top of page
  • Writer's pictureSelin Burat

İletişim Tanrısı Merkür Yay Burcunda


Zodyağın iletişimden sorumlu bakanı Merkür 1 Aralık’ta Yay burcuna geçiyor. Müjdeler olsun!

Yani aslında pek hoşlanmadığı bir burçtur Yay, Merkür için. 😬Normalde Merkür bir burçta 3 hafta civarı kalıyor. Ama bu sefer retrosu sağolsun 27 Eylül’den beri aklımızı suların altına derinlere iten, hafif paranoyak, hafif takıntılı düşüncelere dalmamıza neden olduğu Akrep burcundaydı. 🙄En azından biraz daha neşeli, olumlu bir düşünce biçimine geçebiliriz demek. 🤗Tabii takıntılar içimize kapanmamıza da neden olmuştu. Aman işte arındık temizlendik. Artık tekrar iletişim kurmaya, sosyalleşmeye başlayabiliriz. 💃Nereden sosyalleşeceğiz? Tabii zoomlar, whatsapp gruplarının geri dönüşü kaçınılmaz, sanıyorum. 🤷‍♀️ Bu transit kimlere yarar ateş grubu olanlara tabii. 🔥Yaylar, Aslanlar, ve Koçlar. Kimlere zor derseniz İkizler, Başaklar ve Balıklar yani diğer değişken burçlara tabii bu çok sığ bir yorum asıl bakılması gereken doğum haritamız ve içindeki öğelerin nasıl etkilendiği.🤓


Merkür, mitolojide Hermes tanrıların habercisi diye geçer. O nedenle iletişim konuları onun yetkisi altındadır. Aklımızı ve aklın çalışma şeklini gösterir. Nasıl iletişim kurduğumuzu anlatır.


Yay burcu zodyağın haşarı çocuğu, bolluk, bereket dolu macera peşinde koşanı. Akrebin derin sularda yüzüşünden, gizli saklı işlerden yorulan ruhlara bu naif dost iyi gelecektir. Tabii bolluk burcu konuşmayı yöneten Merkür’le bir araya geldiğinde çok konuşmalar, boş konuşmalar, yer yer patavatsız konuşmalar alır başını gider. ⚠️Akrebin ketum tutumu yok artık. Aklımız geçmişe takılıydı artık biraz daha yüzümüz geleceğe dönük diyebiliriz. Gerçi olayları her açıdan değerlendiren Akrepten doğrucu Davut Yay burcuna geçiş. ‼️Değişik gelecek, muhtemel iyi hissettirecek.☺️


Biraz daha girişken, gerçeğin peşinde, dürüst bir iletişim zamanı.

Merkür niye Yay burcunu sevmez, çünkü her şeyi abartan Yay konuşmayı da abartacaktır. Bu dönemde dinlemeye dikkat edelim. Fikir beyan etmek kolay olur da tavsiye istemek ve onlara uymak zor olabilir. Tabii alınan tavsiyelere de dikkat saçma sapan fikirler de üretebiliriz. O nedenle neyi ne zaman söyleyeceğimize dikkat edelim. Bir de doğru ifade etmeye, aceleyle yanlış anlatımlardan kaçınmak iyi olacaktır. Detayları kaçırmamak da bu dönemde önemli, ki yine aceleye sorunsalına getirir bizi. Son olarak da bu kadar açık eleştirebildiğimiz bu günler her birimize etki ediyor yani siz birini eleştirebilirsiniz ama birileri de mutlaka sizi eleştirecektir. Bu dönemde insanlar pek eleştirileri kabul etmezler, kendi eksiklerimizi görmeyiz çünkü çok doğal ama bir kenarda bu not bulunsun istedim. Yine de bence en azından iyimser bir zaman başlatacaktır.


Hangi günlere dikkat edelim derseniz;


13 Aralık 2 gün öncesi ve sonrasına dikkat Merkür- Neptün karesi zorlu bir açı gerçekleşiyor. Üstelik 14.ündeki tutulmada başrolleri kapmalarına neden oluyor. Bu nasıl bir açı? Neptün işin içine girdi mi ilk akla gelen sis, pus! Öncelikle kafa karışıklığı yaratır. 🤯İletişimi karıştırabilir, zorlaştırabilir. Yanlış anlaşılmalar, aldanmalar çok çok olabilir. Bu zamanda bir anlaşma, görüşme, iş yapacaksanız mutlaka önceden belirlediğiniz aklı selim bulduğunuz bir arkadaşınıza danışın. Hayal gücü de çok artacağı için kuracağız yani arkadaş, sevgili, aile ilişkilerinde temel konuşmalardan daha fazlasına girmeyin boşuna gerginlik olmasın. Aldatılma ve skandal enerjisi barındıran bir açı bu dikkat. Bu dönemde kimselere borç falan vermeyin, gelmez o para geri. Kapınızı bacanızı açık bırakmayın, kafalar dalgın çok hırsızlık olur bu zamanlarda. Birde ilaç kullanımına, alkol kullanımına zehirlenmelere dikkat edilmesi gereken zamandır. ⚠️Ya ne yapacağız derseniz. Resim yapın, sanatsal faaliyetler, dans müzik vs iyidir.


