığınız işler.🤷‍♀️

Ancak bu işleri tamamlamanın yolu geçmiş yaşamda kullandığınız yöntemle çözemediğiniz için mevcut güney düğümün tam tersi davranış ile çözmek. Çünkü neticede güney düğüm çözüme yetmemiş ki yetseydi bu hayata taşınmayacaktı. Bu durumda ordular ilk hedefiniz Kuzey Ay Düğümünüzü çözmektir. Kuzey ay düğümüne giderek yeni yöntemler, alışık olmadığınız yollar, farklı yollar denemek ve bunlarda ustalaşmak gerekir.😉

Yani Güney Ay Düğümüyle sembolize edilen karmayı çözmenin yolu yeni yöntemler barındıran Kuzey Ay Düğümünde ustalaşmaktan geçer.👊

Lütfen burada “unutun Güney ay Düğümünüzü” gibi bir söylem anlaşılmasın. Çünkü Kuzey Ay Düğümünü gerçekleştirmemiz gerekliliğinde asıl amaç Güney ay Düğümüne geri dönmek ve onun getirdiği konforu yaşamaktır. 🎠Yani Güney Ay düğümünden gelen bilgiyi, yetenekleri kullanabiliriz elbette ama oraya takılıp kalmamak gerekir. Aynı şeyleri tekrarlamak bizi geçmişe hapsedebilir. Dolayısıyla gideceğimiz yer Kuzey Ay Düğümüdür. Amaç bir olmak, bu yolda yürüyeceğimiz bu iki zıt kutup bizim tamamlanmamız içindir.

Mesela 2018 Kasımdan beri Ay düğümleri Yengeç – Oğlak aksındaydı. Nasıl yaşadık bu durumu?

Güney Düğüm, Oğlak burcundaydı. Oğlak, düzenin, sistemin, disiplin, kuralların, hiyerarşinin burcu. Politika, geniş kitlelere yönelik kurumları temsil eder. Çalışıp edindiğimiz kimlik. İnşa ettiğimiz kimlik. Sonradan kazandığımız, içerisinde yönetici olduğumuz kimlik. Yönetici olan, kurumların başındaki kişiler. Baba temsili.

Kuzey Düğüm bu durumda Yengeç burcunda oldu. Yengeç neyi sembolize ediyor. Evimizi, bilinçaltımızı, duygularımızı, annemizi. Anne sevgisi gibi karşılıksız sevilmeyi. Yani sevilmek için çalışıp çabalayıp kendini başarmak için hırpalamana gerek yok. Kişisel ihtiyacımız bu bizim. Güvenlik, sevilmek. Anneyi temsil eder.

Sorunumuz bu durumda ne? Güney Ay düğümünden gelen güç kazanmak için yürütülen politikalar. Hep “çalış, çalış, başarılı ol” teşvikleri geldi. Soğuk bir şekilde söyleneni yapmamız istendi. Sistemin düzenin ihtiyacı kişisel ihtiyacın önünde tutuldu.

Çözüm ne oldu bu duruma? Herkesin güvende olduğunu hissettiği, bakıldığını hissettiği bir ortam yaratmak. Nasıl annemiz her koşulda bizi doyurur, ihtiyaçlarımız karşılanır. Kişinin, ailenin ve Dünyanın bakılması, korunması beslenmesi. Evde daha fazla vakit geçirmek. Bakıma ihtiyacı olanlara bakmak. Mesela çocuklar ve yaşlılar evde tutuldu. Yetişebildikleri insanlara yardımlar yapıldı. 🍀Belediyeler yardım dağıttı, insanlar bakkal defterlerini kapattı. Biz bunu kendi kendimize yapamadık ama ne oldu, korona geldi çattı. 🤔Ve duygusuz, sadece hedef odaklı olmanın yaşamak, insan olmak olmadığını anladık. Çünkü çözüm için gidilmesi gereken yer aslında Kuzey düğümün semboliği.

Sonuç ne oldu bu durumda, artık daha fazla insana değer veren, güvenliğine ve beslenmesine ihtimam gösteren politikalar gelmek zorunda kaldı. Politikalar, organizasyonlar kişilerin ihtiyaçlarına hizmet etmeye başladılar. Tıpkı sorumluluk sahibi bir baba gibi.

Kişisel hayatlarımızda da bizler bunu Oğlak- Yengeç tarafından yönetilen alanlarda yaşadık. Bize gelen mesaj;” bu alanlarda duygusuzca yönetmen gerekmiyor, tamam statünü kaybetme ama karşındakine ve kendine değer ver. Hedeflerini gözden geçir. Duygularına bir bak ve bunları hem kendine hem de başkalarına ifade et. Ev ve iş dengesini sevgiyle kur.” oldu.

