top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Venüs Koç Burcunda 7 Şubat- 5 Mart


Hooop sosyal hayatımıza bir hareket, bir bereket geliyor hazır mısınız ahali!


Astrolojinin aşktan sorumlu tanrıçası Venüs, son birkaç haftadır pek de duygusal duygusal Balık burcunda seyir halindeydi. Dün, "sıkıldınız artık biraz hareketlenin" diyerek, enerjik Koç burcuna geçiş yaptı. 5 Mart tarihine kadar bu ateşli, dürüst ve aklına estiği gibi davranan burçta kalacak.


Koç burcu, zodyağın bebeği, meraklı, neşeli, gözü kara ve savaşçı bir burç. Ama takdir edersiniz ki aşk ve savaş pek de iyi giden iki kavram değil. “savaşma, seviş!” mottosu bu aralar pek de bizimle değil. 🤷🏻‍Severken bir savaş, bir atışma, bir fazla enerji ortaya çıkacaktır. Oysa Venüs, ilişki isteyecektir. Bu nedenle, başına buyruk Koç burcunda pek rahat etmez, deriz. Ama olsun hareket gelir hayatlara… Her burçtan alınacak iyi bir taraf mutlaka var. Koç burcunda olduğunda hızlı kararlardan ve tabii bencillikten uzak durmak bizi koruyacaktır.


Eh tabii, bu durumda pek de düşünmeden yapılan hareketler revaçta olacak. Hahh işte tam orada durun, baktınız hızla, aniden bir ilişki başlatmak veya bitirmek ile ilgili bir karar veriyorsunuz, hemen bir nefes alın.⛔ Çünkü bu dürtüsel derken kastettiğimiz “hemen istiyorum şimdi istiyorum, benim olsun” veya “sıkıldım gitsin” diyerek aniden aksiyon aldığımız kararlar sonrasında pişman olmamıza neden olabilir. Venüs koç burcunda cesareti yükseltir, hatta sabırsızlaştırabilir bile. Gözler fıldır fıldır olacaktır, enerji de yüksek.⚡ İki aşk arasında kalmak falan da çok mümkün yani. Zaman kaybetmekten hiç hoşlanmaz, sabırsız. Dolayısıyla yeni ilişkilerin hızlı başlangıçları olması beklenir. Hatta bu ilişkiler için çok hızlı yol almak da mümkün olabilir. Ay ama ilgiyi aynı hızla kaybetmek de pek olası.


Hep bekarlardan bahsettik mevcut ilişkilerde biraz daha dinamizm kazanır. Birlikte sosyalleşmeler artar. Birbirine olan ilgi de artacaktır.


Bu dönemde biraz daha tensel çekim, tutku, dinamizm aklımızı çelecektir. 😍Harekete geçmek kolaylaşır. Ayın 16'sından sonra başlayan ilişkiler başladıkları gibi hızla bitebilir. Ayrıca enerji de yüksek olduğundan biraz gürültülü bir bitiş olması da olasıdır.


Bu arada belirtmeden geçmemek lazım; bu sürecin son haftasına özellikle dikkat etmeli. Zira Venüs, sırayla önce Jüpiter, sonra Pluto, en son ise Satürn’le kare yaparak burcu terk edecek. Duygusal ve finansal konularla ilgili ciddi baskı oluşacaktır. Başlangıçta pek de önemsemediği ama bir müddettir göze batan sorunlar bu süreçte ortaya çıkabilir. Eğer ilişki uzun süreli olmaya aday bir ilişkiyse elbette daha da kuvvetlenerek sürecektir. Ama işte değilse, pamuk ipliğine bağlı, sağlıksız bir ilişkiyse o zaman ayrılıklar getirebilir. Bu konular için çok çalışmak, çabalamak gerekecek. Zorlayıcı bir dönem, çalışmaya devam, mücadelenin sonu aydınlık.😉


Venüs Koç burcuna geçişinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı tavsiye ederim)


KOÇ


Aşkın tanrıçası burcunuzda. Aşkı bulmak, kendinizden memnun olmak, kon kon kelebek modunda dolaşmak için majör bir katalizör. İnsanlar size mıknatıs misali çekilirler bu dönemde. Aşk zamanı geldiiii! Ruh haliniz de yükselir. Fiziksel görünümünüzde değişiklikler yapmak için de çok uygun bir zaman. Hali hazırda bir ilişkiniz varsa derinleşecektir.


BOĞA

Burcunuzun yönetici gezegeni Venüs, pek de sevmediği bir yerde! Bu ara siz daha ziyade iç güzelliğinizle ilgilenin derim. Arınma terapileri, yoga meditasyon vs iyidir. Biraz yalnız hissetmeniz doğal üzmeyin kendinizi… bundan sonra burcunuza geçeceği için bunu efsane bir dönem öncesi hazırlık safhası olarak düşünün. Sağlıksız ilişkiler biraz daha gözünüze batacaktır. Burada eğer ilişki sağlam değilse bazı kopmalar görülebilir.


