top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

Koç Burcunda Yeni Ay



Her birinizin sağlıklı, sıhhatli olduğunu umarak bir zamanlık aradan sonra yazmak istedim.


24 Mart 2020 saat 12.28 Koç burcunun 4°sinde Yeni Ay gerçekleşti. Bu Yeni Ay Koç burcunda 10. evde, yani Güneş – Ay kavuşum halinde olduğunda gerçekleşiyor, aynı zamanda yaralı şifacı Chiron ile kavuşum halinde. Kendilerine Lilith eşlik ediyor. Şimdi bunlar ne demek? Chiron astroloji de bizim Lokman Hekimimize muadil bir karakter. Chiron, kendi eliyle yaptığı zehirle en sevdiğinin elinden yaralanan şifacı, bu durumda ben takip eden 15 günde Çin’den gelen bir ilaç olacağını tahmin ediyorum. Ancak Lilith’i pek keyifli bir hanım olarak algılamıyorum. Bir de Deneb Kaitos diye bir sabit yıldız üzerinde gerçekleşiyor bu Yeni Ay. Kendisi biraz aldatıcı, biraz umursamaz ve bencil bir karaktere sahip, işte tam da bu nedenle birden fazla ilaç türeyebileceğini ve aldatılmalara karşı dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda sosyal medyada çıkan yalan haberlere dikkat etmeli. Lilith de bir panik havası getirecektir. İtibar etmeyiniz. Gerçi evdeyiz ve haberdar değiliz, panik çok doğal. lilithChiron kavuşumu enteresan çiftler çıkartabilir.


Türkiye haritası üzerinden devam edersem 10. evde Yeni Ay ülke için hükümet, yönetici, otorite kişilerini de ifade eder. Şifaya yönelik iyi kararlar alabilir hükümet. Yöneticiler için ise, Chiron hastalık riski gösteriyor.


Türkiye son dönemde 7. Ev, uluslararası ilişkileri gösteriyor, bu alanda Pluto-Satürn gibi gezegenlerin etkisiyle çok zorlanıyordu. Hem Mars hem Pluto şu an orada düşmanlık bile gösterir. Amaaa bu Yeni Ay bunlar Venüs’ten destekleyici bir etki alıyor. Öncelikle Pallas alıyor bu etkiyi ki entelektüel konulardan sorumlu, Uranüs karakterli bir bayan kendisi, uluslararası konularla ilgili hızla iyi bir fikir gelişebilir. Hatta hükümet bu durumdan daha iyi bir yere gelmek, ilişkileri düzeltmek adına yararlanmalı, bu bir fırsat. Gerçi Ülkenin Mars’ı ters açı alıyor. Türkiye’nin 4. Evinde Mars var, bizim köklerimizin savaşçı olduğunu gösterdiği gibi ordumuzu, sınırlarımızı da sembolize eder. Şimdi kaç gündür evdeyiz. Durum da vahim, sinirler gergin o nedenle sınırlara dikkat. Halkın agresyonuna dikkat!


Satürn 8. Evde bu iki şeyi sembolize ediyor. Hem yaşlılara çok dikkat etmemiz gerektiğini hem de finansal olarak zorlanma. Krediler, borçlar akılcı önlemler alınabilir emaresi olabilir. Aynı zamanda Yeni Aya sabır ve dayanıklılık veriyor. Durumu ciddiye alma getirir…


Dün Venüs Neptün kavuşumu oldu merhamet, empati göstergesidir. 23 Mart’ta Mars Pluto güçlü ve sert bir etkide, evde oturmaktan barut gibiyiz. Tahammül düştü.Fevri ve düşüncesiz harekteler dikkat etmek önemli. Yani Allahtan var bu Neptün Venüs kavuşumu.


En güzeli ise yükselene kavuşum yapan Sirius, yücelten bir yıldız. Hatta sıradan olana asalet katan olarak tanımlanıyor. Tam da Türkiye’nin birinci evinde ülkemizin yücelmesi anlamına gelmesini diliyorum.1. ev ülke haritalarında halkı ifade eder, halkımızın değer görmesini diliyorum.


Kişilerle ilgili olarak, Koç burcunun ilk dekanında gerçekleşiyor. Takım işinden çok bireysel projeler gerçekleşebilir. Verimli bir Yeni Ay bekliyorum. Bireysel başarı getirecektir. İşkolik olmak mümkün. Başkalarının bizden beklediği gibi değil de bizim istediğimiz gibi olacağımız bir zaman. Zaten evdeyiz. İçimize dönmek için bolca zaman var. Bir hedef koyup, gerçekleştirmek üzere

Burçlara göre yorumlarınızı Yükselene göre okumanızı tavsiye ederim.


Koç Burçları


Güçleneceğiniz bir zaman. Biraz hareketlenmenizi tavsiye ediyorum. Biliyorum evdeyiz ama ne yapın edin spora başlayın. Sizler için güzel bir yenilenme zamanı.


Boğa Burçları


Tam olarak neler olduğunu anlayamıyorsunuz. Bir şey geliyor, hissediyor anlayamayınca da geriliyorsunuz ama bu bir hazırlık safhası o nedenle akışa bırakmakta fayda var. Meditasyon yapın. İç dünyanız değişiyor. Şifa getirecektir. Kandırılmalara karşı dikkat!


İkizler Burçları


Bu dönemdeki umut elçilerimiz sizlersiniz. Dostlar için pozitif etki yaratmak üzere çalışacaksınız. Yeni projeler üretebilirsiniz.


Yengeç Burçları


En zordaki burçlardan. Vazgeçmeyin. Yeni bir proje için harekete geçebilirsiniz. Kariyer değişikliği getirebilir.


Aslan Burçları


Kızgın bir ruh haliniz var sakinleşmeye bakın. Ticari ve hukuksal konularda biraz donma beklenir. Eski fikirleri hayata geçirebilirsiniz. Yeni bir inanç sistemi oluşturabilir. Yeni eğitimlere başlayabilir.


Başak Burçları


Finansal konularda dikkatli olmalısınız borç vermeyin almayın, ayağınızı yorganına göre uzatın. Hijyenle bozmuş olma ihtimaliniz yüksek sakin kalmaya çalışın.


Terazi Burçları


İnsan ilişkilerine, ikili ilişkilere çok dikkat. Yeni başlangıçlar da olabilir. Bu aralar fikir beyan edenlerini bol olur. Dövmeden içinizdekileri söylemeye çalışın.


Akrepler Burçları


Bir rehavet içinde olabilirsiniz. Kendinizi hareket etmeye yöneltin. Rutininizi düzenlemeye çalışın.


Yay Burçları


Flörtöz Yaylar pek de karantina da olduklarının farkında olmayabilirler. Ama bu flört haline dikkat çok hızlı harekette sorun çıkabilir.


Oğlak Burçları


İnziva en çok size yaradı. Biraz durmak iyi gelmiş olmalı. Size yardım teklif edenlere sert çıkmayın kabul edin. İyi gelecektir. Özellikle ailenize güvenin.


Kova Burçları


Yazmak, iletişim konuları online eğitimlerde iyi durumdasınız. İnsanları aşağılamaktan uzak durmaya çalışınız.


Balık Burçları


Finansal konularda bu zamanın en şanslı burçları Balıklar. Kimselere yatırım tavsiye etmem ama Balık bir işten eminse onlar durmasın girişsinler :)


Herkese sevgilerimle

Sağlıkla kalın, #evdekal ın

59 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page