Şimdi bu akslar bugün itibarı ile Ocak 2022 ye kadar kalacakları İkizler- Yay burçlarına geçiyor.

Yani gideceğimiz yer İkizler, bırakacağımız ise Yay temaları.🤔

Hepimizin haritasında Yay ve İkizler burçlarını barındıran alanlar mevcut. Bu durumda yukarda yazdıklarımı hayatlarımıza, yani hangi alana denk geliyorsa o alana uyarlayabiliriz.

Öncelikle bu iki burcun aksı bilgiye dair bir alanda olacağımızı gösteriyor. Bilgiye yaklaşımları tabii zıt. Yay bilen, İkizler ise soran ve öğrenen.

İkizler, bizim ilk konuşmaya başladığımız zaman gibi bir iletişim ve bilgi alma yaklaşımında. Hani “anne bu ne, baba bu ne?” diye sora sora yakın çevremizden öğrendiğimiz zaman gibi. Aynı zamanda Merkür tarafından yönetiliyor. Yani zihin faaliyetini ifade ediyor, aldığımız bu bilgileri nasıl kullanıyoruz, nasıl bir mantık kuruyoruz. Mesela bu nedenle İkizler öğeleri kuvvetli olanlar meraklıdır, okumayı, öğrenmeyi severler, farklı farklı konulara ilgi duyarlar. İkizler yanı zamanda yakın çevre, komşular, kardeşler, kuzenler, günlük hayatta yakınımızda olan insanları sembolize eder. Ve şöyle düşünün bir bebek hiçbir zaman bilmediği için utanmaz, rahatça sorar. Bence en önemli nokta bu!

Bir de İkizler kısa seyahatler, araba ile seyahat gibi kısa mesafeli seyahatler, ilköğretim, bir şey öğrenip diğerine geçme gibi başlıkları da gösterir.

Gelelim Yay’a, Yay aslında benzer konuları yönetir ama hep daha yükseğini…Mesela gözünü açtın gördüklerin İkizler. Gözünü kapadın, gördüklerin, kurduğun bağlantılar, Yay. Yeni konuşmaya başlayan minnak, İkizler. 👶 Dağın tepesinde tek başına yaşayan, kendini soyutlamış ermiş, Yay. Yay, neleri sembolize ediyordu? Yüksek öğrenim, odaklanmış, hedefini koymuş, doğru olanı yaparsa alacağı sonuç belli. Bu nedenle Yay burcunun sembolü, ok ve yay, hedef var. 🎯 Yüksek adalet, kanunlar, kurallar, yüksek felsefe, din, inançlar, ruhban sınıfı. Yani Yay bilen.

İkizler, yakın çevresinden gördüğünü öğreniyor ve bunun üzerine düşünüyor. Oysa Yay sezgiler var, ve büyük resmi görür. Bu ne demek İkizler yakın çevresini detayları rahatça görüyor Oysa Yay büyük resme baktığı için ne yapıyor? Yakını gözden kaçırıyor.

İkizler merakla motive oluyor, her şeye bir bebek gibi en baştan başlıyor. Oysa Yay bildiği yoldan gidiyor hiç merak yok. Zaten biliyor.

Yay, inançlar aynı zamanda. Ve inancın insanları, din adamları gibi. Allaha yakın ama halka uzak olmak en büyük tuzak. İnsanların anlayacağı şekilde anlatanlar tercih edilecektir. Neden? Çünkü, İkizler basit dilden anlayacak.

Yay, gün içerisinde görüştüğümüz kişileri sembolize eder ama İkizlerdeki, bakkal amca, üst kat komşu Ayşe teyze gibi değil. Özellikle seçip bulduklarımızı. Mesela yazarlar, kanaat önderleri, yurtdışına çıktığında karşılaştığın kişiler yada yurtdışından veya online bulduğun öğretmenler. Yay bilgiyi genişletir.

Kuzey Ay Düğümü, ikizler burcuna geçti Bu durumda ne yapmalıyız? Bu süreçte İkizler gibi öğrenmeli ve iletişim kurmalıyız! Burada Yay, Bay yanlış, İkizler, Doğru Ahmet diye değil. Zaman bunu işaret ettiği için. Meraklı olup soru sorarak, bu yeni süreci aşacağız.🤓

Hayatımıza eklememiz gereken İkizler burcu kaliteleri, akıl fikir konusunda gelişmeye çalışmak, iletişim şeklimizi üzerinde çalışmak ve gerginliklerimizi bırakmak gibi. Hayatımızda azaltmamız gerekenler ise yay burcunun özellikle ben bilirim gibi karanlık kaliteleri. Artık her daim her şeyi bilen, doğruyu bilen olmaya gerek yok mesela.

