top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Koç Burcunda Dolunay


Koç burcunda dolunay
Koç burcunda dolunay

29 Eylül saat 12.57’de 6° Koç burcunda süper dolunay gerçekleşecek. ( süper dolunay Ay’ın Dünya’ya olan mesafesiyle alakalı bir şey. Şu anda mesela 361.000 küsur km uzaklıkta, oldukça yakın sayılır.) bu yüzden de etkisi fazla olur diye düşünülür.

Dolunay Koç burcundayken bir başka önemli faktör olan Kuzey Ay Düğümü de Koç burcunda, bu da Koç burcu konularını iyice öne çıkartabilir. Nedir bu Koç burcu konuları; mesela daha cesur olabilirim, daha çok “ben” diyebilir, daha özgür hissedebilirim. Kendi bildiğim herkesinkinden daha ala gelebilir. Alanımı korumak isteyebilirim.

Bir de en önemlisi bence yolumuz açık; beklettiğim, adım atamadığım konular için adım atmaya başlayabilirim. Savaşçı yanım ortaya çıksın istiyo bu dolunay. Haritamızın hangi alanındaysa o konularda geçerli olur bu hissiyat.

Kısaca aktif, dinamik, heyecanlıyız.

Ancak Dolunay’ın yöneticisi Mars gezegeni dolunay anında 21° Terazi burcunda önemli bir denge sorunu yaşadığımızı gösterebilir. Bizim dengeye her zamankinden daha çok ihtiyacımız var demek.

İlişkilere, adalet ve denge gerektiren konularda biraz heyecan getirebilir.

Terazi Mars’ının ve Güney Ay Düğümü kavuşumu da ki bu biraz kritik bir kavuşumdur. Uzun süredir gelen konulara adalet getirebilir, davalara da aynı şekilde. Kazalara, tartışmalara daha çok açık hale getirir. Bir de sevimsiz olan bu dolunay esnasında Terazi Mars’ını zaten sevmeyiz GAD kavuşumuna bir de tutulma derecesinde olması ekleniyor. Yani bu dolunay bir şekilde önümüzdeki Güneş tutulmasına bağlanıyor. Belki de eski şeylerden cesaretle kurtulup yenilere yer açılması gerekliliğini anlatıyor da denilebilir.

İddialı çıkışlarla isteklerimi ifade ederken çok dikkatli olmalıyım, aceleci ve dikkatsiz tavırlarla bir anda kendimi bir savaşın içerisinde bulabilirim. Bana destek olan kişileri de kaybetmemek için doğru düzgün konuşmak ve davranmak hakikaten önemli olacak gibi. Daha ziyade denge ve adalet için ses çıkartma zamanı gibi.

Mars- Uranüs arasındaki 150 lik de özellikle beklenmeyen atışmaları, kaza ve kavgaları tetikleyebilir. Sorunun ilk görünür olduğu yer gibi düşünebilirsiniz. Biraz kararlı olunursa bir çözüm bulmak için harekete geçilebilir.

Dolunay esnasında Merkür-Neptün karşıtlığı aklımızın dağınık olması anlamına da gelebilir. Konuları yanlış algılamak mümkün bu 15 gün denilebilir.

Burada Venüs devreye giriyor. Venüs – Uranüs sert açısı, çatışmanın ortaya çıktığı nokta gibi düşünülebilir. Venüs-Juno kavuşumu da varken ki ilahi bir destek olarak algılanmalı bence, ilişkilerde uyumsuzluğa neden olan sorunları görmeyi sağlayabilir. Venüs-Juno nun Marsa uyumlu açısı, Koç Dolunay'ını aslında ilişkiler, ortaklık kararları, ruh eşinizi bulmak ve sorunlu bir evliliği bir şekilde çözmek için uygun hale getiriyor.

Dolunay anında Yay burcu yükseliyor. Yabancılarla olan ilişkiler, yurtdışı, konuları, özgürlük hissi, yılan hikayesine dönmüş davalar ve yurtdışı ticaret konularını destekliyor.


Recent Posts

See All
bottom of page