İKİZLER

Sosyal hayatınızda bir hareket, bir hareket! Dostlarla bir araya gelişte sıklık artıyor. Pek konuşkan İkizler, bu dönemde arkadaş çevresinde iyice parlar hale gelir. Hatta bu dostlar size yeni sevgilinizi tanıştırabilirler. İşle ilgili yeni insanlarla tanışma imkanınız artar. Sosyal medya, teknoloji ürünleri, derneklerden gelen imkanlardan para kazanabilirsiniz.


YENGEÇ

Önümüzdeki birkaç hafta statünüzü sağlamlaştıracak olalar meydana gelecektir. İkili ilişkilerde önemli değişimler olması mümkün.(evlilik/boşanma vb). İşle ilgili ilişkilerde parlamanız beklenir. Yeni bir söz konusu olabilir. Bekarlara iş ortamından bir sevgili gelebilir.


ASLAN

Toplayın bavulları seyahat zamanı geldi. Daha mutlu bir dönemde olduğunuzu söylemek mümkün. Biraz patavatsız olma ihtimaliniz var, doğruyu söyleyeceğim derken kırıcı olmamaya özen gösterin. Yabancı kültürlerden, genelde beğenirim dediğiniz tipten farklı tipte birine ilgi duyabilirsiniz. Veyaaa şu yukarda bahsi geçen seyahatte yeni biriyle tanışabilirsiniz. Yüksek öğrenim, veya mesleki bir eğitim için karar vermek adına uygun zaman.


BAŞAK

Ooo gelsin paralar! Alamadığınız ödemeleri tahsil etmek, kredi çekmek, miras, ortak mallar, nafaka gibi konularda para alan taraf olmak adına şanslı bir zamandasınız. Ayrıca ilişkilerin biraz daha derinleştiği, tutkuların iyice arttığı bir dönemde olduğunuzu söylemek lazım. Geçici, gecelik diye başlayan ilişkiler beklenmedik şekilde derinleşebilir.


TERAZİ

Yönetici gezegeniniz, pek de keyif almadığı karşıt burcunuzda bu ara konu biraz ilişkiler üzerine, aman diyeyim dengeyi kaybetmeyin. Bu aslında sizin için iyi bira zaman ilişkilere hareket gelir. Birileriyle tanışmak, çıkmak sizin için oldukça kolaylaşıyor. Ama işte gelip geçici heveslere kapılmayınız sevgili Terazi. Bir de başta denge dedik ya bu dönem de birini bulup ondan sonra işi, aileyi ihmal etmeyiniz. Yazıktır. Hem sonra acısı çıkar. Ayrıca ortaklı işler de açılma olacaktır.


AKREP

Koç burcu bencil bir burç, sen de kendine ilgi göster sevgili Akrep! Sağlığına, günlük rutinini düzenlemeye bak. Check-up, doktor kontrolleri yaptırmak için tama zamanı. Ayrıca yaz geliyor, daha iyi bir beslenme sistemine geçebilirsin, hem spora da başlamak lazım. Sonra ofiste güzel gelişmeler olabilir. Ofisten birini bulmak, veya ofisteki birinin tanıştırdığı biriyle olmak da kuvvetle muhtemel;)


YAY

Bu Venüs Koç Burcunda seyahatinin en şanslısı Yaylar! Aklınızı başınızdan alacak bir aşk geliyor olabilir. Şaşırmayın, yaşamaya bakın;) eğlenebildiğiniz kadar da eğlenip, tadını çıkartın. Yeni hobilere başlayabilirsiniz. Oldukça yaratıcı olacağınız bir zamandasınız. Değerlendirin.


OĞLAK

Aile ile olan ilişkiler hareketlenecektir. Bir tatsızlığınız var ise çözülür. Aynı zamanda evinizi paylaştığınız kişiler için de bu durum geçerlidir. Taşınma söz konusu olabilir. Evde dekorasyon yenilemesi, tamirat vs de yapılabilir. İş ortamında da bir değişim beklenebilir. İkili ilişkilerde bir yumuşama olabilir. Ancak hali hazırda bir sevgiliniz yoksa bu ara biraz daha böyle gidecektir.


KOVA

İletişim alanında parlayacağınız bir zamandasınız. Yeni yeni insanlarla tanışırsınız. Oldukça sevimli, konuşkan, neşeli olarak tanımlanır ve sevilirsiniz. Pazarlama konusunda bir başarı yakalamanız kaçınılmaz olacaktır. İş görüşmeleri için iyi bir etkidir. Sosyal medya konusunda başarınız artacaktır.


BALIK

Bir para mıknatısı da burada…Yeni iş olur, terfi olur, maaşa zam olur! Para gelir ama harcamalara da dikkat etmek gerekir. Ay hepsini bir kerede harcamayın olur mu? Mal- mülk edinmek olasıdır. İlişkiler için de güzel bir zaman olacaktır.


Hepimize güzellikler getirmesini diliyorum.


Sevgiler,


153 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page