Öncelikle bu süreçte spritüel biri olsanız dahi, yapmanız gereken bu süreç bitene kadar bir İkizler gibi düşünmek. Hayata sağlıklı bir merak ile bakmak. Sezgilerle bilmek haline bir süre ara vermek.

Yıllardır tutunduğumuz bazı inançlarımız, yok olabilir. Aslında olması gereken de bu olduğu için yeni gerçeğimize daha uygun olanı geliştirebilmek için. Bu zaman birilerinin peşinden gitmektense, gerçeklere bakıp uygulamaya geçme zamanı. Bize değer verenin peşine takılabiliriz ama. İletişim kuranın peşinden gidebiliriz.

Gördüğünü yap, yakın olan çevrende olanla ilgilen, demek. Belki bu süreçte yurt dışını biraz bırak mesela yakınında olanı keşfet. Önce bir kendi bahçeni tanı bakalım!

Basit sade herkesin anlayacağı şekilde konuşanlar kazanacak. Felsefi, yüksek frekanstan yapılan konuşmalar, anlaşılmayanlar kaybedecek. Yani ben o kadar bilgiliyim ki benim dediğimi anlayamazsın diyenler zorlanacak. Yada şöyle de denebilir, bizim dilimizden konuşan kazanacak.

Artık ben bilirim demenin biteceği zamandayız, sevgili okur. Bizden olmayan fikirleri, etrafımızdaki fikirleri de yargılamadan açık yüreklilikle dinleme zamanı.👂

Zaman teorisyen profesör (Yay) olmaktansa, üreten bilgisini kendine ve başkalarına yardım edip kullananın (Stajyer Öğrenci) zamanı. Yani zaman elleri biraz kirletme zamanı, çalış dostum.💪

Zaman halka inenin zamanı!

Evet, en fazla tecrübe ile öğrendiğimizi düşünürsek, ne zaman gerçekleşmiş bu durum daha önce buyrun;

• Ekim 2001 - Nisan 2003

• Mart 1983 - Eylül 1984

• Ağustos 1964 - Şubat 1966

• Aralık 1945 - Ağustos 1947

Bu zamanlarda hayattaysanız ve neler yaşadığınızı hatırlayabilirseniz, yardımcı olacağına eminim.

Ve tabii buyrun bu Düğümlerin hayatımıza getireceği Tutulmaların ve 2020 tutulmalarının tarih ve derecelerine;

6 Haziran 2020 - 15 ° Yay'da Güney Düğüm Ay Tutulması (Güney Düğüm 29 ° Yay'da)

20 Haziran 2020 - 0 ° Yengeç’te Kuzey Düğümü Güneş Tutulması (Kuzey Düğümü 29 ° İkizlerde)

4 Temmuz 2020 - Güney Düğüm 13 ° Oğlak Ay Ay Tutulması (Güney Düğüm 28 ° Yay)

30 Kasım 2020 - 8 ° İkizler'de Kuzey Düğümü Ay Tutulması Kuzey Düğümü 19 ° İkizler'de)

14 Aralık 2020 - 23 ° Yay'da Güney Düğüm Ay Tutulması (Güney Düğüm 19 ° Yay'da)

26 Mayıs 2021 - 5 ° Yay'da Güney Düğüm Ay Tutulması (Güney Düğüm 10 ° Yay'da)

10 Haziran 2021 - 19 ° İkizler'de Kuzey Düğümü Güneş Tutulması (Kuzey Düğümü 10 ° İkizler'de)

3 Aralık 2021 - 12 ° Yay'da Güney Düğüm Güneş Tutulması (Güney Düğüm 1 ° Yay'da)

Bu tarihler, tutulmaların tarihleri, yani önemli olaylara gebe demektir. Diyelim ki kişisel gezegenleriniz bu derecelere den geliyorsa veya bu tarihler doğumgününüze denk geliyorsa sizi önemli olaylar bekliyor olabilir.

Ayrıca insanlar genellikle, aşağı yukarı 18, 37, 55, 74 yaşlarında, Ay düğümlerinin dönüm zamanlarına denk geliyorlar. Bu zaman işte kişisel gitmeniz gereken yolda sizi yönlendiren bir ilahi yardım olarak görülebilir. Kaderi durumlar, olaylar, ilişkiler veya kaderi karşılaşmalar gerçekleşebilir.

Ve diyelim ki aşağı yukarı 27, 46, 64, 83 yaşlarındasınız, o zaman ters ay düğüm dönümü yaşarsınız. Bu bir ayarlama karmik bir ayar, bakalım öğrendiklerini içselleştirebildiniz mi?

