top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Balık Burcunda Merkür Retrosu 17 Şubat - 11 Mart

Tam biri bitti derken yenisi başlayarak, ki aslında o kadar sık olmuyor, “ahh, offf” nidalarıyla pek de mutlulukla karşılanmayan Merkür retrosu kapıdan şahane bir giriş yapıyor. 😬 Merkür, bir müddettir çok da rahat etmediği duygusal olarak kendini en rahat ifade eden burç olan Balık burcunda ilerliyordu. Ta kiiii dün durup, bugün geri hareketine başlayana kadar 11 Mart tarihine kadar da geri hareketine devam edecek. Merkür zaten Balık burcunda olduğunda bir dalgınlık, bir uçma hali verir bizlere. Birde fazladan geri gittiğindeyse, işte o zaman daha da duygusal konularda girer işin içine. Tabii bu Merkür bu sefer iki burçta geri gidecek. 4 Mart itibarı ile Kova burcunda geri gitmeye başlayarak bu kısa dönemde ideallerimizi, insanlığımızı sorgulatacak.


Yani sevgili okur, her zaman ki teknolojik arızalar, seyahat ertelenmeleri, iletişim sorunlarına bir de Balığın duygusal hezeyanları eklenmesin mi? Bağlayın kemerleri uçuyoruz azizim!🚀


Balık son burç burada yaşanacak bir Merkür retrosu bazı konularda sonlanmalara, konu kapanışlarına neden olacaktır. Bu durumda bu zamanı yeniye yer açmak için kullanmak en iyisi gibi.


Merkür’ün Retro olduğu zamanlar, her şeyi gözden geçirmek, tekrar düzenlemek, daha geniş bir açıyla bakıp düzeltilmesi gereken tarafları bulmak, biraz içine dönmek için ideal zamanlardır.


Bu Retro ise içimize dönmek için özellikle önemli. Hayalgücümüz, duygusal konular ve en önemlisi duygularımızı nasıl ifade ettiğimizi tekrar değerlendirmemiz için çok uygun bir zaman. Şefkat ve duygusallığıyla tanınan Balık burcundaki bu geri gidiş bir süre hülyalı bakışlara neden olacak gibi. Aslında yaratıcılık ve sevgi potansiyelimiz artacaktır. Ama tabii bu özellikle bu konularda alınganlığın artacağına ve yanlış anlaşılmaların sorun çıkartacağına da delalet eder. Abartı da dünya markası olmaya bir çok aday çıkacaktır. Etrafta pek de çok yalancı türeyebilir. Kafa karışıklığı, konsantre olamamak, duyguları ifade edememe ve sınırlarımızı koyamama sabırları zorlayacak gibi.🧠🚫


İşle ilgili unuttuğunuz projeler tekrar canlanabilir. Geçmişte gösterdiğiniz çabalar sayesinde edineceğiniz yeni iş fırsatları da gelişebilir. Ancak bunları iyice Retro döneminde değerlendirip bittikten sonra başlatmaya çalışın.


Ayrıca Merkür 28 derece Kova burcuna kadar geri gideceği için, ki o dereceye en son 1 Şubatta gelmişti, 1 Şubat civarında oluşan durumlar tekrar bir hareket kazanabilir. Ya da netleşebilir, veya konuyla ilgili gerçeği kabullenme ve tabii bunun için objektif bir bakış açısıyla görme hali ortaya çıkabilir.

Yeni ay zamanında, Merkür Retro olacağı için eskiden gelen meselelerin temizlenmesi yeniye yer açacaktır denilebilir.


Retro Kova döneminde teknolojik sorunlar daha fazla olacaktır. Yok efendim “Whatsapp çöktü, yok twitter göçtü” bu zamanlarda biraz daha fazla duyulabilir.


Gelelim Balık burcunda Merkür Retrosu burçlara göre ne yapar? (Yükselen Burcunuzu okumanızı öneririm)


KOÇ


Her ne kadar aksiyon insanı olsanız da Balık burcunda Merkür Retrosu, harekete ara verme zamanı gelmiş hissi yaratır. Toprağı nadasa bırakma gerekliliği gibi düşünebilirsiniz. Bir uyku bir dinlenme bir yenilenme hali. Geçmişe ait arkadaşlar, ex’ler, projeler geri gelecek gibi. Ayrıca bir takım gizli saklı durumlar ortaya çıkabilir. Siz de öğrenebilirsiniz. Size ait sırlar da ortaya çıkabilir. Geçmiş kalıpların, işe yaramayan inançların ve alışkanlıkların temizlenmesi için ideal zamanlardır. Psikolojik sorunlar var ise tedavi için de uygundur. Mart ayında Kova burcunda geri hareket ise kısa dönemli bir sosyalleşme vaadedecektir.💃


BOĞA


Bu dönemde ya dostlarınızı olduğu gibi kabul etmeyi öğrenmeniz gerekecek ya da onlardan vaz geçmeyi… İnsanlar arasındaki düşünce farkları hayatlarımızın renkleri herkes aynı açıdan aynı tonda görmek durumunda değil. O nedenle anlayışlı olmanızı dilerim. Tabii çok verici olduklarınıza bir sınır koymak, artık iki tarafa da hizmet etmeyenleri sonlandırmak da bir nevi arınma ve arınmalar en fazla Retro dönemlerinde olur. Aslında Şefkatli Balık sayesinde duygusal olarak dostlara açılmamızı da kolaylaştıran bir süreç olabilir. 💭Böylece hem ailemize hem de dostlarımıza karşı anlayışımız yükselecektir. Kova burcuna geçtiğinde ise işler biraz karışabilir.🙄 İş yerinde iletişim sorunlarına dikkat etmek gerekir. Sabır bu dönemin en önemli gerekliliği bir anda tası tarağı toplayıp gitmelere kalkmayın, üzülürsünüz.