15 aralık gecesi nispeten güzel bir açısı var Merkür-Mars arasında üçgen olumlu açı hedefe gitmeyi kolaylaştıracaktır. Tutulmanın da yardımıyla yeni hedefler koymak iyi olabilir. Bu açıda neredeyse üsttekinin tam tersi bu da birkaç gün geçerli. Yalnız uyku kaçırır. 🥱


Yükselen burçlara göre Yay Burcunda Merkür transiti;


Koçlar


Yeni bir şeyler öğrenmek için süper zaman denilebilir. Seyahat için de şahane olurdu, eğer pandemi olmasaydı.😢


Aklımızı, dünya görüşümüzü zenginleştireceğimiz bir zaman, bunu sağlayacak insanlarla da tanışabiliriz.


Boğalar


8. evinizden geçiyor. Pek sevdiği bir yer diyemeyiz. Ama yine de daha derin bağlar kurmak için iyi bir zamandır. Duygularımızı açmak bile kolaylaşır. Kendimizi, kim olduğumuzu anlamak ve bunun en iyi haline ulaşmamızı engelleyen her ne varsa arınmak için iyi zaman. Ayrıca mal paylaşımı, miras, nafaka vs gibi konulara aklımızı yormamız gerekebilir.


İkizler


Fazla sosyal bir zaman olduğunu söylemek mümkün, özellikle aklımızı kurcalayan şey hep ilişkiler olur. Yeni bir sevgili ve iyi dostlar bulmanın zamanı. Sevgiliyle daha fazla zaman geçirilebilir. İlişkilerden öğrenme zamanı denilebilir.


Yengeçler


Günlük hayatınıza odaklanacağınız, ofiste zehir gibi fikirlerle hayatı kolaylaştıracağınız bir zaman. Gerekmeyen hiçbir bilgiyi paylaşmayın ki iş alanında zorluk olmasın. Hayat rutinini tekrar planlamak için süper bir zamandır. Çalışma alanınızı, ofisinizi düzenlemek için de kullanılabilir.


Aslanlar


Ooops aşk konularına kafa yormanın tam zamanı. Aşk konularında iletişim kolaylaşır, bir sürü mesaj alabilirsiniz. Yaratıcılık artar. Fazla risk alma eğilimi olur. O nedenle özellikle 13-14 ünde dikkatli olmanızı finansal risklerden kaçmanızı tavsiye ederim. Eğlenme isteği ve imkanı artar. Bunlara kafa yorarsınız.


Başaklar


Ev ve aileyle ilgili konulara dikkatinizi vermenizi gerektirecektir. Ebeveynlerle iletişim kurmak, onlara ilgi göstermek iyi bir fikir olabilir. Evde vakit geçirmeyi de oldukça keyifli bulacağınızı söylemek lazım. Çok misafir gelir, koronaya dikkat.


Teraziler


Telefon trafiği artar, yeni insanlarla tanışılır. Hayat hareketleniyor, iletişim artıyor. Yeni şeyler öğrenmeye çok açık olduğumuz bir zaman. Gelsin online kurslar.


Akrepler


Kendinize dönmüştünüz artık aklınız finansal konularda uzun vadeli projeleriniz sonlanır, parasını alabilirsiniz. Para gelebilir. Biriktirmeye bakın ve çok harcamayın.


Yaylar


Ne zamandır yaşadığınız kafa karışıklığı azalıyor diyebiliriz. Aklınıza geleni söyleyebileceğiniz bir zaman. Biraz sakin ve temkinli konuşmak patavatsız yaftasından kurtarabilir. Ama en azından söyleyecekleriniz dinlenir artık. Siz de dinlemeye çalışın.


Oğlaklar


Nefes alın kardeşlerim. Merkür 12. Evde nefes almak gibi biraz daha spritüel işlere kafa yorma zamanı. Biraz fazla duygusal hissedebilirsiniz. İzolasyon zamanı, zaten karantinaya girmemiz en iyisi sizde içnize dönme imkanı bulursunuz. Aslında rahatlama için kullanılması gereken bir zamandasınız. Sağlıksız alışkanlıklardan kurtulmak için kullanmak bu zamanı en iyisi olacaktır.


Kovalar


Süper popüler olduğunuz bir zaman, akıl fikir sosyalleşmeye kayar. Popülerliğiniz tavan. Umutlar ve gelecek projeleri hayal etmek, uzun vadeli hedefler koyma zamanı. Merkür Akrepteyken işler karışmıştı. Çok çalıştınız şimdi parti zamanı artık koronayla ne kadar yapabilirseniz tabii...


Balıklar


Odağınız kariyeriniz ve şanınız şöhretiniz. Çok çalışmak lazım çok sevgili balıklar. Ne yaparsanız göz önünde olacağınız. Her adımınızın izlendiği bir zamandasınız. Aslında zam terfi isteme zamanıdır.


Hepimize mutluluk getiren bir zaman olsun...


122 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page