Ama her durumda haritanızın bir alanında bu durumu yaşayacaksınız. Haritanızın içeriğini bilmiyor musunuz bu süreçte anlattığım İkizler özelliklerini öne çıkarmaya çalışın. Yardımcı olacaktır. Yani neye ben bilirim diyorsanız işte tam orada bir durun derim.⛔️

2020 burç yorumlarında yazmıştım ama minik minik burçlara etkisini tekrar etmek istedim.


Yükselen burcunuza göre okuyabilirsiniz. Kişisel doğum haritanızın aldığı etkileri daha detaylı olarak öğrenmek isterseniz, lütfen linke tıklayınız.


Koç Burcu


Zihniniz hızlanacaktır. Bunun getirdiği her şeyi düşünme ve yetişme hissi biraz gerginlik yaratabilir. 🧘‍♀️Küçük eğitimler almak keyif verecektir.


Boğa Burcu


“Geçmiş zaman olur ki hayali cihan değer” - di. Geçmişe takılmıyoruz. Mal paylaşımları vs, krediler, nafakalar konularından çıkıyoruz. Kişisel ve profesyonel başarılara, değerlerinizi tekrar belirlemeye ve para kazanmaya yöneliyoruz.💸


İkizler Burcu


İlgi odağına kendinizi almalısınız. Bırakın şekerim sevgilinin, ortağın dramalarını. Onlar onların sorunu. Kendi sorumluluklarınıza bakın. Ayrıca ilişki kurucam diye paralamayın kendinizi, önce kendinizle iyi bir ilişki kurarsanız, ikili ilişkilerin kolaylaştığını görebilirsiniz.(Allahtan karantinadayız da herkes kendiyle bayağı bir yakınlaştı🙄)


Yengeç Burcu


İş arkadaşlarınızın, günlük rutininizde etrafınızda olan insanların beklentilerinizin altında kaldığını hissedebilirsiniz. Onları değiştirmeye çalışmak yerine, insanları oldukları gibi kabul etmek nasıl rahatlatıcı bir duygu, bir bilseniz... Biraz meditasyon 🧘‍♀️ size de iyi gelir...


Aslan Burcu


Dost çevrende herkesin istediği şekle girip, yok olmaktansa, orijinal halinde kalmak önemli. Seni sen olarak sevenler sana yeter!💖


Başak Burcu


Ooops birilerine “çalış” çıkmış. Kariyere odaklamak gereken zaman! Sorumluluk almak önemli, disiplinle çalışmak, merakla, soru sorarak çalışmak kazandıracaktır. Tepede olma, aklınla görünme zamanın gelmiş.👊

Terazi Burcu


Pofff çok dedikodu olur ya, etrafınızda. Kaçınmaya çalışın derim. Mesela onun yerine lokal bir okulda üst düzey bir eğitim almaya yönelebilirsiniz.👩‍💻

Akrep Burcu


Herkesin sırları var. 🤫Bu dönemde sizlerin de olabilir. “İlla öğreniceeem” diye baskı yapanlara pabuç bırakmayın. Süregelen mal paylaşımı sorunları çözülebilir. İş ki siz sınırlarınızı belirleyip bunları ifade edin.


Yay Burcu


Diğer başrol oyuncusuna geldik. Ayh bunu yazarken ne mutlu oldum ne içimin yağları eridi anlatamam 😂( bir yükselen Yay’dan çekmişti, hımm birkaç tanesinden çekmişti) şimdi canım artık bir ilişkin olsun istiyorsun ama Beyazıt Öztürk’ün bir karakteri vardı, adını hatırlayamadım. Elinde viski bardağı, üzerinde robdöşambrıyla şöyle diyordu: "yağmur yağsın istiyorum, ama ıslanmiim istiyorum.” Ama işte o sadece dizide oluyor canım. 🤣Aklına eseni yapmak istiyorsun ama sonuçta senin için uygun bir ilişkiyi bulman gerekecek. 👫Öptümm, byee…


Oğlak Burcu


içinizden gündelik işlerden kaçmak geliyordur ama hayatınızı düzene koymak gereken zamandasınız. Aslında hayat rutininizi planlasanız rahat edebilirsiniz. Sağlığınıza dikkat edin!🤸‍♀️Spor yapın, yeme düzenine dikkat edin😉


Kova Burcu


Wuhuuu parti zamanı, yaratıcılığınız artıyor. 🥳Yeni hobiler keşfedin. Arada mevcut projelerinize de bir göz atın canım, kalmasın onlar. Eğlenicem derken, 1,5 yıl sonra işler sorumluluklar artar, kalırsınız hazırlıksız 😉


Balık Burcu


Ailenizle, kariyeriniz arasında bir denge kurma zamanı. Ailenize, evinize ilgi gösterme zamanı. Büyüklerinizi dinleyip onlardan öğrenme zamanı. Tabii bu arada kariyer hep bizimle, unutmuyoruz.😉


3,304 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page