top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

KASIM AYI ASTROLOJİK DEĞERLENDİRME


Kasım 2023 Astrolojik değerlendirme
Kasım Ayı burç yorumları



Kasım 2023'e hoş geldiniz!


Kasım ayının ilk haftası gökyüzünde ya hiç hava elementi yok yâda çok az var. Bu durumda mantık biraz arka planda. Duygular da şelale aman aman düşünmeden duygusal kararlar ve adımlar atılmamalı. Zaten ay da küçülüyor. İyi bir toprak üçgeni ve su üçgeni var. Dolayısıyla bu konularda mantığımızı işletirsek şanslı fırsatlar yakalamak da mümkün…


Kasım ayı, ayın başı derin ve karizmatik Akrep burcu ve sonlarına doğru yoğun Akrep mevsiminin sona ermesi ve Güneş'in maceracı Yay burcuna girmesi anlamına geliyor.


5 Kasım’da Satürn’ün retrosu bitiyor. Bu ayın en önemli olaylarında biri bize yapacağı testleri, sınavları yaptı dersleri öğretti ilerliyor gibi düşünülebilir. Zodyak'ın disiplinden sorumlu bakanı, karmanın Lordu Satürn'ün direkt harekete geçmesiyle, arzularınızı eyleme dökmeli ya da kaybolup gitmelerini izlemelisiniz.

Yapılması gereken, gereksizleri atıp yeni hayatımızı inşa etmeye başlamak. Satürn’ün tekrar ileri hareketi ilahi adaleti gündeme getirir, koskoca karmanın Lordu kendisi. Ektiğimizi biçme zamanı geldi demektir.


8 Kasım’da aşkın yöneticisi Venüs'ün kendi burcu Terazi burcuna geçmesi, ayın tüm stresine rağmen bu ayı romantik bir ay haline getiriyor.


10 Kasım’da ise Merkür Yay burcuna girdiğinde istemeden ağzımızdan çıkan patavatsız söylemler ile kaba davranma konusunda dikkatli olun. Bu transit hakkımızı savunmayı ve belki biraz iddialı hatta fanatik davranmamıza neden olabilirken, pişman olacağımız şeyler söylememize de vesile olabilir.

Ayın 13. ünde Akrep burcundaki yeni ay, Akrep burcunda ve Yeni Ay rüzgârıyla takip eden 15 güne takıntılı düşünceler ve davranışlar içinde olma eğilimini derinden üflüyor. Geçmiş olaylara takılarak eski kızgınlıkları pişirip pişirip insanların önüne getirmemek lazım zira gerginliklere, dahası patlamalara neden olur. Belki de anlamsız engellerle savaşmaya çalışmak gibi, yel değirmenleriyle savaşan Don Kişot misali bir yere varamamak hissi…

Şiddetli bir Uranüs etkisi altında Yeni Ay gerçekleşecek olan bu göksel etki çok beklenmedik olaylara gebe denilebilir. Güneş-Uranüs karşıtına verilecek en kötü tepki başkalarının bir şeyleri yapacağına, emanet işe sahip çıkacağına güvenmek bence. Bu dönemde "neden ensem kalın kendi işimi kendim yaparım" düsturuyla ilerlemelisiniz, derim. Yine yeni ay haftası Terazi burcundaki hareketiyle kendini baştan yaratacak estetik hareketleri de destekler


22 Kasım da Güneş Yay burcuna giriyor ve Yay Burçlarının doğum günlerini kutlamaya başlıyoruz. Ama ne kutlama biraz heyheyli diyebiliriz.


24 Kasım’da ay, savaşçı Mars'ın Yay burcuna girmesi ve ardından 27 Kasım daki İkizler burcundaki dolunay ve Satürn- Güneş karesiyle sona eriyor.

25 Kasım’daki Mars- Satürn karesi zaman zaman eyleme geçmekte zorlandığımız veya kısıtlanabileceğimiz durumları gösteriyor gibi. Böyle zamanlarda normalde vermeyeceğimiz tepkileri vererek gitmek daha akıllıca. Hafta boyunca stres, öfke artışı, kontrol zorlukları görülebilir. Stresli ortamlardan ve insanlardan mümkün mertebe uzak durmak iyidir. Zira basit konular aniden büyüyüp koccaman öfkeler olabilir. Hafta içerisinde kaza ve şiddetle alakalı haberler duymak çok mümkün maalesef. Sonradan canımız sıkılmasın istiyorsak dikkatli ve sakin geçirilmesi gereken bir hafta.