İKİZLER


Burcunuzun yöneticisi Merkür Retro hareket yaptığında en çok etkilenenlerden biri de sizler oluyorsunuz sevgili İkizler. Balık burcunda zorlu bir etki de yaratıyor. Özellikle iş alanınızda. O nedenle işle ilgili konularda konsantrasyon sorunları, dikkatsizliğe bağlı sorunlar yaşamak istemiyorsanız mutlaka not alarak çalışın. 📘🖊Ekstra dikkat gösterin. Ayrıca kariyer alanında iletişim de zorlu hale gelecektir. Tartışmalardan, yanlış anlaşmalardan kaçının. Öfkeyle kalkıp işinizi bırakmaya kalkmayın. Sabır pek huyunuz değil ama bu zamanda sizi birçok sıkıntıdan kurtarır. Aslında işle ilgili çok da yaratıcı olabileceğiniz bu zamanı biraz yavaştan alarak geçirmeniz faydalı bile olabilir. Sonra Retro kova zamanına geçtiğinde biraz daha rahat bir nefes alırsınız. Ama tabii bu yanlış anlaşılmasın. Mevcut, bekleyen işleri tamamlayarak zamanın geçmesiniz bekleyin.


YENGEÇ


Zaten hassas Yengeç burcu iyice sulugöz bir hale gelebilirsiniz. Valla duygular şelale! Biraz da inat da var ya her şeyi ben bilirimcilik yapmayın. Yabancı ülkelere seyahatler gündeme gelebilir.✈ Hukuki konulara dikkat edin derim, çok uzun süredir sürünen çözülemeyen bazı konular çözüme ulaşabilir. Yanlış anlaşılmalara çok dikkat edilmesi gereken bir dönemdeyiz. Bu nedenle beni dinlemiyorsun diyenler çok olacaktır. Herkesi dinlemeye ve gerçekten anlamaya özen göstermek sizin için koruyucu olacaktır. Ayrıca sizin ak dediğinizi kara olarak anlayanlar da başınıza dert çıkartabilir. Söylemlere dikkat. Mart’ta Retro Kova’ya geçtiğinde kısa da olsa bir süre risk almayın yatırımlardan uzak durun.


ASLAN


Bu enteresan bir dönem biraz kendinizden ziyade sevdiklerinizin ihtiyaçlarına özen göstermeniz gerekebilir. Duygusal alışverişin karşınızdakiyle olan dengesine bir ayar gerekli olabilir. Hep ortada olmayı isteyen aslan biraz içine kapanabilir. Aman diyeyim eskiden yeni olmaz eski aşkların tutku peşinde geri dönüşlerini kale almayınız. 🔞 Finansal konularda risk almayın. Yatırımları falan biraz erteleyin. Kimselerle paranızı paylaşmayın. Çok harcamayın. Kova burcunda geri gidiş başladığındaysaaa barışma isteklerinde bir artış olabilir. Bence hızlı karar vermektense biraz yavaş yavaş Retro sonrasına kadar beklemek iyidir. 😉


BAŞAK


Karşıt burcunuzda geri giden yönetici gezegeniniz Merkür ilişki evinizi harekete boğuyor. Aman da aman gelsin eski sevgililer! Romantik zamanlar yaşamanıza neden olabilirler. Hatta tek taşını sen alma hayatım ben aldım şeklinde karşınıza da dikilebilirler. 💍Aman aman bir karar vermeden önce bir yavaş diyerek o yüzüğü elinizden yavaşça bırakın veee retronun bitmesini bekleyin. Bakalım bittikten sonra koşullar hala aynı mı? Yok sevgilim var zaten diyorsanız bir bakmışsınız “her şeyi mükemmel olsun istiyorsun, çok eleştirelsin” şeklinde serzenişler yükselmeye başlamış, biraz salıverin bari napalım. Hem gösterin sizin de duygularınız var canım. Mart ayında Kova’da geri gidiş başladığı zaman ofise ve sağlığınıza dikkat edin. İş konusunda dalgınlık için en iyi çözüm bolca not almak ve nereye notu aldığını hatırlamak😂


TERAZİ


Biraz fazla çalışmanız gerekebilir.🤯 Zira gözünüz açık rüya görür bir halde olunca işler fazlasıyla karışabilir. Ve sürekli işleri baştan baştan yapmak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca ofiste iletişim sorunları ve tartışmalara sakin kalmayı deneyin. Bu nedenle oluşacak stres sağlığınızı etkileyebilir. Veya üstü kapandı diye düşündüğünüz bir sağlık sorunu nüksedebilir. Bedende su ile ilgili sorunlar olabilir; ödem, gut, ve tabi enfeksiyonlar. Doktor kontrollerini ihmal etmeyiniz. Bedene zararlı alışkanlıkları bırakmanın tam zamanıdır. Günlük hayatta yaşadığınız kaos hissi ofisi/evi biraz derleyip toplayarak düzelebilir. Evcil hayvanlarınıza da dikkat edilmesi gereken bir dönem. Mart itibarı ile size de ex'ler fazla fazla yağacaktır. Valla işte bekleyin şu retronun bitmesini iyidir.


