top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

YAY BURCUNDA AY TUTULMASI



26 Mayıs saat 14:13 de Yay Burcunda tam Ay tutulması gerçekleşecek. Ay tutulmaları turbo dolunaylar olarak düşünülebilir. Sonlanmaları işaret ederler. Yay burcu ise bolluk, bereket gezegeni Jüpiter tarafından yönetilir ve hakkın, hukukun, geniş bakış açışının, uzun seyahatlerin ve inançların aynı zamanda yüksek öğrenimin burcudur. Dolayısıyla önümüzdeki 6 aylık süreçte ahlak, kanunlara uymak, etik hareket etmek çok önemli olacaktır. Eksik bilgileri tamamlayıp bilgi seviyemizi de olması gereken yere getirme zamanıdır.


Tutulma ülkemizden izlenemeyecek. İzleyenler ise rengini kırmızı bir hare olarak görecekler bu nedenle kanlı ay tutulması da deniyor.


Öncelikle ay tutulmasının ve dolunay fazının doğası gereği Ay ve Güneş karşıt olmak zorundalar. Ay yanına Güney Ay düğümünü Güneş ise Kuzey ay düğümünü almış durumda. Tabi bunlara eşlik eden çok önemli sabit yıldızlar da var. Ama “işin en sevimsiz tarafı ne?” derseniz Ay’ın yöneticisi Jüpiter’in kenardan tutulmaya kafa atıyor olması diyebilirim. Pek sert bir açı yapıyor zira. Dostum maç mı anlatıyorsun demeyin, anlatıyorum anlamını da… İnançlar test edilecek demek. Abartılı her davranış işi kötüleştirir. Söylemeden geçemeyeceğim. Normal zamanda olsa bu Jüpiter açısının zorluğunu bu kadar abartmazdık, ama bu sefer bir de zorlu sert Kraliyet yıldızları da tutulmaya eşlik ediyor. Doğru, ahlaklı, dürüst hareketler yapılması önemlidir. Kimselere anlamadan dinlemeden kafadan dalmamak önemlidir. Kendimizi ve sevdiklerimizi hatta kendini korumaktan aciz olanları korumak gerekecek bir zaman var önümüzde.

Bir de çok önemli bir minör açıyla tutulma Mars’a bağlanıyor. Geçmişte yapılanların iyi veya kötü semerelerinin toplanacağı zamanları da işaret eder. Tabii bu gelecek 6 ayın hareketli olmasını da gösteriyor diyebiliriz.

Jüpiter’in sert/ters etkisi biraz açığa çıkacak gibi, “nedir bunlar?” derseniz. Her şeyde abartıdan kaçınmak lazım, açgözlülük, israf mesela, ahlaksızlık, yada Mars da var burada kendimize fazla güvenmek de olabilir. elbette işin içinde olunca her hangi bir konuya fazla pozitif yaklaşmak da olabilir.

Burada aksa dikkat etmek lazım. Bu tutulma hangi evinizde gerçekleşiyorsa o evdeki bilgimizi abartıyor olabiliriz. O evdeki gücümüzü abartıyor olabiliriz, o evde cömertliğimizi veya açgözlülüğümüzü abartıyor olabiliriz. Dikkat etmek lazım.


Tutulmanın gerçekleştiği evlerde hayat görüşümüz değişebilir, o konularla ilgili inançlarımızı değiştirecek olaylar olabilir.


Şimdi bu tutulmanın olayı hiçbir şeyi abartmamak ve hiçbir konuda doğrunun düzgün olanın peşinden ayrılmamak. Uzun zamandır yalnızsanız o kadar beklediniz şekerim normal zamanda kriterlerinize uymayan birini yalnızsınız diye hayatınıza kabul etmeyin mesela. Veya ne biliiim ne yediğimizi ne de içtiğimizi abartmamak önemli olacaktır. Zaten Merkür sınırdışı ve Neptün'le sert bir açıda kimseyi sözlerle üzmeyin kırmayın, yalan söylemeyin. Tam bilmediğiniz bilgiyi paylaşmayın, dedikodu yapmayın dostlarım. Etik olmayan bir şeyler yapmayın. Bakın Satürn de Retro hareketinde valla karma hepimizi paralar. Yardım yapmak bu dönemde iyidir. Ağaç dikin mesela veya SMA’lı çocuklar var onlara yardım edin. Bir de gereksiz alışveriş yapmamaya dikkat edin. Bu sürede içimizden taşacak bakın her şeyleri abartma hissi kontrolü çok zor olacak. eğitim için iyi bir zaman sayılabilir ama derinine öğrenme zamanı diye düşünülebilir.


Bu arada anlaşma falan yapmamakta fayda var artık en azından Merkür gerilemesi bitene kadar. Yanlış anlaşılmalar çok olacaktır. Venüs’ün de Neptün’e kare açısı var hem para hem aşk konularında yanılgılar aldanmalara, aldatılmalara da karşı da temkini elden bırakmayın derim. Aman dikkat.


Bir de tabii meşhur Satürn Uranüs karesi geliyor, kısıtlamalar demek ki onu ayrıca haziranda yazacağım. Ha yok mu ablam güzel bir şey onu söyle diyenlere de sağlık evindeki büyük iyicilden bahsedebilirim. Bir iyileşme olacak demek olabilir. Ama neticede aynı pozisyona Ağustosta geri dönecek Jüpiter bu iyileşmemeye çok da bel bağlamamak lazım bence.


Tutulma anının yükseleni Başak burcunda ve yöneticisi Merkür istasyonel, duruyor yani geri gidecek ya hazırlık halinde diyelim. Allahtan Venüs ile kavuşumda ama Neptün’den beraber dayak yiyorlar. Aşkından ölenler dile gelebilir valla…Ama kısa ömürlü vallahi göz yaşım pıt geç buldum çabuk kaybettim'ler çok olacaktır. Gerçi hani kısa sürede bitmezse bu aşklar çooook sağlam da olabilir. baktın iki haftayı geçti tama ya senindir kuzum o korkma yani.

Recent Posts

See All
bottom of page