Dolunay’ın yöneticisi Merkür-Neptün karesi de yanılgı ve kararsızlık riski veriyor. Aldanma, aldatılma, kandırılma, kendi kendini yanıltıma gibi konuları tetikleyebilir. Gözümüzü açık tutmalı. O nedenle laf kalabalığı yapanlara ya da kendi kendimizi kandırmaya dikkat etmeli. Özellikle kadınlardan gelebilecek kazıklar da bu dönemde dikkatle izlenmeli.

Bu iki geçiş Kasım ayının son hafta sonuna denk geliyor


Valla bu ay tükenmişlik sendromuna çok yakınız diyebilirim. O nedenle en iyi reçete tüm ay boyunca öz bakım, kişisel bakım konularına dikkat etmek, itidalli yemek ve uykuya da yeterli zaman ayırmak. Hatta bunlar birer zorunluluk bile diyebiliriz.


Yine de Satürn'ün direkt hareketine ayak uydurabilirseniz ve ayın sonunda ateşli Yay etkilerini sevdiğiniz birine saldırmadan atlatabilirseniz. Yay dönemi biraz daha kafamızı kaldırabileceğimiz zamanlara işaret ediyor.


Elbette burada yazılanlar çok genel bilgiler ve sizin doğum haritanızda hangi Alana geliyor ise o alanda hareketlilik sağlayacaklar diye düşünülmeli Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri öğrenmek için her zaman bana @astrogezenti İnstagram hesabımdan veya astrogezent@gmail.com e-mail adresimden ulaşabilirsiniz.


Herkese en iyi tarafından etki etsin açılar…

Keyifli bir ay dilerim.


Selin Burat


Kasım ayının burçlara olan etkisi için yükselen burcunuzu okumanızı tavsiye ederim.


KOÇLAR


Kasım ayı geldi ve Koç burcunun alametifarikası olan yenilmez özgüveni pompalamak üzere karşınızda. Satürn'ün gerilemesi artık sona eriyor ve hayallerinizi gerçeğe dönüştürmek için adım atmanızı bekliyor. Venüs'ün Terazi burcuna geçişi ilişkiler konusunu odağınıza çekiyor güven ve açıklık artıyor. Yalnız dikkat açık düşmanlar da karşınıza gelip, dikilebilir. Akrep burcundaki yeniay, derin ilişkilerin önemini vurguluyor, bu yüzden isteklerinizi, duygularınızı dürüstçe ifade etmek önemli. Yay burcundaki Merkür ise bazen küçümseyici olmanıza neden olabilir, ama siz Koç burcusunuz, kendi haklarınızı savunmaktan çekinmeyin! Güneş’in Yay geçişi aile, seyahat ve para konularında bazı stresler getirebilir, Mars Yay burcuna girdiğinde yakın akrabalarla konuşurken, tartışmalarınızı akıllıca seçin. Yıldızlar bir kez daha kardeşler arası dramaya hazır.


BOĞALAR


Boğa burcu için Kasım ayı gerçekten destansı bir dönemin başlangıcı! Tutulmaları atlattınız. 1,5 yıllık bir geçmiş olsun size J Bu ay almak istiyorsanız önce vermeniz gerektiğini hatırlamanız gerekli. Satürn ileri giderken siz de gidin ve hiçbir şeyi ertelemeyin. Belki de hoşlanmayacağınız cesur bir konuşma yapmanız gerekebilir, ama inanın, siz bu başarabilirsiniz. Tabii bu durumda Satürn'ün gerilemesi sona erdiğinde, sosyal çevrenizde bazı değişiklikler olabilir. Sahte arkadaşları atın gitsin, zaten önünüzü kesiyorlardı ve ileriye odaklanın. Hayat bazen sert olsa da yapılması gerekeni yaparsak bizi ödüllendiriyor. Bu ay kendinize ödül verme ve neşelenmeyi unutmayın. Aynı zamanda, her tür aşk hayatınızın hareketlendiğini de söyleyebiliriz.. Kendiniz gibi olun, kimseyi kandırmaya çalışmayın. Sizi mutlu eden her ne ise bulun. Bu ay işten oldukça keyifli paralar kazanabilirsiniz.