AKREP


Aslında gizli saklı işlerin insanı Akrep duygusal Balık gibi su grubuna dahil, iyi de anlaşırlar. O nedenle kendiniz biraz daha rahat ifade edebilirsiniz. Yaratıcılığınızda oldukça artar, yeni bir işe hobiye başlamak için biraz beklemekte fayda var. Ama araştırmasını yapmak en uygunu bulmak için iyi zaman. Ayrıca geçmişten birileri de ortaya çıkabilir. Romantizm alanı burası bir hareket gelecektir.💝 Mevcut ilişkiler biraz iletişim sorunu çıkartabilir ama sakin olmak iyidir. Mart sonrası ev aile kısmına bir hareket gelir ev dekorasyon fikirleri araştırmak vs için iyidir. Aileye duygusal olarak destek vermek de gerekebilir. Aile içi yanlış anlaşılmalara dikkat.


YAY


Ailenize duygusal olarak yaklaşmak, ilgi ve şefkat göstermenin tam zamanı. Ancak kelimelere çok dikkat bu alanda iletişim sorunları da yaratacağından beklenmedik alınganlıklar oluşabilir. Dekorasyon değişikliği ve ev alma/satma, taşınma işleri söz konusuysa araştırma yapmayı aksiyon almaya tercih edin. Köklerinizle, geçmişinizle ilgili bilmediğiniz şeyler öğrenebilirsiniz. Tanımadığınız bir akraba bile ortaya çıkabilir. Kova burcuna geçtiği zaman ise söylemlere sosyal medya yazışmalarına çok dikkat etmelisiniz. Ağzınızdan asla kastetmeyi istemeyeceğiniz şeyler çıkabilir.🤫


OĞLAK


Mantık insanı Oğlak için her tarafın duyguyla dolu olduğu bu zamanlar biraz zor geçecektir. Özellikle ifadeleriniz konusunda zorlanacağınızı söyleyebilirim. Mantığınızı bırakıp duygularınızı ifade etmeye zorlanacaksınız. Kimse sizi anlamıyor hissi içinize kapanmanıza sebep olabilir. Elektronik aletlerde sorun yaşayabilirsiniz. Yedekli çalışmayı unutmayın. Kova burcunda Retro zamanı başladığı zaman ise paranıza dikkat etmeniz gerecek.💵 Bir ihtimal verdiğiniz ama bir türlü geri alamadığınız bir parayı geri alabilirsiniz. Yeni işler ile ilgili yaratıcı fikirleri geliştirin ancak uygulamaya Retro bitişinden önce geçmeyin. Risk almayın.


KOVA


Bir yere gitmeyen işlere verdiğiniz değeri sorgulayacağınız bir zaman. Ayrıca finansal konularda gecikmeler olması beklenir. 💰Yeni yatırımlara girişmekten uzak durmakta fayda var. Risk almayın. Kendinize verdiğiniz değer ile ilgili zorlanmalar yaşayabilirsiniz. Sakin olun. Hayatınızda tutacağınız uzun vadeli değerleri belirleyip, işe yapamayanlardan arınabilirsiniz. Kova burcuna geçtiği zaman ise hayatınızla ilgili köklü değişime gidecek sorgulamalara neden olabilir.


BALIK


Gelelim retronun hülyalı kahramanı Balıklara, bu dönem sizin için sorun anlamına gelebilir. Dikkat dağınıklığı, konsantrasyon problemleri, zaten kararsız yapıda iyice artış, içine dönme isteği artabilir. Bir seferde bir iş yapıp konsantrasyon sorununuzu aşabilirsiniz. Not tutmayı ihmal etmeyin lütfen. İletişim konuları oldukça karışabilir, yanlış anlamadığınızdan, alınganlık yapmadığınızdan emin olun bence. Sözlerinizin arkasında durmaya çalışmaya önem verin. Etraftan bir eski sevgili yağmuru yağabilir. Retro bitişine kadar sakin sakin değerlendirin sonrasına bakarsınız. Kova burcunda geri gitmeye başladığı zamansa biraz daha içinize dönüp yoga, meditasyonla veya her ne sizi iyi hissettiriyor, dinlendiriyor ise onunla gelecek hareketli dönem için hazırlık yapabilirsiniz.🧘‍♀


Duygularımızı farkına varıp sevgiyle ifade edebildiğimiz bir zaman olsun...



212 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page