top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

14 EKİM TERAZİ BURCUNDA GÜNEŞ TUTULMASI



terazi burcunda güneş tutulması
terazi burcunda güneş tutulması

Durmuyor ve yeni yıla doğru koşuyoruz. Yıl sonunun nasıl geldiğini anlamayacağız bile… Tutulma zamanı geldi çattı ve bugün 20.55 de 21 derece Terazi Burcu’nda bir güneş tutulması yaşadık. 🌞🫣


En çok da alma - verme dengemiz üzerine, adalet kavramı üzerine, hak ve hak ettiğini almak üzerine düşünmenin tam zamanı.


Baktınız ki ilişki içerisinde denge bozuk yada bağlar kopuksa o ilişkinin bitme zamanı gelmiş demektir… Güneş tutulmaları yeni başlangıçlarla ilgilidir, ama başlangıç olabilmesi için önce yolumuzu açmalı yani hayatımızdan gereksiz olanları temizlemeli. Ez cümle; olmuyosa zorlama canım kardeşim, bırak gitsin. Gitsin ki yenisi gelsin.😃


Bu tutulma diyor ki; yeterince abuk ilişki deneyimimiz olduysa-ki benim oldu🙈– ve bunlardan yanlış ilişkinin ne olduğunu öğrendiysek🤦‍♀️, bir de bu ilişkilerin verdiği hasarı tamir edip negatif etkilerinden arınabildiysek. Toksik olanı atma şartı var burada. (Tanrım ne çok koşul var …) Karşımıza yeni, düzgün, kafi hatta kalıcı bir ilişki çıkabilir. Ayh nolur pes etmeyin. Tutun elimden hep birlikte cesaretle yeni adımlar atacağız. Burada kararının arkasında olmak ve cesaret çoook önemli…


Biraz daha astrolojik bir yazıma girersem. Tutulma esnasında Ay-Güneş-Güney Ay Düğümü-Merkür birlikte, Chiron bunlara karşıt ama en en fenası Pluto tutulmaya T-kare açı yapıyor, süper sert yani pofff. Tutulma anında Güneş bilgi yıldızı Rigel ile paralel ve aynı zamanda Foramen ile de hızlı bir zihin, aktivite, duygu, hayal gücü ve şiirsel veya sanatsal yetenek verdiği söyleniyor. Demek ki akıllar ortaya rahatça konulabilir. Düşün diyor tutulma düşün tatlım, akıl bize bunun için bahşedildi. O nedenle aklında olanları paylaş, bildiklerini öğret, bilmiyorsan da yeni bir şeyler öğrenmeye başla. Mesela ben önümüzdeki ay yeni bir rune eğitimi açıyorum, gel beklerim. Foramen için Güneşle birlikte olduğunda, diplomatik, sosyal açıdan bilinçli ve bir sorunun tüm yönlerini görebilir. Ancak olumsuz olarak yönünü bulamayabilir, kararsız olabilir ve kolayca kandırılabilir. Ve daha ötesi gemi kazası tehlikesi barındırır deniyor. Bunları da aklımızın kenarında tutalım.


Tutulmanın Uranüs'le 150 liliği aslında heyecan verici bir şeylere olan özlemimi hatta ihtiyacımı dahi göremediğim bir yerdeyim demek. Bu zaten hayatımız toksik olandan temizleyememin sebebi, insan ne kadar battığını en dibe gidene kadar anlayamıyor işte… Oysa değişim mümkün, heyecan verici yeni fırsatlar mümkün.

Dünayaya bakarsak, allahtan bu tutulma bizim ülkemizden görünmüyor ama yine de her yerde özgürlüğün kısıtlanmasına karşı gösteriler belki ayaklanmalar olması hatta patlamalar vs mümkün.

150lilik açılar Uranüs karakterlidir, beklenmeyeni getirir, belki yeni bir bakış açısı Uranüs'le birlikte çözümler insani, demokratik ve ilerici fikirleri içerebilir. AI yapay zeka, bilim ve internet ile ilgili yeni bir takım gelişmeler olabilir.

Tutulma yöneticisi Venüs’ün Satürn tarafından domine edilmesi çok da hoşuma gitmedi aslında. Çünkü burada temizlik arınma zorlaşabilir çünkü Satürn kendime verdiğim değeri düşürüyor, kısıtlıyor. Değersiz hissettiriyor. Kulak asmayın siz ona diyin ki “once ben, benden daha ala daha değerli kimse yok şu kocca dünyada. Bugün de bitsin, şu iş de hallolsun sonra söylerim sıkıntımı, bu günü de bir atlatalım darken kaçırmayın hayatı… Zaman çok değerli. Azıyla yetinmemek lazım.karar verin toksik olanı bırakın bıraktığınızı deklere edin ve yolunuza revan olun derim.

Recent Posts

See All
bottom of page