İKİZLER


Kasım ayı, ilişkilerinizde gelişme görmeye devam etmek istiyorsanız, veya işte başarı, mutlaka aralarda dinlemelisiniz, zira işte kendimi ortaya koyacağım diye paralanıyorsunuz biraz denge lazım cicim. Uykunuza dikkat edin, dinlenme üretkenliği artırır. Sizi korkutmak gibi olmasın ama bu ay kişisel bakım ve dinlenmenin dozunu sonuna kadar artırmak isteyeceksiniz. Meditasyon yapın, içinize dönün. Sağlığınıza da öncelik vermeniz gerekiyor. Her türlü sosyal etkinliğe yetişeyim derken, biraz kendinize zaman ayırın. Terazi burcuna geçen Venüs’le aşk hayatı hızlanırken Ay sonundaki yay mevsiminde hayatta kalmanın anahtarı kendinize öncelik vermektir. Bu da şekilde kendinize güveniniz artar, ki süper bir şey…


YENGEÇLER


Yengeç burcu Kasım ayı sizden kendi isteklerinizi ön plana almanızı istiyor. Özellikle sizin gibi mutlu bir ev yaşamından mutlu olan biri için yılın zor bir zamanı olabilir. Şu anda arkadaş grubunuzla bazı değişiklikler yaşıyor olabilirsiniz. Hayatınızın sakin bir temeli olduğunu hissettiğinizde, ki bu sizin için aileniz ve eviniz / yaşam alanınızdır, hayatla nasıl başa çıkacağınızı bulmak bile çok daha kolay hale gelir. Neyse ki, tanrıların habercisi Merkür'ün küçük bir yardımıyla, zor konulardan sıyrılmak için oturaklı kelimeler buluyorsunuz. Her ne kadar ay ortasındaki yeni aydan güzel etkiler alıyor olsanız da sinirler gergin mümkün olduğunca çok kendinize özen göstermek evde zaman geçirmek kafa dinlemek için astroloğunuzdan onayınız şu an verildi.


ASLANLAR


Heyyy heyyy burcumun güzel üyeleri haydi yine iyiyiz. Aslan burcu, bu ay en zorlu göreviniz sınırlarınızı korumak. Ama işte size süper bir haber: Taş kalpli Satürn tekrar ileri hareketine geçtiğinde biz de aşkı bulacağız, şansımız açılıyor. Aynı zamanda en sevdiğimiz; olabildiğince kibirli olmak için gökyüzünden kaşeli onaylı kozmik izne sahip olursunuz. Kasım ayı, arkadaşlarınızla eğlenmenin ve hafif dedikoduların tadını çıkarmanın sorun olmadığını, ancak sosyal medyaya belki bir ara vermenin daha da iyi olduğunu söylüyor. Çünkü sevgili aslan, kendinize dikkat etmez ve tüm hayattan bir kaçış planınız olmazsa ayın son hafta sonu zorlu geçebilir.



BAŞAKLAR


Kasım ayı pek çok hoş haber getiriyor, Başaklar. Ekonominiz misss! Venüs'ten gelen hareketler sayesinde, bu ay işiniz, cüzdanınız veya yaratıcı yatırım projeleriniz için mükemmel bir ay olabilir. Satürn gerilemesini sona erdirdiğinde, bir kızgınlığı bırakmalısınız. Sınırlarınızı korumak ve modası geçmiş negatif enerjiye tutunmak arasındaki farkı fark etmeli ikisi çok farklı iki şey çünkü. Kasım ayı bu ikisi arasındaki farkı bulmanızda ısrar ediyor. Ayrıca, insanları memnun etmeye çalışmayı bırakmak iyi bir fikir olabilir, olmuyorlar boşa uğraşmak niye?


TERAZİLER


Yıldızlar kendinizi şımartmanız için ısrar ediyor, sevgili Teraziler. Venüs tam da burcunuza girdiğinde siz de hayalini kurduğunuz bir güzellik bakımı ya da estetik bakıma ulaşabilirsiniz. Beklenen aşk kapınızı çalabilir. Satürn doğrudan harekete geçtiğinde, estetik işlere veya aşka girişmeniz için sizi cesaretlendiriyor. Saç değişimi veya yeni botoks muhteşem görünecek. Herkes Kasım ayının sonunun stresli olabileceği konusunda uyarılsa da, dürüst olmak gerekirse, sizin için çok güzel bir ay. Bu büyük ölçüde yönetici gezegeniniz Venüs'ün burcunuza gelerek sizi sevgi, güzellik ve bollukla kutsaması sayesindedir. Gönlünüzce gezin dolaşın sevgili Teraziler. Aşk ta bolluk ta sizinle bu ay.


