top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Kova Burcunda Dolunay; Kendin Olma Yolunda...



Yarın 1 Ağustos saat 21.31’de 9° Kova burcunda Jüpiter etkili bir gerçekleşecek: Herkes Jüpiter deyince heyecanlanıyor. Oh çok olumlu diye ancak Jüpiter bu dolunayda sert bir açı olan T-Kare açının tam tepesinde. İyi etki ettiklerini tepelere çıkartırken bazılarının maalesef popo üstü düşmelerine neden olabilir gibi. Zira Dolunay’ın yöneticisi Satürn tam yükselende yani bu tam olarak popo üstü düşmeleri anlatıyor.

Ayrıca bir yeni ayla başlayan olaylar bir dolunay ile tamamlanır mantığıyla Şubat’ta başlayan durumların burada tamamlanmaya başlaması anlaşılabilir. Mesela deprem bölgelerinde yavaş yavaş toparlanmaya ve yeniden inşaatların başlamasına delalet edebilir. Zaman her şeyin ilacı denilen bir aya girdik. Satürn zaman lordu ve tam da yükselen de görünen yerde yani… Artık zamanın ilaç olduğunu gösterecek bize. Unutmayın sıkıntı veren şeyi tespit etmek, ardından ondan kurtulmak ve sonrasında tedaviye geçmek gerekir. Sizi tutan, size hizmet etmeyen her şey ve herkesten bağ kesme zamanındayız.

ÖZGÜRLEŞ diyor Kova Dolunayı…

Bazı farkında olmadığımız gerçekleri gözümüze sokacak olan bu dolunay için biraz zorlayıcı denilebilir.

Ama eğer kendimi kısıtlayan ben isem bu zamanda kendimi özgürleştirme kalıplarımdan işe yaramayan / bana hizmet etmeyen inançlarımdan sıyrılıp tekrar öz değerimi bulmaya çalışmanın da tam zamanı… Hatta bunu yapabilenler hayatta çok ilerleyecekler… Satürn 5° Balık burcunda Deneb Adige sabit yıldızyla bu yıldız güçlü net kararları ifade ediyor, ama büyük öfkeler de barındırıyor. Öfkelenmeden değerimi bilerek sakince net kararlar vermem gerekli ve bunu gerçekleştirmek için de kararlı, disiplinli bir şekilde çalışmalıyım demek.

Ayrıca Rusya ve o bölge ile olan ilişkilere bu 15 günlük dönemde dikkat edilmesi gerekli demek de oluyor. Ayrıca hayvan saldırılarına karşı da dikkatli olmakta fayda var. Özellikle mesela kuduz veya küçük baş hayvanlardan geçen hastalıklara dikkat edilmeli. Bu insanın insanı ısırmasına da delalet edebilir , valla cicim kimse sokmasın karşısındakine lafı aman aman bir zaman.

Teknolojik gelişmeleri de desteklediği için burada da güzel haberler çıkabilir.

Kova burcu en fazla toplumla ilgilenen burç, bir Jüpiteryen sert etki olduğunda toplumda abartılı olaylar beklenebilir. Beklenmedik zorlayıcı olaylar olabilir. Sorumlulukları her konuda yerine getirmek canımızın sıkılması önler. Bir de Dolunay 12. Evde olduğu için gizli saklı işler ortaya çıkar: Hatta o yüzden bu 15 gün hem çevirmemeye dikkat edin. Hem de tabii bu ilişkileri de etkileyebilir, Venüs de Retro aman dikkat…

Şimdiii bu Dolunay maalesef 5 Mayıs’taki Ay Tutulması’ nı tetikliyor. Ne demek bir takım güç gösterilerine şahit olacağız demek mesela Elon Musk’ın minnak mavi kuşun adını değiştirmesi bu olaylardan biri bence Twitter’ın Ay’ kovanın karşıt burcu olan Aslan ve 5 derece, Satürn’ü de 10 derece, olaylar minnak Mavi Kuş için çok çok zorlayıcı ve bir tamamlanma getiriyor işte… İlk Twit atıldığını gün de tetikleniyor.

Bir de Güneş Aslan burcunda, canımız estetik dokunuşlar yaptırmak ister. Ama Venüs’ünüz düz hareketteyse bu dönemde tek yapılabilecek estetik, zamanında yapılmış ve memnun kalınmamış işlemlerin düzeltmeleridir. Sıfırdan yaptırılan işlemlerin sonu felaket olabilir.


Kova Dolunayı’nda Burçlar

Yükselen burcunuzu okumanızı tavsiye ederim.


KOÇ

Sosyal hayat hareketlenirken, hayallere ulaşmak için arkadaşlardan yardım alınabilir. Eller havaya bir zaman sizin için bence… Gelecek planlarınızla ilgili beklenmedik fırsatlar yakalayabilirsiniz. Harcamalara dikkat iki eğleneicem diye heba etmeyin bütün baharı borç ödemekle.

BOĞA

Kariyer konusunda, toplumun gözü önündeki statünüzle ilgili uzun zamandır çok zorlandınız. Bu durum biraz hafifleyebilir. İş konularındaki küçük pürüzleri abartmamaya çalışın. Kilo almamaya dikkat edin. Ortaklı işler konusunda toksikleşmiş konuların bitmesi ama öyle değilse evlilik kararı vermeye kadar gitmeyi temsil edebilir. Hadi iyisiniz galiba ya J


İKİZLER

Uzak seyahatler için ideal zamanlar, uzamış davalar bitebilir. Yüksek öğrenime dair güzel bir haber gelebilir. Hayat görüşünüz zenginleşebilir. Yurtdışıyla ilgili bir hayat gündemi oluşabilir. Bağlantılı işleriniz tamamlanabilir. Hayat görüşünüzde çelişen kısımları artık bırakma zamanı gelmiş olabilir.


