top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Oğlak Burcunda Mis Gibi Bir Dolunay





24 Haziran saat 21:39’da 3 derece Oğlak burcunda dolunay gerçekleşti. Oğlak yeni ayında başlattığımız konuları Oğlak dolunayında sonuçlandırabiliriz. Statü arayışımızı dönüşümlerimizi gerçekleştirerek ileri doğru giderek sağlamamız demek bile olabilir. Gücümüzü yeniden ele alabileceğimiz bir zaman geliyor bence.

Üzerinde sabırla, disiplinle çalıştığımız konularda ektiğimizi biçme zamanının geldiğini düşünmek mümkün. Üstelik de dolunaya destek veren Jüpiter sayesinde oldukça bereketli, şanslı ve cömert bir sonuç olması beklenir. Yine Jüpiter desteği ile sosyalleşme de artacaktır. Hatta bir kaç güne Venüs de Aslan burcuna geçti mi lovelanma mevsimi de açılır…

2019 Aralıktaki Oğlak Güneş tutulması ile başlayan bir sürecin sonuna geldiğimizi de müjdeleyebilir.

Güneş Yengeç burcunda hem de solstice derecesinde, Ay ise Oğlak burcunda. Konular aile, ev, duygusal beslenme, ait olma, annelik temaları, hatıralar gibi düşünülebilir. Bir de Oğlağın getirdiği sorumluluk, statü, disiplin, gelenekler, kısıtlamalar, kendimizi mecbur hissettiğimiz şeyler ve baskılar da işin içine girebilir. Dolayısıyla önümüzdeki 15 gün ebeveynler ve iş/statü veya ihtiyaçlarım/ isteklerim arasında kalabiliriz.

Dolunayın yükseleni Oğlak ve Dolunay 12. Evde ve 6. Eve bağlantılı olarak gerçekleşiyor. Gizli saklı konular, gizli düşmanlıklar, kadersel konuların ortaya çıkması veya ayrılıklar beklenebilir. Yükselenle hareket eden Pluto çevresel konularda köklü dönüşümlerin geleceğini haber veriyor. Satürn de birinci evde o nedenle sakın sakın disiplini ciddiyeti elden bırakmayın. Sorumluluk almak gereken yerde almayı bilmek lazım. Hem de her konuda…

Görmediğimize odaklanmak yerine, bilinmeyenin aklımızı karıştırmasına izin vermek yerine ileriye bakmak, önümüze bakmak bizi kurtarır. Ayrıca statusü iyi diye bir şeylere kabul göstermeyin dostlar. Duygularımızı kontrol ederek, onları öne çıkartarak hareket etmek, güven ihtiyacımızı, duygusal beslenme ihtiyacımızı ortaya koymak en iyisi bu ara….

Her ne kadar şahane bir dolunay olsa da Pluto-Venüs arasındaki sert etki, sevgi ilgi ihtiyacımızı iyice arttırır ama işin fenası ilişki içerisinde bunu krizle ifade etme riski olabilir. Bu durum da ilişkiler açısından önemli değişimler getirebilir, zorla yürüttüğümüz ilişkiler belki kopabilir ama bunu üzülerek okumayın nolur, bazen yenisine yer açmak gerekir. Hem nerden biliyoruz hayatın altının üstünden iyi olmadığını diil mi? Tabii bu arada lütfen lütfen gereksiz kıskançlıktan uzak durmayı unutmayın. Zira duygular şelale bu ara kontrolü pek zor aman diim…

Bu arada bir takım konuşmalarda yapılarak duygular doğru ifade edilir ise ne zamandır geciken evliliklerin gerçekleşeceği haberleri gelebilir. Valla gece elbiselerini hazırlayın yani… poff nasıl da kilo aldım ya ben hangi elbiseye nasıl gireceğim valla bilmiyorum…

Her ne kadar doğrudan sıkı bir etkileşim yoksa da Mars, Satürn ve Uranüs arasındaki sert oluşum ani öfke patlamalarına neden olabilir. Baskı ve kısıtlamalar isyanlara neden olabilir. Yine aynı şekilde Kalp krizlerine dikkat etmeli, dolaşım problemleri de olabilir.

Iyi bir iletişim, konuşmak sorunları çözmenin yolu olabilir.

Oğlak burcundaki dolunayın burcunuza etkisi (Yükselen burcunuzu okumanız tavsiye ederim):

KOÇ

Sosyal statünüzün, saygınlığınızın artması için elinizden geleni yapacağınız bir zaman gibi düşünebilirsiniz. Yeni projenizi sunuma çıkartıp takdir kazanabilirsiniz. Patronların gözüne grime zamanı. Toplum önündeki titrinizde evlilik/boşanma, terfi, iş değişikliği, çocuk sahibi olmak gibi nedenlerle değişim gerçekleşebilir.