AKREPLER


Tutulmaların ağır darbelerin atlattınız diye umalım. Bu ay sonunda sizin zamanınız bitiyor ve Yay'ınki başlıyor sevgili Akrep, ama endişelenmeyin. Sıkılmayacaksınız (gerçi ay sonunda stres seviyeniz yükseldiğinde sıkılmış olmayı dileyebilirsiniz). Satürn Kasım ayının başlarında direkt konuma geçecek ve sizden bir durum üzerinde fazla düşünmeyi bırakmanızı isteyecek, takılmayıınnn. Sakin! Dünya size kaygı duymanız için bir sürü geçerli neden sunacak gibi; ekstra kriz yaratmanın kimseye bir faydası yok. Burcunuzdaki yeni ay sizi kendi özünüze dönmeye teşvik ediyor. Ay sonu biraz stresli, ancak zamanınızı nasıl geçirmek istediğiniz konusunda dürüst ve doğrudan olursanız, iyi olacaksınız. Her durumda güçlüsünüz.


YAYLAR


Bu ay sonunda sizin zamanınız başlıyor, sevgili Yay Burcu. Doğum gününüz kutlu olsun. Herkes Kasım I Akrep burcuna ait sanırken bu sene Kasım ayını siz kendinizin sanabilirsiniz. Süper bir zaman denilebilir. Ay ortasındaki yeni ay içinizdeki ermişe hitap etse de. Ay sonundaki yüksek miktarda sefahat içeren bir dolunay ile döneminiz başlıyor. Tek yapmanız gereken sizi geride tutan korkularınızı bırakmak. Bunun için de yeni ay takibindeki 15 gün çok uygun olabilir.


OĞLAKLAR


Ah sevgili Oğlak, bu ay günlük rutininiz değişecek ve potansiyel olarak strese neden olacak gibi görünüyor. Bir hayatınız ver ve bu hoşunuza gidiyor. Kasım ayı kendinizi gözden geçirmeye itiyor; yönetici gezegeniniz Satürn'ün gerilemesi esnasında muhtemelen sevdiğiniz birine karşı kızmış olabilirsiniz, ama artık bunu bırakmanın zamanı geldi. Duyguları adlandırmak onların gücünü azaltır Oğlak, bu yüzden bu ay duygularınızı ifade etmeniz iyi bir fikir olabilir. Bence duygularınızı yazarak rahatlayabilirsiniz. Bu ay finansal konular her ne kadar riskli olsa da sizin için, Venüs'ün 10. Evinize geçişi bir zam veya terfi anlamına gelebilir. Mars, öfkeli Yay burcuna geçerken kendinizi endişeli hissedebilirsiniz, bu nedenle uykuya zaman ayırmayı unutmayın. Gerçi uyku tutacağını çok garanti edemiyorum hatta kâbuslar çoğalabilir diyelim. Yatmadan yastığınıza bir damla lavanta damlatmak yardımcı olabilir.


KOVALAR


Ah sevgili Kova, kimse her şeyi bilmiyor, siz de...Bir kabul etseniz, her şey o kadar kolaylaşacak ki… Hatta eğer yapabilirseniz bu ay uzun zamandır özlemini çektiğiniz bir şeyi elde ettiğinizi göreceksiniz. Çok duygusalsınız diyemem, hatta duygularınızı gösterdiğinizi de söyleyemem ama Kasım ayı size yakın birinin nasıl hissettiğinizi bilmesine izin vermeniz için yalvarıyor. İçinizdeki sevgiyi ifade edin rahatlayın. Bu ay iyi dostlarla veya seçtiğiniz ailenizle bir araya gelmeye çalışmak iyi bir fikir olabilir. Sert bir ay kendiniz rahat bırakın ve dostların yardımını alın, hatta talep edin. Stresi tek başınıza atlatmaya çalışırsanız hüzne kapılmak içten bile değil.


BALIKLAR


Ruhunuz oturmak kalmak bir şey yapmak istemese de bu ay sizden cesur olmanızı istiyor, Ne istiyorsunuz söyleyin, almak için peşinden koşun ve istekleriniz hakkında dürüst olun. Hayatın tüm alanında Satürn size yardım için direkt hareketine geçiyor haydi artık hayatı inşa edin. Ayrıca eğer bunu yapabilirseniz, Kasım ayı her açıdan ama en çok da aşk hayatınız için şahane olacak gibi görünüyor. Ayrıca arzulandığınızı, sevildiğinizi ve çok havalı olduğunuzu kabul etmeniz gerekli artık, seviliyorsunuz Kabul edin canım. Son bir şey daha? Ay sonunda dinlenmek için mutlaka zaman ayırdığınızdan emin olun. Zira Kasım ayı tam bir fırtına ve buna ihtiyacınız olacak.


Şahane bir ay geçirmenizi dilerim.

Recent Posts

See All
bottom of page