YENGEÇ

Satılmayan ortaklaşa mallara talip çıkabilir. İç sıkıntınız açılabilir. Ruhunuzun derinliklerine dair keşifler yapabilir ve regresyon, aile dizimi veya psikoterapi gibi dış yardımlarla bilinçaltı korkularınızı su yüzüne taşıyarak rahata erebilirsiniz. Krediler, finansal konularda bir düzenlemeye giderek kendinizi bir zapt-ı rapta alabilirsiniz.


ASLAN

İlişkiler konusunda kafanıza takılan sorular çözülüyor denilebilir. İlişkide anlamadığınız durumlar açığa çıkacak, belki sizin farkında olmadığınız tarafları farkına varacaksınız. Ex’ler sizi merak edip arayabilir. Zamanın birinde sebebini bilmediğiniz bir şekilde terk edildiyseniz. Bu ara o nedeni öğrenebilirsiniz. Bir de kopmuş bir ilişki kafanızı rahatsız ediyorsa ve sizin için doğru bir ilişkiyse dönebilir, değil ise kökten kazıyın atın. Önünüzü açın derim.


BAŞAK

Günlük rutin işlerinizde bir hafifleme bir rahatlama görmeniz mümkün. Ama siz çalışmayı abartıyor da olabilirsiniz. Genellikle ben Venüs retro’da rejim yapmayın derim ama siz başlayabilirsiniz. Ama ayrıca artık yeter diyerek uzun süreli rejiminizi de bırakabilirsiniz. Ayrıca çok check up vesaire için de çok uygun zaman. Yeter ki evham yapmayın. Hatta uzun süren bir hastalıktan kurtulmuş olma haberi de gelebilir.


TERAZİ

Çocuklarla ilgili güzel gelişmeler olabilir. Yeni bir hobi edinebilir veya mevcut hobilerden para kazanmaya başlayabilirsiniz. Ancak riskli yatırımlardan uzak durmanız gerekir. Ah aşk da gelmesi mümkün. Ex’ler Dm kutularınızı dolduruyor da olabilir.

AKREP

Ebeveynlerle ilgili zorlanmalar hafifleyebilir. Evde bir zorlu zamandan geçiyorsanız azalabilir. İlişkiniz var ise daha huzurlu bir hale gelebilir. Ancak beklentilerinizi çok yüksek tutmanız sizi ve partnerinizi zorlayabilir. Hobilerinize vakit ayırmak iyi olabilir.


YAY

Kardeşler, kuzenler, komşular yakın çevrede yaşanan sorunlar azalabilir. İşiniz yoksa iş bulmak mümkün olabilir. Sosyal medya, internet sitesi, satış pazarlama konularında projeleriniz var ise tamamlama zamanıdır.


OĞLAK

Maddi sorunları aşacağınız bir zaman gibi, çok sıkıldınız bu kısım azalıyor diye düşünün. Ama rahatladım diye fazla açılıp gereksiz harcama da yapamayın. Paranın kıymetini bilme zamanındayız. Hobilere ve çocuklara Pazar harcarken itidalli olmakta fayda var. İş kurma için uygun bir dönem olabileceği gibi, bir evlilik kararı da alabilirsiniz.


KOVA

Dolunay burcunuzda Şubat’tan bu yana yanınızda olanlar karşınızda olanlar, işinize yarayanlar yaramayan artık ortaya çıktı. Kim dost kim değil gördünüz. Şimdi yürümeyeni hayatınızdan çıkartıp tamamen yeni bir ben yaratma zamanı, çıkartın hayatınızdan işinize yaramayan her kim var ise…Tüm korkularınızı bırakın geride zaten korktuğunuz bir sürü şey son 2,5 senede gerçekleşti. Benzeri durumları neler/kimler yaşatır. Bunu da biliyorsunuz, kopartın onlarla bağlarınızı ve dönün yüzünüzü geleceğe. Hem fiziksel hem de psikolojik olarak bir detox dönemine girip yeni bir ben var etme zamanındasınız. Bu arada artık işinize yaramayanları attıktan sonra kalanlara herkese koyduğunuz sınırları uygulamayı da bırakın. Ev için çok harcama gerekebilir, gereksiz harcamadan kaçının bence. Bir de buyurganlık var ya o çok fena bişii, yapmayın cicim…


BALIK

Aman diim gizli saklı işlere girmeyin, valla her konuda yakalanırsınız. Onun yerine biraz içinize dönüp ruhunuzu beslemek daha iyi olabilir. Terapi almak, yoga meditasyon iyi fikir. Arkanızdan dönen dolaplar var ise onlar da önünüze düşer. Vesvese yapmazsanız, işler daha kolay yürüyecek. İkili ilişkilerde keyifli bir dönem getirebilir. Halsizliğiniz geride kalabilir. Hayatınızdaki bazı gereksiz insanları, enerji vampirlerini çıkartabilirsiniz.


Recent Posts

See All
bottom of page