top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Kış Dönümü Haritası





Winter is coming! Narları kırmayı unutmayın ahali! Ve tabii güneşi geceyi yenmesi için teşvik etmek üzere bir de mum yakın ;) 22 Aralık Perşembe yaniiii bu gece, saat 00.48, Kış Gündönümü, Dünya'nın ışığa dönüşünü Gündüzün geceyle savaşını kazanıp artık uzamaya başlamasını temsil ediyor ve gündönümü, Güneş'in Oğlak burcu geçişine denk gelir.


Türklerde Nardugan ( ki “Nar” burada harlı sıcak olan yani Güneş, “dugan” da doğuş anlamışda. Yani güneşin zaferini, Paganlarda Yule karanlık ve soğuktan korunmak ve gelecek uzun kışa hazırlanmak için, kutlanmış Roma’da Satürnalya, Eski Yunan da ise Dionysos şenlikleri olarak ve Hristiyanlıkta Christmas ile Musevilikte Hannukah bayramı olarak kutlanan günlerin uzaması ışığın hayatımıza dönüşünü kutlamak üzere Kuzey yarım kürede kutlanan bir bayramdır.


Biz astrolojide bu güne önümüzdeki 3 ayı anlattığı için özel önem addederiz. Bu gece yılın en uzun gecesi olduğu için içimize baktığımız belki gölge taraflarımızı gördüğümüz belki oturup düşündüğümüz ama neticede içe dönük bir dinlenme zamanı ama her sene olan bu gecenin her seferinde o yıla mahsus gezegen konumları nedeniyle etkisi farklıdır. Gelin bu senenin haritasıyla başlayalım. Kış gündönümü her zaman Güneş'in çalışkan, hedef odaklı, disiplinli, zarif Oğlak burcuna geçişiyle aynı zamana denk gelir. Oğlak mevsimi 20 Ocak 2023'e kadar sürecek.


Oğlak geleneklerimizle birlikte kariyerimize odaklandığımız, aynı zamanda hırslanıp yeni gelecek seneyi planlayacağımız zamanı gösteriyor. Ancak bu sene bu dönemde bir müddettir uğraştığımız Mars retrosu ile bu döneme giriyoruz. Bir de bir kaç güne caaanım Merkür retrosuna da başlayacak.o nedenle kul kurar tanrı gülermiş pozisyonuna düşmemek için planlarımızı dikkatli yapmalıyız diyerek başlayalım. Bir de biraz yavaşlama zamanı olduğunu kabul etmek lazım, sakin daha rahat bir duruma geçmeli.

Bu haritada hem Merkür hem de Venüs Oğlak burcunda, odağımızın bizi engelleyen barikatlar ve zorluklarla doğrudan yüzleşmeye kaymasını bekleyebiliriz.


Yılın bu zamanlarıgenelde planla, hedefle ve bunlar için çalış diyeceğimiz zamanlar olsa da bu sene pek de bu şekilde olmayabilir. Zira Mars retro o yüzden belki geldiğim yolda bir adım geri atıp nereye geldiğimi kontrol etmeye belki bir plan değişikliği için hedeflerimi tekrar gözden geçirmek daha akıllıca olabilir. Yani “ben nereye gidiyorum?” diyerek bir bakmalıyız. Bir durum değerlendirmesi yapmak lazım.

Haritada Ay aslında iyimserliğin timsali yay burcunda ancak bir bu burçta bir o kadar da huzursuzdur. Şimdi bir de Marsla karşı karşıya kalmasın mı? Önümüzdeki 3 ay gençliğimiz var mücadele ederiz diyeceğimiz bir süreç olacak gibi… Neyle mi geçmişin söylemleriyle, gölgeleriyle…


Oğlak Güneşine kere yapan Jüpiter de küstah ama güzel olacağımız bir zamanı gösteriyor olabilir. Çok çalışırsak kazanacağımızı ve çoook çalışmak lazım dedirten bir gösterge açıkçası. Jüpiter bu haritanın 7. Evine evine otururken, ülke haritasının 7. Evi de full maşallah. 7. Ev neresi mi tabii ki ilişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar evlilikler evi. bu evde hem Merkür Venüs birlikteler. Venüs Oğlak burcunda ilişkiler konusunda ciddileşmemizi sağlar. Bu 3 ayda çok insan evlenir diim ben size J) arada güzel bir şeyler de çıksın yani ağzımdan.


En çok etkilenenler bence Başaklar, Balıklar, Yay ve İkizler burçları vede Koç ve Oğlak burçları…


Koç

Koç burcu içindeki yaralarıyla yüzleşiyor bu ara. Sözler neticesinde gelen yaraları travmaları artık aşmalı ve yoluna şifalanmış bir şekilde devam etmeli. Bu profesyonel kariyerinizde yeni bir yola girmeyi de getirebilir.


Boğa Burcu

Yeni bir hayat görüşü oluşturacak şekilde ani gelişmelere maruz kalabilirsiniz. Özellikle uzak seyahatler zamanı da denilebilir.


İkizler

Kıra döke konuşmadan önce bir düşünmeli ve içindeki savaşı artık yavaş yavaş azaltmalı. Eylemlerini de daha temkinli bir şekilde ilerletmeli. Stratejisini sürekli kontrol ederek gereken geliştirmeleri yapmak yolunuzu açacaktır.


Yengeç Burcu

Karşı tarafa odaklı geçirilecek bir zamandan bahsediyoruz. İlişkiler içerisinde benliğinizi kaybetmemeye çalışmakta fayda var.


Aslan

Çok fazla yük alıp sonrada söylenmemek için günlük rutininizi biraz daha revize etmek hayatta şanslarınızı arttıracaktır.


Başak

Haritanın yükseleni de başak burcu bence sakin derinden bir ilerleyişle oldukça iyi bir zamana giriyorsunuz. Sadece uzun yolculuklardan kaçının.


Terazi Burcu

Biraz rahatlasanız iyi olacak diye düşünüyorum. Aşkta kısmetiniz açık olsa da bu gerginlikle zorlanabilirsiniz. Evde dostlarla bir film izlemek iyi gelebilir. Bir şekilde rahatlayın. Terapi iyi gelebilir belki.


Akrep Burcu

Eski dostları arasanız belki aralar düzelir, keyfiniz yerine gelir ne dersiniz?


Yay burcu

Bence biraz sakinleşmek için en azından kısa süreliğine de olsa bir tatile çıksanız. Zira Yay burcu geçmişten gelen öfkeyi artık sindirip olanlardan bir ders çıkartmalı ve hayatında da bu dersi uygulayarak ilerlemeli.


sevgiler

Selin

Recent Posts

See All
bottom of page