BOĞA

Hayat görüşünüzün değişmesi beklenebilir. Yüksek öğrenimle ilgili sınavlarda başarı sağlayabilirsiniz. Davalarınız var ise olumlu gelişmeler önünüze gelebilir. Yurtdışı taşınma planları yapanlar gerçekleştirebilir. Uzun seyahatler sizin için gerçek olabilir.

İKİZLER

Ortak mallar, paylaşılması gereken paralar, miraslar ile ilgili konuşmalar yapılabilir. Uzun zamandır sorunlu giden bu tip işler kredi borç alacak işleri sonlanabilir. Ruhumuzda gerçekleşen sıkıntılı hal gelen dönüşümlerle feraha çıkabilir. Terapi için de çok ideal zamandır.

YENGEÇ

Ortak veya sevgiliyi biraz daha ön plana alacağınız bir zaman gibi görünüyor. Evlilik veya ayrılık kararları çok olacaktır. Konuşmak bu zamanda en fazla düzgün yapmayı başarmanız gereken şey açıkçası, diplomasi işinizi kolaylaştırır. Alenen düşmanlık eden insanlara şaşırmayın bu ara çok olur.

ASLAN

Günlük rutininiz ve sağlığınız mercek altında. Özellikle kalp damar sağlığınıza dikkat etmenizi çok öneririm. İşte başladığınız önemli projeleri tamamlayarak takdir kazanabilirsiniz. Yeme-içme düzeninizi yeniden kurmak, spora başlamak için çok ideal zamandır.

BAŞAK

Benim mutluluğum deme zamanınız geldi sevgili Başak…Çok çalıştınız haydi biraz eğlenin, kendinizi öncelik yapın bu 15 gün. Hatta biraz flört edin, hayatın keyifli taraflarını görün, arkadaş toplantıları, eğlenceli gezmelerin tam zamanı. Sürüncemede kalan aşk durumları varsa buradan güzel haberlerle yüzünüz gülebilir. Hobilerinizden para kazanmak mümkün olabilir. Çocuk sahibi olmak isteyenler için iyi zaman denilebilir. Yalnız bu arada gevşeyeyim darken çok fazla para harcayabilirsiniz aman dikkat

TERAZİ

Ebeveynlerin ile zorlu süreçlerinizin aşılması mümkün olabilir. Ancak yine de ebeveynelerin sizing ilginize çok ihtiyacı olacaktır. Evin içindeki huzursuzluklar sona erebilir. Taşınma veya iş değişiklikleri söz konusu olabilir. Gayrımenkul alım/satımı yapmanız da mümkündür. Ve tabii evde tadilata da kalkışabilirsiniz.

AKREP

Networking zamanındasınız. Gelen telefonlara yetişmek zor olacaktır. Kısa seyahatlerin tam zamanı, haftasonu kaçamakları için oh super zaman. Online eğitmleriniz bitebilir veya yenisine başlayabilirsiniz. Ticari projelerinizden iyi paralar kazanabilirsiniz. Araba alma fikri çık aklımdan diye dolaşanlar çıkmadığını group yeni arabalarına park yeri aramak zorunda kalabilirler

YAY

Finansal konularınızı bir düzene sokma zamanıdır. Yaptığınız işlerin, biten projelerin paralarını alabilirsiniz. Verdiğiniz borçleri geri toplama zamanındasınız. Sizing ödemeniz gerekenleri de artık kapatabilirsiniz. Zam alma olasılığınız yüksek. Parasal olarak iyi bir zaman diyebiliriz.

OĞLAK

Burcunuzda gerçekleşen dolunay sayesinde ne zamandır yaşadığınız karmaşık zamanın sonuna geldiniz diyebiliriz. İlişkilerde nihai kararlar söz konusu olacaktır. Stil değişiklikleri yapmak iyi olabilir. Rejime girmek de iyi sonuç verir...

KOVA

Gizli saklı konuların, bilmediğiniz düşmanların hep açığa çıkması zamanı diye düşünebilirsiniz. Pek kimselere bu ara planlarınızdan falan bahsetmeyin. Siz içinize dönün, meditasyon, karma şifası regresyon gibi terapiler, şifa çalışmalrı için harika dönem bu bir hazırlık dönemi gibi algılamalısınız.

BALIK

Ooo arkadaş ortamlarının aranan insanı olma zamanınız geldi sevgili dostum… yeni bir çevreye de girmeniz mümkündür. Gelecek hayallerinizi süsleyen projelerinizi oratya çıkartıp gerçekleştirmek üzere destek bulabilirsiniz..

Recent Posts

See All
bottom of page